Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Brīzs paliek Ņūorleānā, Kazinss dosies uz Minesotu

Brīzs paliek Ņūorleānā, Kazinss dosies uz Minesotu
Drū Brīzs
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tika dots starts Nacionālās futbola līgas (NFL) brīvo aģentu tirgum un jau pirmajās stundās neiztika bez skaļiem uzvārdiem un rekordlīgumiem.

Jau pirmajās stundās līgumu ar savu bijušo komandu noslēdza veterāns Drū Brīzs, kurš vienojās par divu gadu sadarbību par kopējo summu 50 miljoni ASV dolāru. Tiesa, šis darījums bija paredzams, jo abas puses jau iepriekš bija izteikušās, ka vēlētos turpināt sadarboties, turklāt Brīzs ir viens no 21. gadsimta labākajiem saspēles vadītājiem.

Savukārt pavisam ne draudzīgi no Vašingtonas "Redskins" aizgājušais Kirks Kazinss, kā paspēja izziņot gan NFL.com mājaslapa, gan arī vadošie Ziemeļamerikas sporta mediji, noslēdza trīs gadu vienošanos ar Minesotas "Vikings". Līguma kopējā summa esot 86 miljoni ASV dolāru, kas nozīmē, ka vidēji sezonā viņš saņems 28.66 miljonus un tā ir visu laiku lielākā vidējā alga NFL vēsturē. Iepriekšējais apmaksātākais spēlētājs, Sanfrancisko "49ers" saspēlnieks Džimijs Garopolo, parakstīja līgumu ar vidējo algu 27.5 miljoni. Drīz pēc tam šī ziņa gan tika atsaukta, pamatojot ar to, ka līgums vēl nav oficiāli noslēgts.

Jāpiebilst, ka par Kazinas pakalpojumiem interesējās arī Arizonas "Cardinals" un Ņujorkas "Jets" komandas. Ņujorkieši, pēc neoficiālas informācijas, pat bija gatavi piedāvāt vēl lielāku līgumu un pirmās sezonas algu, taču saspēlnieks izvēlējās komandu, kurai ir labākas izredzes uz panākumiem.

Interesanti, ka bijušais Minesotas "Vikings" saspēlnieks Keiss Kīnams, visdrīzāks, pievienosies Denveras "Broncos" komandai, taču pagaidām oficiāla vienošanās vēl nav panākta.

Tāpat jāpiebilst, ka Endrjū Norvels, bijušais Karolīnas "Panthers" uzbrukuma līnijas sargs, ir noslēdzis piecu gadu līgumu ar Džeksonvilas "Jaguars" par ko vidēji sezonā saņems 13.3 miljonus ASV dolāru, kas viņa pozīcijas spēlētājam ir rekordalga.

Semijs Vatkinss, kurš iepriekšējās sezonas ievadā tika aizmainīts no Bufalo "Bills" uz Losandželosas "Rams", jauno sezonu, visdrīzāk, sāks Kanzassitijas "Chiefs" rindās, viņa kopējā alga nākošajās trīs sezonās var sasnieg 48 miljonus ASV dolāru.

Savukārt NFL čempioni ir papildinājuši savu aizsardzības līniju ar vienu ārkārtīgi vērtīgu un pieredzējušu spēlētāju, jo noslēdza līgumu ar DT pozīcijas aizsargu Haloti Ngatu.

Visbeidzot, Džeksonvilas "Jaguars" ir palicis bez viena no saviem aizsardzības līderiem, veterāna, Pola Poslušnija, kurš paziņoja, ka pēc 11 līgā pavadītiem gadiem beidz spēlētāja karjeru.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


, 2018-03-13 20:24, pirms 6 gadiem
Juri, Keiss, ne Čeiss Kīnams. Paldies par rakstu
, 2018-03-13 21:44, pirms 6 gadiem
Iespējams,ka Amendola uz delfīniem,Bridžvāters uz jets un Bredfords parakstīs viena gada (20 milj) līgumu ar Cardinals. Sen tik skaļi transfēri nav dzirdēti!
, 2018-03-13 22:08, pirms 6 gadiem
Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом - БРОСИТЬ КУРИТЬ БЕЗ УСИЛИЙ! Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросила без физический и моральных усилий за 1 день!
, 2018-03-13 22:26, pirms 6 gadiem
Ja visi šie treidi notiks,tad beigās par sezonas pastarīti tiks uzskatīti kaut kādi Seahawks
, 2018-03-13 22:33, pirms 6 gadiem
cowboys11 rakstīja: Ja visi šie treidi notiks,tad beigās par sezonas pastarīti tiks uzskatīti kaut kādi Seahawks
Jau tagad tā nav komanda, kas var cīnīties par titulu.
, 2018-03-13 23:42, pirms 6 gadiem
Nuoreleana un Kazinss viena teikuma.... domaju, ka raksts par basi...!
, 2018-03-14 00:40, pirms 6 gadiem
Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом - БРОСИТЬ КУРИТЬ БЕЗ УСИЛИЙ! Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросила без физический и моральных усилий за 1 день!s
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.