Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Sāksies 2020. gada NFL sezona – pārsteigumi bija un būs

Juris Miņins
Juris Miņins

Sāksies 2020. gada NFL sezona – pārsteigumi bija un būs
Kanzassitijas "Chiefs" ir gatavi aizstāvēt savu čempionu titulu
Foto: AP/Scanpix

Šodien ASV, Misūri štata Kanzassitijas pilsētā tiks dots starts 2020. gada Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonai, kas, jāatzīst, jau ir sagādājusi daudzus pārsteigumus un, varam būt droši, sagādās vēl ne vienu vien.

2020. gada galvenā tēma, koronvīruss, nav gājis garām arī NFL. Pavasarī, kad globālā cīņa pret Covid-19 vēl tikai sākās, līgas komisārs Rodžers Gūdels sev raksturīgajā bravūrīgajā manierē norādīja, ka viņa organizāciju vīruss nekā neietekmēs. Protams, tie bija māņi, kuriem reti kurš ticēja un jau drīz vien līga atcēla obligātos treniņus, arī drafts notika attālinātā režīmā, līdz beigu beigās tika atceltas visas spēles un vadošie sporta ekipējuma ražotāji jau izstrādāja prototipus sejas maskām, kuras varētu ieviest, lai uzlabotu spēlētāju drošību.

Kā uz koronvīrusa fona noritēs sezona? To, protams, nevar pateikt neviens. Ir zināms, ka visi līgas spēlētāji tiks pārbaudīti katru dienu (izņemot spēļu dienās), kā arī viņiem būs jāievēro virkne ierobežojumu. Arī skatītāji, vismaz pirmajās spēļu kārtās, klātienē nevarēs apmeklēt mačus. Viss pārējais, kā jau jebkurā sporta organizācijā pašlaik, atkarīgs no situācijas.

Tiesa, pat ja vīruss tiktu piebeigts pavasarī, 2020. gada sezona tāpat tiktu sagaidīta ar ļoti daudzām izmaiņām. Pirmkārt, līgā ir parādījusies jauna komanda. Nē, kopējais to skaits nav mainījies, taču leģendārā "Raiders" vienība ir mainījusi bāzes vietu un no Kalifornijas pilsētas Oklendas pārcēlusies uz Nevadas štata Lasvegasu. Viņi ir arī otrā visaugstākā līmeņa ASV profesionālo līgu komanda, kas nu bāzēsies "grēka pilsētā" (pirmā – NHL vienība "Golden Knights").

Jāpiebilst, ka arī Vašingtona šogad ir vismaz daļēji nomainījusi savu identitāti, vēsturei atstājot "Redskins" nosaukumu. Pie jauna nosaukuma viņi gan vēl nav tikuši, tāpēc 2020. gadu aizvadīs vienkārši kā "Vašingtonas futbola komanda".

Par lielāko starpsezonas pārsteigumu gan kļuva Tampabejas "Buccaneers" vienība. Brūsa Ariansa vadītā komanda vispirms ieguva savās rindās vienu no visu laiku izcilākajiem amerikāņu futbola spēlētājiem, saspēles vadītāju Tomu Breidiju, pēc tam no "pensijas" atgrieza Breidija kolēģi no Jaunanglijas "Patriots" laikiem, balsta uzbrucēju Robu Gronkovski, kā arī papildināja sastāvu ar pussargiem Lešonu Makoju un Leonardu Furnetu. Kopā ar jau esošo uzbrukumu, kas pirms gada palīdzēja Džeimisam Vinstonam kļūt par vienu no produktīvākajiem saspēles vadītājiem līgā, pašlaik "Buccaneers" izskatās ārkārtīgi draudīgi. Tiesa, tāpat ir acīmredzami, ka komanda iet uz visu banku un tāpēc arī prasības no līdzjutēju puses jau pašlaik ir ļoti augstas.

Breidija spēlēšana Tampabejas komandas kreklā gan nebūs vienīgais, pie kā NFL faniem būs jāpierod, jo komandas ir nomainījuši vairāki citi pirmā lieluma zvaigžņu statusā esošie futbolisti – Kems Ņūtons ("Patriots"), Filips Riverss ("Colts"), Džeimiss Vinstons ("Saints"), Adrians Pītersons ("Lions"), Tods Gērlijs ("Falcons"), Džeisons Vitens ("Raiders"), Braiens Bulaga ("Chargers"), Džadevions Klaunijs ("Titans"), Stīvens Gostkauskis ("Titans") un arī vēl citi šo rudeni sagaidīs citos stadionos.

Savukārt Antonio Geitss, Lūks Kīklijs, Īlajs Menings, Darens Sproulzs, Akibs Talibs, Eriks Vedels un Maršals Janda šai sezonai vairs negatavojās, jo paziņoja, ka profesionālā futbola viņu dzīvē ir bijis pietiekoši.

