Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

16 gadus "Chargers" pārstāvējušais Riverss pametīs komandu

16 gadus "Chargers" pārstāvējušais Riverss pametīs komandu
Filips Riverss
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Losandželosas "Chargers" un tās ilggadējais saspēles vadītājs Filips Riverss ir nākuši klajā ar kopīgu paziņojumu, ka šajā starpsezonā futbolists izies brīvajā tirgū.

Losandželosas "Chargers" un tās saspēles vadītājs Filips Riverss, kurš komandā pavadīja pēdējās 16 sezonas, ir nākuši klajā ar kopīgu paziņojumu, kurā teikts, ka futbolists 2020. gada sezonā nepaliks "Chargers" rindās un kļūs par neierobežoto brīvo aģentu, kas nozīmē, ka karjeru Riversam būs jāturpina citā komandā.

Jāsaka, ka šī ziņa drīzāk ir gaidīta nekā pārsteidzoša, jo vēl pirms mēneša Riverss ar savu kuplo ģimeni (kopā ar sievu Tifāniju audzina deviņus bērnus), no Kalifornijas pārcēlās uz Floridu. Šis solis daudziem lika domāt, ka Riverss karjeru turpinās kādā no Floridas štata komandām – Maiami "Dolphins" vai Tampabejas "Buccaneers".

38 gadus vecais Filips Riverss NFL ieradās 2004. gadā, kad viņu draftā izvēlējās Ņujorkas "Giants", taču austrumkrasta pilsētā viņš neaizvadīja nevienu maču, jo drīz vien tika aizmainīts uz tolaik vēl Sandejgo "Chargers", ņujorkiešiem pretī saņemot Īlaju Meningu. Uzreiz pie spēlēšanas gan Riverss netika, jo Sandjego uzbrukumu tolaik vadīja vēl viens nākotnes "Slavas zāles" iemītnieks Drū Brīzs. Tiesa, "Chargers" komandas vadība īsti neticēja Brīza nākotnei un no 2006. gada katrā spēlē laukumā devās tieši Filips Riverss.

Pa šo laiku Riverss astoņas reizes ir iebalsots dalībai "Pro Bowl" mačā, ar piespēlēm guvis 59 271 jardu un atdevis 397 rezultatīvas piespēles, kas abos gadījumos ir sestais visu laiku labākais rādītājs. Aizvadītajā sezonā saspēles vadītājam tik labi vis negāja un viņš atdeva tikai 23 rezultatīvas piespēles, kas ir trešais sliktākais sezonas rādītājs karjerā.

Jāpiebilst arī, ka, lai arī Riverss var tikt saukts par vienu no labākajiem sava laika saspēles vadītājiem, kā arī viņš "Chargers" rindās ir aizvadījis patiešām labas sezonas kā individuāli, tā arī aizvedot komandu līdz izslēgšanas mačiem, līdz "Super Bowl" veterāns vēl nav ticis un Ziemeļamerikas statistiķi ir aprēķinājuši, ka Riverss ir saspēles vadītājs ar visvairāk rezultatīvām piespēlēm, starp tiem, kas tā arī nav tikuši līdz finālam. Otrajā vietā esošajam Kārsonam Palmeram karjeras laikā izdevās atdot par 103 rezultatīvām piespēlēm mazāk.

Atgādināsim, ka šī starpsezona, kurā brīvo aģentu tirgus atvērsies 18. martā, var atnest daudzus interesantus pavērsienus, jo brīvajā tirgū var nonākt vairāki par mūsdienu NFL ikonām uzskatāmi saspēles vadītāji – Toms Breidijs, Drū Brīzs un Filips Riverss. Tāpat jauni līgumi ir jāslēdz Dakam Preskotam, Džeimisam Vinstonam, Markusam Mariotam, Raienam Tanehilam un arī Tedijam Bridžvateram,

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/


, 2020-02-11 20:44, pirms 4 gadiem
Chargers pāršķir nākamo lappusi! Interesanti, kas būs vietā? Kāds rookie?
, 2020-02-11 21:36, pirms 4 gadiem
hammerx rakstīja: Chargers pāršķir nākamo lappusi! Interesanti, kas būs vietā? Kāds rookie?
Breidijs ,vai nu treidos uz augšu pēc Tuas
, 2020-02-11 22:00, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Breidijs ,vai nu treidos uz augšu pēc Tuas
Uz karjeras noslēgumu atgriezties dzimtajā štatā... kāpēc ne?

Bet kopumā, gan jau "Chargers" pašlaik mēģinās veikt sastāva atjaunošanu un nelielu pārbūvi, lai jaunajā stadionā sāktu jaunas vēstures rakstīšanu.
, 2020-02-12 15:09, pirms 4 gadiem
Es pat nezinaju,ka amerikanu futbola medz but tik garas karjeras.Laikam,atkarigs no laukuma pozicijas.Jo biju dzirdejis,ka ir pozciijas,kuras karjera ilgst 3gadus??Vai tas mits?
, 2020-02-12 18:31, pirms 4 gadiem
nejega rakstīja: Es pat nezinaju,ka amerikanu futbola medz but tik garas karjeras.Laikam,atkarigs no laukuma pozicijas.Jo biju dzirdejis,ka ir pozciijas,kuras karjera ilgst 3gadus??Vai tas mits?
Aptuveni tā arī ir - 3.3 gadi ir vidējā NFL karjera.
Cita lieta, ka dažādās pozīcijās tā ir atšķirīga, turklāt, ir jāņem vērā, ka statistiku veido kā 1. kārtas draftētie un TOP spēlētāji, tā arī tādi, kas atnāk un aiziet.

Beigu beigās, piemēram, NHL vidējā karjera ir 5.5 gadi, taču TOP spēlētāji slido 10+ sezonas. Tāpat arī te.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.
Kalvins Ridlijs. Foto: AFP/Scanpix

Par spēlēšanu totalizatorā sodītais Ridlijs tiek pie 92 miljoniem dolāru

Nacionālajā futbola līgā (NFL) turpinās brīvās aģentūras darījumi. Pie pamatīgas peļņas dienas ticis malējais uzbrucējs Kalvins Ridlijs, kurš aizpērno sezonu bija spiests pilnībā izlaist diskvalifikācijas dēļ, kas tika piešķirta par likmes veikšanu totalizatorā.