Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Packers" sezonu sāk ar uzvaru pār "Seahawks"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Packers" sezonu sāk ar uzvaru pār "Seahawks"
Foto: AFP/Scanpix

Šorīt noslēdzās Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas pirmā spēļu kārta, kuras centrālajā mačā Grīnbejas "Packers" ar 17:9 pārspēja Sietlas "Seahawks".

Jau pirmajā NFL spēļu nedēļā savā starpā tikās divi NFC smagsvari – Grīnbeja un Sietla, kas, protams, solīja spraigu cīniņu. Gaidas arī tika attaisnotas, jo spēle padevās ļoti spraiga.

Spēles ievadā, pirmajā ceturtdaļā, abas komandas pie punktiem netika, kas tika palilināja spriedzi laukumā. Savukārt otrajā ceturtdaļā pirmie pie punktiem tika sietlieši, kad Bleirs Volšs realizēja brīvsitienu.

Mača atrisinājums gan pienāca trešajā spēles nogrieznī, jo tieši tajā vispirms Tajs Montgomerijs, bet vēlāk arī Džordijs Nelsons guva piezemējumus, bet "Seahawks" turpināja sist brīvsitienus, kas, protams, viņiem neslikti izdevās, taču vinnēt spēli ar to Sietlas komanda nespēja.

Kā atslēga "Packers" uzvarai šajā spēlē, kurā netrūka asumu un noraidījumu no laukuma, kalpoja ātrais uzbrukuma temps, kas tika realizēts ar īsām piespēlēm un veiksmīgiem Montgomerija skrējieniem.

Spēles izskaņā Ārons Rodžerss bija iekrājis 311 jardu, vienu rezultatīvu piespēli (viena piespēle gan tika pārtverta), bet Raselam Vilsonam tika ierakstīti 158 jardi, kas gūti ar piespēlēm un vēl 40 – nest bumbu pašam.

Detroitaas "Lions" un Arizonas "Cardinals" spēlē arizonieši pirmie izvirzījās vadībā ar 10:0, taču turpmākajā spēles gaitā viņiem tik raiti uzbrukums nevedās, bet "Lions", pateicoties Metjū Steforda četrām rezultatīvām piespēlēm, atspēlējās un svinēja uzvaru – 35:23.

Aizvadītās sezonas "Super Bowl" dalībnieki Atlantas "Falcons" sīvi cīnījās ar Čikāgas "Bears" un faktiski tikai spēles pēdējās minūtēs nodrošināja sev panākumu (23:17). Līdzīgi bija arī Bufalo "Bills" vienībai, kuriem nācās pasvīst ar nebūt ne stiprāko Ņujorkas "Jets" komandu – 21:12.

Savu visu laiku vājāko spēli aizvadīja Sinsinati "Bengals" saspēlnieks Endijs Daltons (16/31, 170 jardi un 4 pārtvertas piespēles), bet viņa komanda piekāpās saviem principiālajiem pretinekiem, Baltimoras "Ravens" – 0:20.

Konkurētspējīgu sniegumu nodemonstrēja Klīvlendas "Browns" komanda, kas tikai ar 18:21 piekāpās Pitsburgas "Steelers". Savukārt Hjūstonas "Texans" bija spiesta laukumā laist Dešonu Vatsonu, jo mačā pret Džeksonvilas "Jaguars" Toms Sevidžs, komandas nomināli pirmais numurs, demonstrēja ārkārtīgi vāju sniegumu. Ar Vatsona uznākšanu laukumā hjūstonieši, protams, atdzīvojās, taču jau zaudēts bija pārāk daudz – 7:29.

Spraigas cīņas norisinājās arī starp Tenesī "Titans" un Oklendas "Raiders", kā arī, kā jau ierasts, Filadelfijas "Eagles" un Vašingtonas "Redskins".

Oklendas vienība, spēlējot izbraukumā, parādīja un pierādīja, ka pirmssezonas vājais sniegums nebija saistīts ar pamatsastāva spēlētāju vājumu, jo gan Dereks Kars, gan Maikls Krabtrī, gan arī Maršavns Linčs parādīja labu spēli un palīdzēja pieveikt "Titans" ar 26:16.

Savukārt Filadelfijas un Vašingtonas komandu cīņā abas vienības cīnījās līdz galam un uz katru oponentu izrāvienu atbildēja ar to pašu, taču uz mača izskaņu spēka vairāk palika Filadelfijas komandai. Vispirms Kalebs Sturģis realizēja divus brīvsitienus, bet Flečers Kokss savāca zaudēto bumbu un nogādāja to ieskaites zonā – 30:17.

Karolīnas "Panthers", Dalasas "Cowboys", Minesotas "Vikings" un Losandželosas "Rams" pirmajā nedēļā tika pie salīdzinoši viegliem panākumiem, tikai Denveras "Broncos" bija jāpamokās ar Losandželosas "Chargers", jo, atrodoties vadībā 24:7, pēdējā ceturtdaļā denverieši zaudēja divus piezemējumus un spēlēs pēdējās sekundēs "Chargers" vienībai bija tuvu tam, lai rezultātu izlīdzinātu, taču Šelbijs Hariss aizskāra Jangho Ko sitienu pa vārtiem, ar ko arī izrādījās pietiekoši, lai svinētu laimīgu uzvaru – 24:21.

NFL regulārā sezona, 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
ChiefsPatriots42:27
CardinalsLions23:35
BuccaneersDolphinsPārc.
JetsBills12:21
FalconsBears23:17
RavensBengals20:0
SteelersBrowns21:18
JaguarsTexans29:7
RaidersTitans26:16
EaglesRedskins30:17
ColtsRams9:46
SeahawksPackers9:17
Panthers49ers23:3
GiantsCowboys3:19
SaintsVikings19:29
ChargersBroncos21:24

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2017-09-12 10:57, pirms 7 gadiem
Interesants sezonas sākums. Atlantai sagāja, Oaklenda mani turpina simpatizēt, Chargers - Broncos spēle ļoti aizraujoša.

Tāpat ļoti stabils izskatījās Bredfords vikingos. Cerams sezonas turpinājums būs tikpat interesants cik pirmā nedēļa.

     [+] [-]

, 2017-09-12 11:07, pirms 7 gadiem
Neesmu Sietlas fans, bet manuprāt tiesneši diezgan konkrēti viņus izvālēja. Nesaprotams ejection. Nesaprotami neieskaitīts TD pēc INT. Daži nenosvilpti, bet diezgan acīmredzami GB sodi atslēgas momentos.

Fail mary all over again.

     [+] [-]

, 2017-09-12 11:10, pirms 7 gadiem
prieks, ka Broncos tomēr noturēja uzvaru.
prieks, ka parādījušies daudz jauni talantīgi RB. Sen jau bija laiks kārtīgai paaudžu maiņai.
žēl, ka atkal tik daudz traumu jau sezonas sākumā.