Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Browns" iemaina Teiloru un Lendriju

Juris Miņins
Juris Miņins

"Browns" iemaina Teiloru un Lendriju
Tairods Teilors
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Klīvlendas "Browns" vakardien pamatīgi satricināja spēlētāju tirgu, iemainot kā saspēles vadītāju Tairodu Teiloru, tā arī malējo uzbrucēju Džārvisu Lendriju.

Aizvadītās sezonas absolūti vājākā NFL komanda Klīvlendas "Browns", kura kā otrā visā līgas vēsturē tā arī nespēja gūt uzvaru nevienā no regulārās sezonas mačiem, vakardien sataisīja patiešām lielu troksni spēlētāju tirgū, iegūstot divus potenciālos sākumsastāva spēlētājus.

Vispirms no Maiami "Dolphins" tika iemainīts malējais uzbrucējs Džārviss Lendrijs, kurš vēl pavisam nesen bija piekritis uz "Dolphins" piedāvāto "franšīzes birku", t.i., līgas noteikto līgumu, ko komandas parasti piešķir tiem vadošajiem spēlētājiem ar kuriem neizdodas vienoties par abpusēji izdevīgiem nosacījumiem, taču komanda vēlas spēlētāju paturēt.

Savukārt pretējā virzienā Klīvlenda nosūtīja divas drafta izvēles tiesības, ceturtajā un septītajā 2018. gada drafta kārtās.

Jāsaka, ka Klīvlendas komandai patiešām bija nepieciešams grandiozs uzlabojums malējo uzbrucēju rindās, jo 2017. gadā visi komandas resīveri kopā guva vien septiņus peizemējumus. Lendrijs, kurš 2017. gadā notvēra 112 piespēles, kas bija līgas labākais rādītājs, guva deviņus piezemējumus un viņam pietrūka vien 13 jardu, lai nodrošinātu sev kārtējo 1000 jardu sezonu.

Savukārt mazliet vēlāk parādījās ziņa, ka "Browns" ir atradusi sev īstermiņa risinājumu saspēles vadītāja pozīcijā, šī gada drafta trešās kārtas izvēli apmainot pret Bufalo "Bills" pamatsastāva saspēlnienku Tairodu Teiloru.

Jāsaka, ka šajā gadījumā viss gan bija daudz sarežģītāk, jo paralēli Teilora iegūšanai, komanda uz Grīnbejas "Packers" aizmainīja savu pagājušās sezonas "jauno glābēju" Dešonu Kaizeru. Savukārt 2018. gada draftā, paredzams, viņi izvēlēsies vienu no šī gada labākajiem saspēlniekiem – Semu Dārnoldu no USC vai Džošu Alenu no Vajomingas, kuriem, līdz ar Teilora iemainīšanu, tiks dots laiks, lai pierastu pie profesionālā futbola.

Interesanti, ka, ja Tairods Teilors 2018. gada sezonu sāks pamatsastāvā, viņš kļūs par "Browns" 29. pamatsaastāva saspēles vadītāju kopš 1999. gada.

Atgādināsim, ka Klīvlendas "Browns" vienībai, lai arī viņi pamatīgi "izārdījās" maiņu tirgū, vēl aizvien pieder divas pirmās kārtas izvēles tiesības – pirmais un ceturtais numurs. Savukārt Bufalo "Bills" šobrīd ir pa divām izvēlēm katrā no trim pirmajiem raundiem.

Kā arī...

- Tampabejas "Buccaneers" ir panākuši vienošanos ar malējo uzbrucēju Maiku Evansu par līguma pagarināšanu. Futbolists vienībā spēlēs vēl piecas sezonas par ko saņems 82.5 miljonus ASV dolāru.

- Filadelfijas "Eagles" uz Karolīnas "Panthers" ir nosūtījusi malējo uzbrucēju Toreju Smitu, pretī saņemot kornerbeku Derilu Vorliju. Te gan jāsaka, ka šāda maiņa bija apstākļu spiesta, jo NFL čempionvienība pašlaik atrodas 14 miljonus virs algu griestiem un līdz 14. martam tai ir jāsaved kārtībā savi algu saraksti.

- Sinsinati "Bengals" ir atlaidusi skandalozo malējo aizsargu Adamu Džonsu, bet Sanfrancisko "49ers" neizmantoja savu iespēju pagarināt līgumu ar Elvisu Dumervilu.

- Savukārt Oklendas "Raiders" uz trim sezonām pagarināja līgumu ar savu aizsardzības līnijas iekšējo aizsargu Džastinu Elisu, kurš iepriekšējā sezonā gāja komandas sākumsastāvā 14 mačos.

Izmantotie resursi:
nfl.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports