Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Džonsons, Džonss boikotēs treniņus, lai tiktu pie līgumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Džonsons, Džonss boikotēs treniņus, lai tiktu pie līgumiem
Deivids Džonsons (Nr.31)
Foto: AFP/Scanpix

Vairāki Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmo lomu spēlētāji, ieskaitot Deividu Džonsonu un Hulio Džonsu, ir paziņojuši, ka nepiedalīsies obligātajos komandu treniņos, ja vien viņiem netiks piedāvāti jauni līgumi.

Arizonas "Cardinals" pussargs Deivids Džonsons, kurš iepriekšējā sezonā piedalījās tikai vienā mačā, kurā arī guva savainojumu, ko ārstēja visu atlikušo sezonas daļu, ir paziņojis, ka nedomā piedalīties šonedēļ notiekošajos komandas treniņos, jo vienība viņam nav piedāvājusi gana labu līgumu.

Jāpiebilst, ka abas puses jau kādu laiku runā par jaunas vienošanās parakstīšanu, jo, pat neskatoties uz gūto savainojumu un faktiski izlaisto sezonu, Džonsons ir viens no labākajiem un universālākajiem pussargiem līgā, tiesa, kā jau tas ir ierasts, katra puse vēlas panākt savu un tāpēc pie kopsaucēja spēlētāja pārstāvji un komanda vēl nav nonākuši.

Tiesa, pussargam vēl ir spēkā debitanta līgums uz kura pamata viņš gaidāmajā sezonā saņems 1.9 miljonus ASV dolāru. Tāpat vienībai ir tiesības piemērot viņam "franšīzes birku" kā 2019. tā arī 2020. gada sezonās.

Līdzīga situācija ir arī Atlantas "Falcons" rindās, kur par savu nepiedalīšanos treniņos ir paziņojis malējais uzbrucējs Hulio Džonss.

Savukārt Losandželosas "Rams" aizsardzības līnijas spēlētājs Ārons Donalds, kurš ir viens no labākajiem līnijas iekšējiem aizsargiem līgā, turpina savu cīņu par lielo līgumu un arī ir atteicies piedalīties komandas obligātajos treniņos. Jāatgādina, ka pagājušajā starpsezonā Donalds darīja līdzīgi, tiesa, tolaik viņš izlaida tikai brīvprātīgos treniņus, bet obligātos, lai arī pašos treniņos nepiedalījās, apmeklēja (ar to bija gana, lai nesaņemtu naudas sodus).

Ir gan šajā ziņā arī pozitīvie piemēri, jo pēc tam kā izlaida brīvprātīgos treniņus, obligātajos komandas treniņos ir ieradies Ņūorleānas "Saints" pussargs Marks Ingrems, kurš pagājušsezon, kopā ar Elvinu Kamarā, veidoja vienu no bīstamākajiem pussargu duetiem visā NFL.

Visbeidzot, malējais uzbrucējs Odels Bekhems, lai arī viņam ir ļauts piedalīties visās fiziskajās aktivitātēs, iespējams, Ņujorkas "Giants" treniņos vairāk atzīmēsies ar pašu ierašanos, nekā darbu, jo viņa individuālajā atlabšanas un gatavošanās plānā šobrīd fiziskās aktivitātes nav paredzētas.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports