Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Sniegs, Ventza trauma un "Patriots" zaudējums – NFL 14. nedēļa

Juris Miņins
Juris Miņins

Sniegs, Ventza trauma un "Patriots" zaudējums – NFL 14. nedēļa
Foto: AFP/Scanpix

Sniega pavadīta, aizvadītjā nedēļas nogalē tika izspēlēta 14. Nacionālās futbola līgas (NFL) 2017. gada sezonas spēļu kārta, kuras pēdējā mačā negaidītu zaudējumu piedzīvoja Jaunanglijas "Patriots".

Sena sporta īstenība vēsta, ka, jo tuvāk ir regulārās sezonas noslēgums, jo interesantāki notikumi risinās sporta arēnās un 14. NFL sezonas spēļu kārta tam bija lielisks pierādījums, jo aizvadītajā nedēļas nogalē netrūka ne spraigu spēļu, ne negaidītu iznākumu, nedz arī notikumu, kas varētu izmainīt visu fsezonas iznākumu.

Jāsāk ar to, ka aizvadītajā nedēļas nogalē vairāki futbola mači Ziemeļamerikas sporta arēnās, kuru konstrukcijās jumts nav paredzēts, tika aizvadīti pamatīgā sniegā. Arī Indianapolisas "Colts" viesošanās Bufalo, pie vietējās "Bills" vienības bija tieši šāda. Pats mačs, protams, bija mazrezultatīvs, bet "Colts" rezultātu izlīdzināja mazliet vairāk kā minūti pirms mača beigām, kad ļoti sarežģūtu papildpunktu guva Adams Vinatjeri.

Tiesa, lai vai cik veiksmīgs un vairākkārt sporta apskatos rādīts sitiens padevās viesiem, uzvaru šajā spēlē izcīnīja mājnieki, kad pagarinājumā 21 jardu tālu skrējienu vismaz līdz potītēm piesnigušajā laukumā veica Lešons Makojs.

Jāpiebilst, ka šajā spēlē vislielāko darba apjomu, protams, paveica pussargi, jo piespēļu uzbrukumi šādos laikapstākļos ir ļoti grūti realizējami. Tāpēc Makojs bumbu nesa 32 reizes un guva 156 jardus, bet Frenks Gors, 36 mēģinājumos guva 130 jardus.

Šī gan bija tikai viena no divām spēlēm, kas noslēdzās papildlaikā, jo arī Klīvlendas "Browns" un Grīnbejas "Packers" mača uzvarētājs pamatlaikā netika noskaidrots.

Te gan jāsaka, ka šī spēle bija pilnībā izgāzta no Klīvlendas komandas puses, jo tā pēdējā ceturtdaļā nespēja noturēt 14 punktu pārsvaru un 17 sekundes līdz pamatlaika beigām ļāva Devantem Adamsam ieskaites zonā notvert bumbu, kas vēlāk arī bija rezultātu izlīdzinošais uzbrukums. Papildlaikā Adamss bumbu ieskaites zonā nogādāja vēlreiz un Klīvlendas komanda tika pie 13 zaudējuma pēc kārtas.

Ļoti tuvu pagarinājumam bija arī Karolīnas "Panthers" un Minesotas "Vikings" spēle, kurā otrais divu minūšu brīdinājums tika sagaidīts pie neizšķirta rezultāta, taču Kems Ņūtons izdarīja visu, lai viņa darba diena būtu īsāka un tas noveda pie Džonatana Stjuarta piezemējuma un "Panthers" uzvaras – 31:24.

14. spēļu nedēļa iezīmējās arī ar vienu ļoti bēdīgu notikumu, proti, NFL līdervienība Filadelfijas "Eagles" mačā pret Losandželosas "Rams" palika bez sava saspēles vadītāja Kārsona Ventza, kurš guva ceļgala krustenisko saišu savainojumu un viņam, ko ir apstirpinājusi arī komanda, šī sezona ir beigusies. Pašā mačā, kuru līdz beigām novadīja Niks Foulzs, uzvaru ar 43:35 svinēja Filadelfija.

Tāpat ir jāatzīmē Džeksonvilas "Jaguars" šīssezonas pārsteidzoši labais sniegums, jo komanda, as pēdējās sešās sezonās nespēja izcīnīt vairāk par pieciem panākumiem, nu ir tikusi pie deviņām uzvarām, pēdējā no kurām, pārtverot trīs Rasela Vilsona piespēles, tika izcīnīta pret Sietlas "Seahawks" (30:24). Mača beigas gan nesanāca nekādas mierīgās, jo Sietlas komanda, nespējot samierināties ar neveiksmi, izprovocēja nekārtības laukumā.

