Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Rotlisbergeram pieci tačdauni, "Steelers" pārliecinoši pieveic "Panthers"

Rotlisbergeram pieci tačdauni, "Steelers" pārliecinoši pieveic "Panthers"
Džese Džeimss pēc kārtējā "Steelers" piezemējuma
Foto: USA TODAY/Scanpix

Pirmajā Nacionālās futbola līgas (NFL) desmitās spēļu kārtas cīņā Pitsburgas "Steelers" tikās ar Karolīnas "Panthers" un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 52:21.

Lai arī šosezon Pitsburgas "Steelers" komanda pārdzīvo mazu drāmu, jo tās iepriekšējo sezonu vadošais pussargs Līveons Bels tā arī nav ieradies komandas nometnē un tādējādi vienībai ir jāiztiek bez viņa. Jāsaka gan, ka iztiek viņi gana labi, jo pašlaik komanda ir pirmajā vietā savā divīzijā, bet Džeimss Koners ir lieliski ieņēmis viņa vietu.

Spēlē pret Karolīnas "Panthers" Pitsburgas komanda parādīja, ka, lai arī sezonas ievads viņiem, iespējams, nebija tik labs kā gribētos, pašlaik tā ir komanda, kas ne tikai pretendē uz izslēgšanas mačiem, bet, iespējams, viņu ambīcijas sniedzas vēl tālāk.

Spēles ievadā gan pirmie vadībā izvirzījās Karolīnas futbolisti, kad Kristians Makafrijs saņēma piespēli no Kema Ņūtona un nogādāja bumbu ieskaites zonā, taču pēc tam gan viss notika pēc "Steelers" scenārija. Vispirms Bens Rotlisbergers ar piespēli atrada Džu-Džu Smitu-Šusteru, tad Vinss Viljamss pārtvēra Ņūtona piespēli, bet vēl dažas minūtes vēlāk Džeimss Koners ienesa bumbu ieskaites zonā. Tādējādi pirmajā ceturtdaļā pitsburgieši ne tikai guva trīs piezemējumus un ātri atspēlējās, bet arī izdarīja to trīs dažādos veidos.

Spēles turpinājumā, jāsaka, Karolīna tā arī nespēja atrast pretargumentus mājnieku ofensīvai un, lai arī viņi guva vēl 14 punktus, kad vēl divus piezemējumus guva Makafrijs, taču turēt līdzi Rotlisbergeram, kurš vēl četras reizes savus komandas biedrus apgādāja ar rezultatīvām piespēlēm, "Panthers" nespēja.

Jāpiebilst, ka Karolīnas komandai tādējādi ir pārtrūkusi trīs uzvaru sērija, turklāt, turpinās neveiksmju sērija Pitsburgā, jo šajā pilsētā "Panthers" vēl nekad nav uzvarējuši (kopējā bilance 0-4). Tāpat, zaudējot 52 punktus, karolīnieši ir atkārtojuši savas komandas antirekordu ar visvairāk zaudētajiem punktiem vienā mačā. 2000. gadā "Panthers" bija piekāpušies Oklendas "Raiders" ar 9:52.

Bens Rotilisbergers šo maču noslēdza ar 328 gūtajiem jardiem (22/25) un piecām rezultatīvām piespēlēm. Turklāt, katra no šīm piespēlēm sasniedza citu spēlētāju. Kristians Makafrijs bez jau pieminētajiem trim peizemējumiem spēli noslēdza ar kopējiem 138 veiktajiem jardiem un bija produktīvākais "Panthers" spēlētājs kā skrienot pa zemi, tā tverot piespēles.

Savukārt aizsardzībā produktīvākie bija pitsburgieši. Desmit tvērieni tika fiksēti Džonam Bostičam, bet divus sekus veica Kamerons Heivords.

Tiesa, lai arī Pitsburgas "Steelers" izcīnīja uzvaru, viņu prieku aizēnoja fakts, ka Džiemss Koners guva savainojumu, pēc kura spēlētājam ir jāaiziet tā sauktais smadzeņu satricinājumu protokols, t.i., pussargs nu ir speciālistu uzraudzībā, lai noskaidrotu, vai viņš nav guvis smadzeņu satricinājumu. Ja bažas būs pamatotas viņam var nākties izlaist kādu maču.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/


, 2018-11-09 17:40, pirms 5 gadiem
visa diena priekos. noskatījos arī atkārtojumā.
interesants fakts. bens ir vienīgais modernajā SB ērā, kuram ir 2 spēles ar 158.3. perfekts. augstāk nevar. ir tāds rādītājs nfl - QB rating, passing efficiency.
p.s. Rodžeram ir augstākais karjeras 103.5
p.p.s steeleriem 7 td septiņiem spēlētājiem

jā. steeleriem ari lielākie punkti Heinz Field
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.