Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Amerikāņu futbola klubs "Riga Lions" aizvada sezonas pirmo spēli

Andrejs Siliņš

Amerikāņu futbola klubs "Riga Lions" aizvada sezonas pirmo spēli
Foto: Agris Krusts

5. jūlijā Upesciema stadionā amerikāņu futbola klubs "Riga Lions" aizvadīja sezonas pirmo spēli un stājās pretī igauņu klubam Tartu "Titans". Spēle, kā vienmēr, bija spraiga un atraktīva, taču šoreiz igauņi guva virsroku un uzvarēja ar rezultātu 20:6.

Lielai daļai Riga Lions spēlētāju šī bija pirmā spēle tāpēc, neskatoties uz zaudējumu, komanda ir gandarīta par paveikto un gatavojas atbildes spēlei, kas notiks jau 26. jūlijā Igaunijas pilsētā Tartu.

Tikmēr ikviens Riga Lions spēlētājs un atbalstījās aicina balsot par komandu LabieDarbi.lv jūlija projektu konkursā, kur komanda pretendē uz 3600 eiro lielu finansējumu pirmo īsto spēļu formu iegādei!

Karstajā jūlija sestdienā Upesciema stadionā uz spēli bija ieradušās ne tikai abu valstu komandas un to atbalstītāji, bet arī pārstāvji no ASV, to starpā arī trīs 173. gaisa desanta brigādes karavīri, kuri spēlē piedalījās kā tiesneši. Pateicoties Nacionālo Bruņoto spēku atbalstam un ASV karavīru klātbūtnei laukumā, amerikāņu futbols Latvijā pieredzēja līdz šim kvalitatīvāko tiesāšanu un spēles kontroli, ko spēja novērtēt gan abu komandu spēlētāji, gan skatītāji.

“Kopumā Riga Lions piedzīvoja diezgan neveiksmīgu spēles sākumu - pirmās uzbrukuma sērijas bija nesekmīgas - nācās atdot bumbu sperot, un arī piespēle tika pārtverta. Pieļāvām arī vairākas rupjas kļūdas aizsardzībā, kas ļāva pretiniekiem nokļūt labās punktu gūšanas situācijās. Šīs kļūdas Tartu Titans arī izmantoja - divas veiksmīgas uzbrukuma sērijas un divi piezemējumi. Riga Lions aizsardzības metodes nespēja traucēt arī pretinieku saspēles vadītāju (QB) - viņa kontā abas piespēles piezemējumos. Otrajā ceturtdaļā Riga Lions sniegums krietni uzlabojās un pēc vairākiem veiksmīgiem skrējieniem guvām arī savu pirmo piezemējumu, taču nespējām realizēt izspēli par papildus punktiem. Puslaika rezultāts 6:12 par labu Titans.

Otrais puslaiks aizritēja līdzvērtīgā cīņā, taču lielais karstums nopietni ietekmēja spēles kvalitāti, un nogurums veicināja vairākas traumas. Tomēr veiksme bija Tartu Titans pusē – vēl viens piezemējums, un sekmīgi realizēti papildus punkti. Diemžēl nespējām gūt punktus šajā puslaikā, un Tartu Titans svinēja uzvaru 20:6,” stāsta Riga Lions treneris un spēlētājs Jānis Neinbergs.

Riga Lions aicina ikvienu interesentu pievienoties komandai, jo šomēnes jau esošajiem komandas treneriem pievienosies arī ASV armijas pārstāvis ar ilggadēju pieredzi amerikāņu futbolā, lai palīdzētu spēlētājiem sagatavoties gaidāmajām sezonas spēlēm pret Baltkrievu Minskas Litwins un Polijas Warsaw Werewolves. Savukārt, 23. augustā Riga Lions ar atklāto treniņu un paraugspēli viesosies Cesvainē.

Riga Lions - Tartu Titans spēles video

Informāciju sagatavoja
Anna Ulmane
Latvijas Amerikāņu futbola federācijas
preses sekretāre