Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Raiders" atlaiž apšaubāmus darījumus veikušo ģenerālmenedžeri

Juris Miņins
Juris Miņins

"Raiders" atlaiž apšaubāmus darījumus veikušo ģenerālmenedžeri
Redžijs Makenzijs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Oklendas "Raiders" ir atlaiduši savu ģenerālmenedžeri Redžiju Makenziju, kurš šajā sezonā ir veicis vairākus apšaubāmus darījumus.

Kā ziņo Ziemeļamerikas mediji, tad NFL komanda Oklendas "Raiders" ir atlaidusi savu ģenerālmenedžeri Redžiju Makenziju. Jāpiebilst, ka šis solis ir sperts dienu pēc tam kā divi bijušie "Raiders" spēlētāji, Amari Kūpers un Kalils Maks, ir aizvadījuši lieliskus mačus citu komandu sastāvā.

Oklendas "Raiders" pēc 14. spēļu nedēļas ir izcīnījusi tikai trīs uzvaras un pašlaik atrodas pēdējā vietā visā līgā. Jau pats fakts, ka komanda atrodas tik zemu, lai arī pirms sezonas eksperti neizslēdza arī viņu iekļūšanu izslēgšanas mačos, ir gana nozīmīgs, lai domātu par atlaišanu, bet papildus tam Makenzijs šosezon uz Čikāgas "Bears" aizmainīja vienu no visas līgas labākajiem aizsargiem Kalilu Maku, jo Oklendas komanda nevēlējās viņam maksāt algu, kas Maku padarītu par apmaksātāko aizsargu līgā, bet jau sezonas laikā Makenzijs uz Dalasu nosūtīja malējo uzbrucēju Amari Kūperu.

Interesanti, ka vakardien notikušajos mačos abi šie spēlētāji izcēlās ar spožu sniegumu. Amari Kūpers guva trīs piezemējumus (visus – ceturtajā ceturtaļā un pagarinājumā), bet Kalils Maks ar trim tvērieniem un vienu seku palīdzēja Čikāgas "Bears" apturēt Losandželosas "Rams" jaudīgo uzbrukumu, ļaujot viņiem gūt vien sešus punktus un atstājot bez piezemējumiem.

Atgādināsim, ka Redžijs Makenzijs par "Raiders" ģenerālmenedžeri kļuva 2012. gadā, kad komanda atradās diezgan bēdīgā stāvoklī ne tikai no sportiskā, bet arī no finansiālā aspekta, jo iepriekšējie komandas vadītāji bija noslēguši daudz līgumus ar veterāniem par lielām summām. Makenzijs šo situāciju izlaboja, atlaižot gan nevajadzīgos trenerus, gan spēlētājus un spēja izveidot Oklendas komandu par "playoff" vienību, kas 2016. gada sezonā tika pie 12 uzvarām, tādējādi kļūstot par gada labāko ģenerālmenedžeri "Pro Football Writers of America" vērtējumā.

Tiesa, šis gads Makenzijam izvērtās pavisam neveiksmīgi, turklāt, pirms sezonas Oklendas "Raiders" nometnē atgriezās Džons Grudens, kurš noslēdza desmit sezonu līgumu.

Kamēr Redžijs Makenzijs ir bijis "Raiders" ģenerālmenedžeris komanda ir izcīnījusi 39 uzvaras un piedzīvojusi 70 zaudējumus, kas šajā laika posmā ir viens no sliktākajiem rādītājiem līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/