Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Breidijs 20. sezonu sāk ar "Steelers" sagraušanu

Breidijs 20. sezonu sāk ar "Steelers" sagraušanu
Toms Breidijs
Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempioni Jaunanglijas "Patriots" jaunās sezonas, kas tās saspēles vadītājam Tomam Breidijam bija jau 20. lielajā līgā, pirmajā mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 33:3 sagraujot Pitsburgas "Steelers".

Klīvlendas "Browns" vienība bija pati apspriestākā šīs starpsezonas komanda un iemesli tam, protams, bija, tā kā iepriekšējšējā sezonā viņi ļoti labi sevi parādīja, liekot domāt, ka "Browns" nu varēs konkurēt par izslēgšanas mačiem, bet starpsezonā viņi arī noorganizēja vienu no skaļākajām maiņām, tiekot pie malējā uzbrucēja Odela Bekhema.

Jāsaka, ka pret Bekhemu nekādu pretenziju nav un īsti arī nevar būt, taču Beikers Meifīlds pieļāva trīs pārtvertas piespēles (vienu Malkolms Batlers atgrieza ieskaites zonā), piecreiz viņu apturēja pirms saspēles vadītājs spēja atbrīvoties no bumbas, bet Klīvlendas aizsardzība arī nebija uzdevumu augstumos, pieļaujot gan brīvus Dereka Henrija skrējienus, gan trīs Markusa Mariotas rezultatīvas piespēles, divas no kurām pēdējā ceturtdaļā noķēra balsta uzbrucējs Delanī Vokers.

Tenesī "Titans" tādējādi ar 43:13 jāsaka, ka sagrāva starpsezonas "fanu favorītus" Klīvlendas "Browns".

Īsāk sakot, Klīvlendas komandas galvenajam trenerim Fredijam Kičenam ir ļoti daudz vielas pārdomām un ļoti maz laika, lai veiktu kardinālas izmaiņas.

Citā spēlē Baltimoras "Ravens" spēlētājs Lamārs Džeksons pierādīja saviem priekšniekiem, ka viņu lēmums atbrīvoties no ilggadējā vienības saspēles vadītāja Džo Flako ir bijis pareizs, jo mačā pret Maiami "Dolphins" viņš bija teju perfekts, realizējis 17 no 20 piespēlēm, Džeksons guva 324 jardus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Baltimoras "Ravens" šajā mačā uzvarēja ar 59:10.

Tā arī bija viņa atbilde visiem tiem, kas pēc iepriekšējās sezonas sacīja, ka Lamārs Džeksons NFL līmenī nevarot spēlēt kā saspēles vadītājs un viņam būtu jāspēlē pussarga pozīcijā. Pēc mača saspēles vadītājs savos sociālajos tīklos arī publicēja ziņu: "Diezgan labi priekš pussarga, vai ne?"

Nelāgi noslēdzās Džeksonvilas "Jaguars" pirmā spēle šajā sezonā. Bez zaudējuma Kanzassitijas "Chiefs" ar 26:40, kurā, protams, "spīdēja" Patriks Mahoumss, Semijs Vatkinss un arī Lešons Makojs, Floridas komandai nu ir jātiek galā ar šajā starpsezonā nolīgtā saspēles vadītāja Nika Foulsa savainojumu. Foulss, kuram bija jākļūst par šīssezonas franšīzas glābēju, guva atslēgas kaula savainojumu un šodien viņa veiks operāciju. Pašlaik nav zināms, kad viņš atgriezīsies laukumā.

Savu debiju profesionālajā futbolā piedzīvoja arī 2019. gada drafta pirmais numurs, saspēles vadītājs Kailers Marejs, kura Arizonas "Cardinals" savās mājās uzņēma Detroitas "Lions". Debija izvērtās divējāda, jo spēles sākumā Marejam bija ļoti lielas problēmas gan komandas uzbrukuma "iekustināšanā", gan savas spēles "pieslīpēšanā", jo daudzas viņa piespēles lidoja garām mērķim, citas – tika notriektas pusceļā, kā arī viņa individuālie uzbrukuma mēģinājumi arī nedeva pietiekoši lielu labumu.

No otras puses, ceturtās ceturtdaļas ievadā esot iedzinējos ar 6:24, Marejs spēja noorganizēt atspēlēšanos, pašam atdodot gan divas rezultatīvas piespēles, gan realizējot divu punktu izspēli, panākot neizšķirtu un pagarinājumu. Tajā, atkal, debitanta "maģija" pazuda, jo, lai arī viņam bija divas ļoti labas iespējas novest maču līdz uzvarai, Marejs spēja noorganizēt vien trīs punktus, spēlei beigu beigās noslēdzoties neizšķirti.

Pats debitants pēc spēles atzina, ka nekad dzīvē iepriekš nebija piedzīvojis neizšķirtus mačus, taču neizšķirts, laikam, esot labāk nekā zaudējums bet citi Arizonas komandas spēlētāji atzina, ka neizšķirts esot kā "medaļa par piedalīšanos".

Visbeidzot, pirmās kārtas gaidītākajā mačā, esošie čempioni Jaunanglijas "Patriots" tikās ar saviem principiālajiem pretiniekiem, Pitsburgas "Steelers". Vēl interesantāku šo dueli padarīja fakts, ka dažas dienas pirms regulārās sezonas sākuma Bostonā bāzētie "Patriots" nolīga bijušo Pitsburgas komandas zvaigžņoto malējo uzbrucēju Antonio Braunu (viņš šajā spēlē gan nepiedalījās).

Savu 20. sezonu NFL lieliski sāka Toms Breidijs, kurš maču noslēdza ar 341 gūto jardu un trim rezultatīvām piespēlēm – divas tika adresētas Filipam Dorsetam, bet vienu notvēra Džošs Gordons.

Spēle, lai arī Pitsburgas komanda uz šo brīdi ir pēdējā, kas ir spējusi pieveikt "Patriots" vienību, jāatzīst, pagāja pēc Jaunanglijas komandas scenārija, jo viņi, pirmo puslaiku noslēdzot ar rezultātu 20:0, savu vadību ne tikai neatdeva, bet arī prata palielināt pārsvaru, uzvarot ar 33:3.

NFL regulārā sezona, 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
PackersBears10:3
LionsCardinals27:27
TitansBrowns43:13
RavensDolphins59:10
FalconsVikings12:28
BillsJets17:16
RedskinsEagles27:32
RamsPanthers30:27
ChiefsJaguars40:26
ColtsChargers24:30
BengalsSeahawks20:21
GiantsCowboys17:35
49ersBuccaneers31:17
SteelersPatriots3:33
TexansSaints
BroncosRaiders

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/


, 2019-09-09 15:09, pirms 5 gadiem
Tomlins joprojām nezin ko darīt ar Breidiju
, 2019-09-10 22:05, pirms 5 gadiem
Vairāk par uzbrukumu priecē Patriots aizsardzība. Savukārt par uzbrukums, protams, bažas, ka kaut tikai AB to visu nesačakarē
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.