Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cowboys" ilgi gaidītā uzvara, "Jets" vēlreiz pazemo "Bengals"

"Cowboys" ilgi gaidītā uzvara, "Jets" vēlreiz pazemo "Bengals"
Donovans Maknebs (pa kreisi) un Tonijs Romo
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītas pirmās divas Nacionālās Futbola līgas (NFL) izslēgšanas turnīra cīņas. Tāpat kā pirms nedēļas, Ņujorkas "Jets" pieveica Sinsinati "Bengals" ar 24:14, bet Dalasas "Cowboys" pārspēja Filadelfijas "Eagles" ar 34:14.

"Bengals" un "Jets" spēlē mājniekiem neveiksmīgas bija jau spēles pirmās minūtes - vispirms jau pirmajā epizodē savainojumu guva sākumsastāva aizsargs Rašads Džentijs, bet pirmajā uzbrukumā "Bengals" pazaudēja bumbu, ko apstiprināja arī videoatkārtojuma skatīšanās. Drīz "Bengals" muļķīgi iztērēja arī savu otro pārbaudes iespēju, veltīgi mēģinot apstrīdēt vienu no "Jets" piespēlēm. Neraugoties uz to, spēles pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar mājnieku pārsvaru 7:0 - vienīgo piezemējumu guva Laverniuss Koulzs. Tā arī bija pēdējā reize, kad "Bengals" pabija vadībā. "Jets" panāca izlīdzinājumu ar viltīgu Šona Grīna skrējienu, bet puslaiku pēc "Bengals" neveiksmīga mēģinājuma apturēt Dastinu Kelleru noslēdza jau savā labā ar 14:7.

Otrajā puslaikā spēle turpinājās jau ar "Jets" pārsvaru. Vispirms "Bengals" palaida garām lielisku iespēju pietuvoties pretiniekiem - sitējs Šeins Greiems netrāpīja vārtos no 35 jardu attāluma, uz ko Tomass Džonss "Jets" rindās atbildēja ar vēl septiņiem punktiem. "Bengals", kurus atsevišķās epizodēs pažēloja arī spēles tiesneši, vēl pavērās iespēja izglābties pēc gara Sedrika Bensona skrējiena (169 jardi spēlē!), bet nākamajā uzbrukumā "Jets" saspēles vadītājs Marks Sančess vēlreiz "atrada" Kelleru, kurš, nemaz nebūdams ātrākais vīrs laukumā, piesmēja "Bengals" aizsargus un deva iespēju sitējam Džejam Fīlijam atkal atjaunot desmit punktu pārsvaru - 24:14. Mājnieki tomēr nepadevās un apmēram četras minūtes pirms spēles beigām ieguva iespēju sist pa vārtiem (turklāt bija pieejami vēl visi trīs minūtes pārtraukumi), bet Greiems vēlreiz pievīla fanus, nerealizējot samērā vienkāršu sitienu. Spēles liktenis ar to praktiski bija izšķirts, un pēdējais "Bengals" izmisuma uzbrukums iznāca pagalam neveiksmīgs.

Var saprast "Bengals" fanu neapmierinātību, pēc spēles dusmās metot laukuma virzienā alus glāzes un citus priekšmetus, bet fakts paliek fakts - "Jets", spēlējot vienkārši un brīžiem pat primitīvi, toties ar sirdi un dvēseli, spēlē uzvarēja pelnīti, pieveicot komandu, kas sezonas otro pusi aizvadīja nepiedodami pieticīgi. Lai arī progress salīdzinājumā ar pērno sezonu panākts, starpsezonā gaidāms daudz pārmaiņu, darba un pārdomu.

Dienas otrajā spēlē pēdējo gadu "play-off" neveiksminieki Dalasas "Cowboys" tikās ar Filadelfijas "Eagles". Ja spēles pirmajā ceturtdaļā abas komandas pieļauto paviršību dēļ palika "uz nulles", tad otrajā jau pilnībā dominēja "Cowboys", kas iegrožoja "Eagles" uzbrukumu, piespieda sāncenšus vairākas reizes kļūdīties, un paši guva 27 punktus. "Eagles" izdevās gūt tikai vienu piezemējumu - izmantojot viltīgo "Wildcat" uzbrukuma shēmu, Maikls Viks veiksmīgi piespēlēja bumbu Džeremijam Maklinam. Tomēr tas "Eagles" bija vājš mierinājums - puslaiku "Cowboys" noslēdza vadībā ar 27:7, pārliecinoši kontrolējot gan bumbu, gan iniciatīvu spēlē.

