Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Remzijs kļūst par NFL apmaksātāko malējo aizsargu

Juris Miņins
Juris Miņins

Remzijs kļūst par NFL apmaksātāko malējo aizsargu
Džalens Remzijs
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Losandželosas "Rams" ir vienojusies par līguma pagarināšanu ar malējo aizsargu Džalenu Remziju, pie reizes padarot viņu par apmaksātāko savas pozīcijas spēlētāju visa līgā.

Īsi pirms 2020. gada NFL sezonas sākuma komandas steidz pagarināt līgumus ar saviem spēlētājiem. Šodien par sadarbības pagarināšanu paziņoja Losandželosas "Rams" un Džalens Remzijs. Malējais aizsargs ir piekritis 105 miljonu, piecu gadu līgumam.

Šis darījums ir īpašs ar to, ka Remzijs ir kļuvis par pirmo ārējo aizsargu, kurš ir parakstījis simts (vai vairāk) miljonus vērtu līgumu, tāpat līguma garantētā summa, 71.2 miljoni ASV dolāru, ir lielākā kādu ir saņēmuši ārējie aizsargi. Lieki piebilst, ka arī pēc vidējās algas kura nu būs 21 miljons ASV dolāru, 25 gadus vecais spēlētājs ir līderis starp savas pozīcijas spēlētājiem.

Iepriekšējais vidējās algas rekords starp malējiem aizsargiem piederēja Darelam Ruisam, kurš 2013. gadā ar Taampabejas "Buccaneers" vienojās par sešu gadu līgumu, kas ik sezonu viņam atnestu 18.2 miljonus. Zīmīgi, ka līgums tika lauzts jau pēc pirmā gada.

2016. gada drafta piektais numurs līdz šim vienu reizi ir iekļauts sezonas simboliskajā izlasē (2017. gadā), bet trīsreiz ir iebalsots "Pro Bowl" mačos.

Jāpiebilst, ka īsi pirms regulārās sezonas starta vairākas komandas ir pasteigušās noslēgt jaunus līgumus ar potenciālajiem brīvajiem aģentiem. Vakardien, atgādināsim, tika ziņots, ka cita NFC Rietumu konferences komanda, Arizonas "Cardinals", vienojusies par jaunu līgumu ar malējo uzbrucēju Deandrē Hopkinsu. Arī šis darījums uzstādīja jaunu latiņu apmaksātāko malējo uzbrucēju reitingā (27.25 miljoni ASV dolāru sezonā).

Kā arī…

- Potītes savainojumu ir guvis Denveras "Broncos" aizsargs Vons Millers. Pagaidām gala slēdziens par šī savainojuma nopietnību vēl nav pieņemts, taču netiek izslēgts, ka Milleram sezona ir beigusies vēl pirms tās oficiālā starta.

- Par profesionālā sportista karjeras beigām paziņoja Pitsburgas "Steelers" aizsargs Raiens Šaizīrs. Jāsaka gan, ka aizsargs NFL laukumos nav devies kopš 2017. gada, kad vienā no regulārās sezonas spēlēm guva nopietnu muguras savainojumu, kura dēļ sākotnēji viņam bija paralizētas kājas. Pēc vairākām operācijām Šaizīrs pats pārvietojas, taču atgriešanās sportā vairs nav iespējama.

- Sinsinati "Bengals" savu šī gada pirmo drafta izvēli, kas arī bija pirmā izvēle šī gada draftā, Džo Burovsu, ir nosaukusi par komandas kapteini. Lai arī NFL komandām ir vairāķi kapteiņi, tā nav ierasta prakse, ka šādu godu izpelnās pirmgadnieki.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
https://www.espn.com/