Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Vatsons debijā lielisks, "Texans" zaudē

Vatsons debijā lielisks, "Texans" zaudē
Alfreds Blū (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Debiju Nacionālajā futbola līgā (NFL) aizvadītajā naktī piedzīvoja bijušais Klemsonas koledžas izcilnieks Dežons Vatsons, kurš sevi parādīja ļoti labi, taču viņa pārstāvētā Hjūstonas "Texans" piekāpās Karolīnas "Panthers" ar 17:27.

Dešons Vatsons, kuram šī bija pirmā spēle profesionāļa statusā, realizēja 15 no 25 piespēlēm un kopā guva 179 jardus, bet uzbrūkot pašam viņš spēja trijos mēģinājumos tikt pie 24 jardiem un viena tačdauna. Tiesa, lai arī debitants rādīja labu spēli, Hjūstonas komandai šī sezona bija jāsāk ar zaudējumu.

Pirmie vadībā, pēc Kelvina Bendžamina notvertās piespēles, izvirzījās Karolīnas futbolisti, taču Alfreds Blū pirmās ceturtdaļas izskaņā atrada caurumu pretinieku aizsardzības līnijā un spēja ienest bumbu ieskaites zonā, tādējādi izlīdzinot rezultātu.

Otrajā ceturtdaļā abām komandām izdevās realizēt pa brīvsitienam, taču papildus tam "Panthers" prata nogādāt bumbu gala zonā, kad pēc 50 jardus tālas Džo Veba piespēles to izdarīja Dameirs Bērds. Arī otrā puslaika pirmo piezemējumu veica šis pārītis, taču šoreiz gan piespēle bija īsāka – astoņi jardi.

Dešons Vatsons savu piezemējumu guva trešās ceturtdaļas izskaņā, kad, saprazdams, ka nav kam īsti atdod piespēli, devās ieskaites zonas virzienā, ko, apsteidzot divus aizsargus, arī sasniedza.

Savukārt mačs noslēdzās ar Harisona Batkera 51 jardu tālu precīzu brīvsitienu.

Jāpiebilst, ka šajā spēlē laukumā atgriezās divi no abu komandu vadošajiem aizsargiem aizsardzības balstiem – Džejdžejs Vats, kuram nācās izlaist lielāko daļu iepriekšējās sezonas muguras savainojuma un tam sekojošās operācijas dēļ, un Luks Kīklijs, kuram pagājušsezon tika diagnosticēts otrais smadzeņu satricinājums.

Tiesa, abu dalība spēlē bija krietni ierobežota, jo Vats aizvadīja vienu izspēļu sēriju, bet Kīklijs – sešas.

Jāatzīmē, ka Karolīnas "Panthers" rindās šo maču no malas novēroja Kems Ņūtons, Džuliuss Pepers, Kalils Maks un citi, kamēr Hjūstonas "Texans" lielākā vai mazākā mērā iespēlēja visus pamatsastāva spēlētājus.

Savu debiju NFL šajā mačā piedzīvoja vēl viens aizvadīto sezonu NCAA futbola izcilnieks, pussargs Kristians Makafrijs, kuru draftēja Karolīnas komanda. Debijas mačā Makafrijs izcēlās ar 33 gūtiem jardiem uzbrukumos pa zemi un vienu nenotvertu piespēli. Kopumā viņš gan parādīja tieši to, kas arī tika gaidīts – labu ātrumu, kas Teksasas aizsargiem ne vienu vien reizi sagādāja problēmas.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/


Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.