Runājot par spilgtākajiem starpsezonas notikumiem, protams, var izcelt daudzas lietas, sākot no Kanzassitijas "Chiefs" un Patrika Mahoumsa veiksmīgā sarunu noslēguma par jauno līgumu kas 2018. gada līgas MVP padarīja par apmaksātāko līgas spēlētāju, bet viņa līgums bija lielākais sporta vēsturē, turpinot ar Džo Burova draftēšanu ar pirmo numuru, kas Sinsinati "Bengals" komandai kārtējo reizi dod iespēju jaunam startam un noslēdzot ar dažādām spēlētāju nebūšanām, kurās viņi, kā jau ierasts, iekūlās ar apskaužamu regularitāti.

Ko sagaidīt no jaunās sezonas? Uz šādu jautājumu ir grūti atbildēt "normālos" apstākļos, bet 2020. gada sezona to visu sarežģī vēl vairāk. Ir skaidrs, ka Kanzassitijas "Chiefs" komanda ir starp galvenajiem favorītiem uz titulu un arī iepriekšējās sezonas finālistus Sanfrancisko "49ers" sauc starp komandām, kas varētu pretendēt uz kausu.

Pārējās komandas? Iepriekšējās sezonas MVP Lamāra Džeksona Baltimoras "Ravens", kā uzskata bukmeikeri, varētu sabojāt Kanzassitijas ceļu uz titulu aizstāvēšanu. Tāpat arī Ņūorleānas "Saints" un Tampabejas "Buccaneers" ir iekļuvušas favorītkomandu pieciniekā. Tiesa, ja runā par Tampas komandu, ko norāda daudzi eksperti, pagaidām ļoti spēcīgi nostrādā Breidija faktors un šī komanda var izrādīties "burbulis".

Par ko bukmeikeri ir vienisprātis – Džeksonvilas "Jaguars" šajā sezonā gan nekas "nespīd", jo šīs Floridas komandas cerības uz čempionu titulu ir novērtētas ar pārliecinoši lielākajiem koeficientiem. Tāpat nav jāgaida daudz no Karolīnas, Sinsinati un Vašingtonas.

Nobeigumā der arī atgādināt, ka 2020. gada sezona būs pirmā pēdējo 15 gadu laikā, kad NFL laukumos izies spēlētājs ar latviešu saknēm, jo čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" 53 vīru sastāvā ir iekļāvusi balsta uzbrucēju Niku Kaizeru. Niks, kura vectēvs ir dzimis Latvijā un mūsu valstī dzīvo arī viņa radinieki, "Chiefs" rindās arī pavadīja visu iepriekšējo sezonu, taču pie spēles laika netika, jo bija treniņsastāva futbolists.

NFL 2020. gada sezonas pirmais mačs starp Kanzassitijas "Chiefs" un Hjūstinas "Texans" sāksies šonakt, 3.20 pēc Latvijas laika.

Kura komanda uzvarēs?

  • 12

  • 6

  • 4

  • 1

  • 7

  • 8


     [+] [-]

, 2020-09-10 22:04, pirms 4 gadiem
Neinteresē NFL, bet youtubē nejaušu uzgāju 2 11TV bukmeikeru podkāstu par godu jaunajai NFL sezonai. Nav ne jausmas, cik šie kungi ir zinoši šajās lietās, bet varbūt kādam noderēs, tāpēc iedošu linku:
https://www.youtube.com/watch?v=jyJ...

     [+] [-]

, 2020-09-10 22:26, pirms 4 gadiem
tīri interesei paskatījos cik tādam rezervistam N.Kaizeram alga - 610 000 $

  +1 [+] [-]

, 2020-09-10 22:58, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: tīri interesei paskatījos cik tādam rezervistam N.Kaizeram alga - 610 000 $
NFL algas kopumā nav lielas un pēc vidējiem rādītājiem ir mazākās starp visām ZAmerikas lielajām sporta līgām.

Kaizers spēlē par minimālo algu. Tādi komandā ir vairāki (vēl 8). Tiesa, Kaizers ir vienīgais, kuram nav parakstīšanas bonusa un līgums, protams, ir bez garantētajām summām.

     [+] [-]

, 2020-09-10 23:34, pirms 4 gadiem
Un GB packers principā aizsardzības līniju nav uzlabojuši!!
Būšu pārsteigts ja sezona būs veiksmīga!

     [+] [-]

, 2020-09-11 19:10, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: NFL algas kopumā nav lielas un pēc vidējiem rādītājiem ir mazākās starp visām ZAmerikas lielajām sporta līgām.

Kaizers spēlē par minimālo algu. Tādi komandā ir vairāki (vēl 8). Tiesa, Kaizers ir vienīgais, kuram nav parakstīšanas bonusa un līgums, protams, ir bez garantētajām summām.
nuu kā skatās .. par Kaizeru pat nav viedokļa, it kā cipars mazs, bet ņemot vērā, laukumā reāli laikam netiks - varbūt ok par treniņdarbu.

un MLB normāli - 162 spēles; NFL - 16 spēles