Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Ravens" nokautē "Patriots", "Cardinals" raksta vēsturi

"Ravens" nokautē "Patriots", "Cardinals" raksta vēsturi
Karloss Densbijs ("Cardinals") uzvaru nesošajā epizodē
Foto: AP/Scanpix

Abas vakardienas Nacionālās Futbola līgas (NFL) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas spēles noslēdzās ar negaidītiem iznākumiem. Baltimoras "Ravens" ar 33:14 sakāva Jaunanglijas "Patriots", bet Arizonas "Cardinals" vienā no visu laiku rezultatīvākajām NFL spēlēm ar 51:45 pagarinājumā uzvarēja Grīnbejas "Packers".

Jau pirmā "Ravens" izspēle sagādāja mājniekiem aukstu dušu - pussargs Rejs Raiss izlauzās pa aizsardzības centru un, neviena nepanākts, ar "play-off" vēsturē garāko šādu skrējienu (83 jardi) izvirzīja vadībā viesus. Labi, viens veiksmes brīdis, bet... Nepaspēja "Patriots" ne lāgā izdomāt, kā atspēlēties, kad "Ravens" aizsargs Terels Sagss atņēma bumbu saspēles vadītājam Tomam Breidijam, un "Ravens" pēc brīža pārsvaru dubultoja. Vēl par maz - aiznākamo "Patriots" uzbrukumu viesi sagaidīja ar aktīvu aizsardzību, un Breidija piespēli pārtvēra Kriss Kārs. Arī trešo iespēju "Ravens" izmantoja, un pēc aizvadītām 10 minūtēm tablo vēstīja neticamo - 21:0 "Ravens" labā. Līdz ceturtdaļas beigām "Ravens" vēl reizi piespieda kļūdīties Breidiju un sodīja mājniekus ar vēl trim punktiem.

Pirmos punktus drīz guva arī "Patriots", lai gan samērā kuriozā situācijā - viens no "Ravens" aizsargiem netīšām skāra "Patriots" atsisto bumbu, pie kuras pirmais piesteidzās mājnieku spēlētājs un ar visu tika izgrūsts ārpus laukuma. Tiesneši tomēr fiksēja, ka bumba paliks "Patriots" rīcībā, un tam sekoja arī pirmais piezemējums. Veiksmīgā epizode iedvesmoja Jaunanglijas klubu, kas metās atspēlēties ar jauniem spēkiem, tomēr puslaiks tā arī noslēdzās - ar 24:7 vadībā atradās "Ravens".

Trešajā ceturtdaļā "Patriots" gan nodemonstrēja sev ierasto meistarību uzbrukumā, pēc gara uzbrukuma gūstot otro piezemējumu spēlē, tomēr atspēlēties jau bija par vēlu. Pēdējā ceturtdaļā iepriekš gūtajiem trim punktiem "Ravens" pievienoja vēl sešus, fiksējot spēles beigu rezultātu - 33:14 "kraukļu" labā, galvenokārt pateicoties augļus nesošajai spēlei pa zemi.

Lai arī notikumi pirmajā dienas spēlē bija pietiekami negaidīti un intriģējoši, otrā spēle starp Grīnbejas "Packers" un Arizonas "Cardinals" šajā ziņā to pārspēja "vienos vārtos". Diez vai kāds iepriekš paredzēja, kas patiesībā notiks Fīniksas universitātes stadionā. Pats spēles sākums izvērtās pārsteidzoši līdzīgs pirms trīsarpus stundām redzētajam - "Cardinals" izmantoja virkni "Packers" kļūdu un ātri ieguva jau nopietnu 17:0 pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā spēles gaita būtiski nemainījās - lai gan pie punktiem tika arī "Packers", katrs uzbrukums komandai nāca ar lielām mokām un reizēm to turpināt palīdzēja vienīgi Arizonas noteikumu pārkāpumi. Tajā pašā laikā "Cardinals" brīžiem uzvedās tā, it kā Grīnbejas aizsargu laukumā vispār nebūtu - viena veiksmīga Kurta Vornera piespēle sekoja otrai, un arī pussargs Kriss Velss ik pa laikam atrada caurumus viesu aizsardzībā. "Packers" pēdējā sekundē gūtie vārti komandām ļāva doties pārtraukumā pie rezultāta 24:10.

Var tikai minēt, ko treneris Maiks Makārtijs pārtraukumā sacīja "Packers" komandai. Katrā ziņā uzreiz pēc atgriešanās laukumā tas līdz spēlētāju apziņai aizgājis vēl nebija - Lerijs Ficdžeralds guva kārtējo "Cardinals" piezemējumu, panākot jau šķietami nesadeldējamu vadību - 31:10. Tomēr no šī brīža "Packers" pilnīgi pārvērtās. Sekoja veiksmīgs uzbrukums, atgūta bumba no pārsteigto Arizonas aizsargu deguna priekšas un vēl viens ātrs piezemējums, un trešās ceturtdaļas izskaņā jau vairs tikai viena piezemējuma deficīts - 31:24! "Cardinals", jauzdami sviluma smaku, atkal pārsvaru dubultoja, tomēr pēdējās ceturtdaļas vidū rezultāts ar "Packers" pūlēm uzbrukumā beidzot kļuva neizšķirts - 38:38. Arī atlikušajā laikā komandas vēlreiz apmainījās piezemējumiem, bet potenciāli uzvaru nesošo sitienu Arizonai pēdējās sekundēs nomāzēja Nīls Rekerss, aizsūtot komandas atpūtā pirms papildlaika.

Un tomēr "Packers" neizmantoja lielisko izdevību sākt un pabeigt pagarinājumu ar uzvaru, kā tas nereti notiek. "Cardinals" aizsargs Maikls Adamss, kurš spēles laikā bija izdarījis vairākus nevajadzīgus noteikumu pārkāpumus, reabilitējās pilnībā - tieši viņš atņēma bumbu saspēles vadītājam Āronam Rodžersam, bet pirmais to ieguva Karloss Densbijs, kurš pēc pāris sekundēm atnesa kāroto uzvaru "Cardinals" - 51:45 pagarinājumā!

"Packers" un "Cardinals" fantastiskā spēle vismaz uz kādu laiku paliks ierakstīta rekordu grāmatās. Kopā gūtie 96 punkti ir jauns NFL "play-off" rekords. Ārons Rodžerss kļuva par pirmo NFL spēlētāju, kas guvis 300 jardus spēles otrajā - izšķirošajā puslaikā. "Cardinals" kvoterbeks Kurts Vorners aizvadīja izcilu spēli - 24 no 28 viņa piespēlēm atrada mērķi un piecas no tām bija rezultatīvas. Visdrīzāk tieši katastrofālais spēles sākums un nespēja atšifrēt "Cardinals" uzbrukumu, kas atkal ieslēdzis apgriezienus tieši uz "play-off", maksāja favorītiem "Packers" uzvaru...

Izmantotie resursi:
nfl.com

     [+] [-]

, 2010-01-11 15:07, pirms 14 gadiem
come on jets,you aint nothing,we will trash you as little piggy boys,Cards malači!

     [+] [-]

, 2010-01-11 15:23, pirms 14 gadiem
Tākā mani tīģeri ir laukā, ceru, ka paņems Vikings. Lai Fāvram tiek un, lai viņš beidzot var iet pensijā.

     [+] [-]

, 2010-01-11 15:35, pirms 14 gadiem
Polka. Ja Poolei neiet jāpārmetas uz NFL?