Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Colts" tiek pie galvenā trenera, nolīgst "Super Bowl" čempionu

"Colts" tiek pie galvenā trenera, nolīgst "Super Bowl" čempionu
Marguss Hunts (Nr. 92) 2018. gadā spēlēs pie jaunas treneru komandas.
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Indianapolisas "Colts" ir paziņojusi, ka ir atradusi sev jaunu galveno treneri, nolīgstot bijušo Filadelfijas "Eagles" uzbrukuma koordinatoru Frenku Rīču.

Indianapolisas komandas galvenā trenera meklējumi šajā starpsezonā droši varēja pretendēt uz starpsezonas labākās "ziepju operas" godu, jo divas dienas pēc 2017. gada sezonas beigām "Colts" jau bija paziņojuši, ka ir atraduši jauno komandas vadītāju. Par tādu bija jākļūst "Super Bowl" finālistu, Jaunanglijas "Patriots", komandas uzbrukuma koordinatoram Džošam Makdanielsam, ar kuru jau arī bija panākta mutiska vienošanās, taču dienu pēc oficiālā paziņojuma, Makdanielss pavēstīja, ka nedomā strādāt Indianapolisā un paliks Jaunanglijā.

Protams, ka šādas ziņas šokēja ne tikai "Colts" komandu, bet arī visu NFL, taču pašai vienībai nekas cits neatlika kā tikai meklēt jaunu kandidātu galvenā trenera amatam.

Tas arī tika atrasts un vakar stādīts priekšā kā jaunais Indianapolisas "Colts" galvenais treneris. Jāsaka, ka tā, iespējams, ir likteņa ironija, taču Makdanielsa vietā stājās cits 52. "Super Bowl" mača dalībnieks, uzvarētājkomandas, Filadelfijas "Eagles", uzbrukuma koordinators Frenks Rīčs.

Lai arī vienošanās finansiālā puse pagaidām netiek atklāta, ir zināms, ka komanda un treneris ir noslēguši piecu gadu līgumu.

Jāpiebilst, ka 56 gadus vecajam speciālistam, kurš diezgan labi tika galā ar "Eagles" uzbrukumu, Indianapolisā būs daudz darba, jo vēl ne tik sen "Colts" tika uzskatīta par vienu no pretendentēm uz čempionu titulu, taču pēdējās trīs sezonas nav spējuši uzrādīt pozitīvu uzvaru un zaudējumu bilanci – pēc divām 8-8 sezonām, 2017. gada kampaņā viņi tika vien pie četriem panākumiem un ieņēma pēdējo vietu AFC dienvidu konferencē.

Tiesa, 2017. gada sezonā "Colts" bija spiesti iztikt bez sava pirmā saspēles vadītāja Endrjū Laka, kurš mocījās ar savainojumiem – 2015. gadā viņu mocīja vēdera muskulatūras savainojums, bet 2017. gada sezona tika izlaista pleca savainojuma dēļ.

Tāpat "Colts" ir stādījuši priekšā arī jauno uzbrukuma koordinatoru, kas 2018. gadā būs bijušais Losandželosas "Chargers" malējo uzbrucēju treneris Niks Siriani. Jāatzīmē, ka aizsardzības koordinatoru Indianapolisas komanda atrada vēl pirms Makdanielsa demarša, nolīgstot Dalasas "Cowboys" lainbekeru treneri Metu Eberflusu.

Atgādināsim, ka Indianapolisas "Colts" komandu pārstāv pašlaik vienīgais Baltijas valstu futbolists NFL, bijušais Igaunijas vieglatlēts, Marguss Hunts, kurš 2017. gada sezonā kļuva par pamatsastāva spēlētāju aizsardzības līnijas kreisajā malā.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


, 2018-02-13 19:05, pirms 6 gadiem
Baigais daikta gājiens no Makdaniela puses, bet ko gan citu var no Patriots cilvēka gaidīt. Colts paši vainīgi, ka ar to kliķi sasējās.
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.