Otrajā puslaikā kardinālu pavērsienu spēles gaitā nebija - nepilnu 93 tūkstošu līdzjutēju uzmundrināti, "Cowboys" savā kontā ieskaitīja vēl vienu piezemējumu, Feliksam Džonsam veicot 73 jardus. Vienu piezemējumu gan ar precīzu piespēli izdevās gūt arī Filadelfijai - Donovans Maknebs veiksmīgi saspēlējās ar Dešounu Džeksonu, bet tas arī bija viss. Ar pārliecinošu uzvaru - 34:14 laukumu kā uzvarētāji atstāja Dalasas spēlētāji, tāpat kā tas bija noticis abu komandu iepriekšējās divās cīņās šosezon. "Cowboys" šī bija pirmā ilgi gaidītā uzvara izslēgšanas spēlēs kopš 1996. gada. Veiksmīgi spēli aizvadīja saspēles vadītājs Tonijs Romo, kurš līdz šim nozīmīgākajās spēlēs parasti nebija izturējis spiedienu, taču šoreiz darbojās lieliski, gūstot divus piezemējumus un 244 jardus.

Izmantotie resursi:
nfl.com

     [+] [-]

, 2010-01-10 14:59, pirms 14 gadiem
Njā, gribējās tomēr Filadelfiju redzēt tiekam tālāk... .
Šodien gan jāskatās kā 'zona mēģinās atspēlēties par pagājušās nedēļas lažu.

Bet nu Sinsinati... šitā sezona ļoti murgaina un, laikam jau, ir jāpriecājas, ka tā ir tik ātri beigusies.

     [+] [-]

, 2010-01-10 15:07, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Bet nu Sinsinati... šitā sezona ļoti murgaina un, laikam jau, ir jāpriecājas, ka tā ir tik ātri beigusies.
Varbūt arī tā. Spēle pavisam noteikti bija ņemama. Neko fenomenālu "Jets" uzbrukumā nerādīja, ar Wildcat vispār nesanāca pilnīgi nekas. Bensons pārsvarā izrīkojās ar aizsardzību pēc savas patikas. Tiesneši un tīra veiksme pat palīdzēja vairākas reizes. Laikam nebija lemts šogad.

     [+] [-]

, 2010-01-10 15:42, pirms 14 gadiem
1. Čadam Očosinko vajadzēja nevis ķīlāt jauno vāģīti, kas tērē 10l uz 1km droši vien, bet gatavoties sist fg un darīt to šajā spēlē.

2. Eagles ir stipra komanda, bet ja nav uzbrukuma pa zemi un pretinieks iztiek bez kļūdām, uzvarēt nevarēja šajā spēlē.

3. Abas spēles varēja beigties arī ar pretējiem rezultātiem, bet šie arī nav nekāds pārsteigums

     [+] [-]

, 2010-01-10 16:42, pirms 14 gadiem
Grūti iedomāties, ka piem. Gostkovskis šādi nomažītu...

     [+] [-]

, 2010-01-10 17:33, pirms 14 gadiem
xD Tagad ja Ravens vinnes, tad Chargeriem pret Jets jaspele = automatiska uzvara, jo Jets < Chargers.

     [+] [-]

, 2010-01-10 17:43, pirms 14 gadiem
pleiofos nav automātisku uzvaru. jets ir pa zobam gan indy, gan sandieigo, ja normāli nospēlē.

lai arī favorīti viņi protams nebūs.

     [+] [-]

, 2010-01-10 18:11, pirms 14 gadiem
Nu ja Rex Fatass jau saka ka vini ir SB favoriiti, bet ja vinji uzvarees SB, tad es apsolos izlekt pa piektaa staava logu, un to uzfilmeet un ielikt youtube -_-

     [+] [-]

, 2010-01-10 18:18, pirms 14 gadiem
Jets ir pārliecība par sevi. Rekss Raiens ir lielisks treneris, kurš prot saviem spēlētājiem dot šo pārliecību. Viņš pat ir izstrādājis treniņu plānu līdz SB, uzvarētāju parādi ieskaitot. Ar šādu attieksmi, manuprāt, kalnus var gāzt.

Turklāt Menings vai Riverss, vienalga, abiem nebūs viegli pret Jets secondary. Augstākās klases WR cipari pret Rīvisu ir kliedzoši slikti, Redžijam Veinam klātos smagi, kamēr Chargers tāda viena izteikta elites WR nemaz pat nav, tikai Geitss. Man liekas, ka vienīgi Colts ir izteikti favorīti pret Jets, Chargers ir tikai favorīti (Rekss Raiens gan nepiekristu man par abiem, viņš teiktu, ka Jets ir favorīti).

     [+] [-]

, 2010-01-10 18:20, pirms 14 gadiem
Un izskatās, ka varam aizmirst par Cowboys zākāšanu par decembri un PO, uzskatu, ka viņi var cīnīties par SB.

     [+] [-]

, 2010-01-10 18:55, pirms 14 gadiem
visas 10 atlikušās komandas var cīnīties par SB

     [+] [-]

, 2010-01-10 23:26, pirms 14 gadiem
M8archa rakstīja: Nu ja Rex Fatass jau saka ka vini ir SB favoriiti, bet ja vinji uzvarees SB, tad es apsolos izlekt pa piektaa staava logu, un to uzfilmeet un ielikt youtube -_-
jā tā tam būs būt, mēs apņemamies tevi izvirzīt Mērfija balvai

     [+] [-]

, 2010-01-25 06:36, pirms 14 gadiem
Kur ir citi NFL raksti? Es neizlaižu nevienu spēli, ko rāda ESPN America, būtu interesanti palasīt.