Savukārt noslēdzās nedēļa ar Maiami "Dolphins" un Jaunanglijas "Patriots" spēli, kurā, kā šķita sākumā, intrigai nevajadzēja būt, taču, kā nu tas nereti gadās, tā parādījās.

Maiami komanda parādīja, ka tā var spēlēt labi, jo Toms Breidijs, lai arī nevar teikt, ka tika izslēgts no spēles, taču atdeva vien vienu rezultatīvu piespēli, bet divas viņa piespēles nonāca Havjena Hovarda rokās, kā arī "Patriots" nespēja realizēt nevienu no 11 trešajiem mēģinājumiem.

Pretējā pusē Džejs Katlers, lai arī guva vien par 30 jardiem vairāk nekā Breidijs, izcēlās ar trim rezultarīvām piespēlēm, ar ko bija gana, lai "Dolphins" noformētu Jaunanglijas komandai, kas ir gan esošie "Super Bowl" čempioni, gan vieni no galvenajiem pretendentiem šajā sezonā, trešo neveiksmi 2017. gadā.

NFL regulārā sezona, 14. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
SaintsFalcons17:20
ColtsBills7:13
BearsBengals33:7
PackersBrowns27:21
RaidersChiefs15:26
CowboysGiants20:10
LionsBuccaneers24:21
VikingsPanthers24:31
49ersTexans26:16
JetsBroncos0:23
TitansCardinals7:12
RedskinsChargers13:30
EaglesRams43:35
SeahawksJaguars24:30
RavensSteelers38:39
PatriotsDolphins20:27

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

  +1 [+] [-]

, 2017-12-12 21:55, pirms 6 gadiem
Bez Ventza arī visas Filas cerības uz SB pazūd. Žēl, simpātiska komanda bija šogad.

     [+] [-]

, 2017-12-12 23:02, pirms 6 gadiem
Juri - pavirši sekoju, bet redzu ka jau ilgus gadus Cleveland (varbūt vēl kāda) stabili pastarīši.

kā tas iespējams? - visās US PRO līgās taču sistēma (draft, algu griesti utt), kas dod reālu iespēju visiem vārguļiem 5-7 gadu laikā ļoti progresēt ?

     [+] [-]

, 2017-12-13 00:08, pirms 6 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Bez Ventza arī visas Filas cerības uz SB pazūd. Žēl, simpātiska komanda bija šogad.
Nevar nepiekrist...

     [+] [-]

, 2017-12-13 00:09, pirms 6 gadiem
Patrioti normāli dabūja pa d.rsu no delfīniem!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-13 00:26, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: Juri - pavirši sekoju, bet redzu ka jau ilgus gadus Cleveland (varbūt vēl kāda) stabili pastarīši.

kā tas iespējams? - visās US PRO līgās taču sistēma (draft, algu griesti utt), kas dod reālu iespēju visiem vārguļiem 5-7 gadu laikā ļoti progresēt ?
Pašā Klīvlendā uz šo jautājumu gadiem meklē atbildes, bet tu gribi, lai es tev tā uzreiz pasaku.

Nē, patiesībā, kā man liekas, problēma ir cilvēkos. Klīvlendai vienmēr ir problēmas ar kādu - sākot no QB, kurš nespēlē tā kā pēc līguma būtu jāspēlē, turpinot ar treneri, kurš nevar vinnēt mačus, noslēdzot ar front-ofisa darbiniekiem, kam arī vienmēr ir problēmas.

No otras puses - kā var nebūt problēmas, ja 9 no 10 pēdējām sezonām CLE zaudē padsmit spēles? Nav jau no kā šai uzvarētāju kultūrai rasties. Tur neviens īsti nezina kas jādara, lai uzvarētu. Tā tas arī velkas. Neveiksmes uz laukuma, neveiksmes draftos, neveiksmes brīvo aģentu piesaistē un maiņās, beigu beigās neviens uz Klīvlendu negrib iet spēlēt un... tā arī viedojas vēsturiski sliktas komandas.

Manuprāt, lai to visu mainītu, vienkārši komandai vajag kādu autoritatīvu HC-GM duetu, kas, varbūt ļoti sāpīgi, bet no tās komandas kaut ko sataisītu. Tik, lai tas notiktu, vajag īpašniekiem atzīt, ka viņi visus šos gadus ir bambalējuši (kā vecie, tā arī jaunie), ko, protams, izdarīt ir ļoti grūti.

     [+] [-]

, 2017-12-13 13:45, pirms 6 gadiem
interesanti, jo NHL & NBA diezgan izteikti pastarīši pāris gadus ievāc draftā ražu un līdz play-off tiek (ja ne paši draftā prot, tad vismaz iemaina). paskatījos gan, ka CLE nemaz tik daudz nav top piku, tātad nav paši sliktākie .. BUF vispār 18 gadi bez play-off