Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Skandalozais Manzels vēlas spēlēt CFL

Juris Miņins
Juris Miņins

Skandalozais Manzels vēlas spēlēt CFL
Džonijs Manzels (priekšplānā)
Foto: AFP/Scanpix

Skandalozais amerikāņu futbolists Džonijs Manzels, kurš bija spiests izlaists visu 2016. gada sezonu, pašlaik mēģina atgriezties profesionālajā futbolā un neizslēdz iespēju pievienoties kādai Kanādas futbola līgas (CFL) komandai.

Džonijs Manzels, vai kā viņš arī ir pazīstams "Džonijs futbols", savulaik bija viens no labākajiem koledžu futbola spēlētājiem, par ko arī saņēma Heisamana balvu, bet 2014. gada draftā ar kopējo 22. numuru izvēlēts Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā.

Tomēr, viņa sniegums pie profesionāļiem, kā arī milzīgās problēmas, kas sportistu pavadīja ārpus laukuma, kas ietvēra sevī kā alkohola lietošanu, tā dokumentu viltošanu un kautiņus, liedza Manzelam pārnest savu koledžu futbola veiksi uz lielā futbola laukumiem.

2016. gada pavasarī saspēles vadītājs tika atlaists no Klīvlenda "Browns" rindām, bet paralēli no viņa pārstāvēšanas atteicās divas sporta aģentūras, tajā skaitā labi zināmais aģents Drū Rozenhauss. Tas nozīmēja, ka 2016. gada sezona viņam bija beigusies īsti pat nesākoties.

Šajā laikā futbolists izgāja alkoholisma ārstēšanas kursu, kā arī, kā izskatās, pamatīgi pārdomāja visu līdzšinējo dzīvi un šobrīd mēģina atrast variantus kā atgriezties futbolā.

Pašlaik, saprotot, ka NFL viņa pakalpojumos neviens nav ieinteresēts, Džonijs Manzels ir izteicies, ka labprāt apsvērtu iespēju pievienoties kādai no CFL komandā. Interesanti, ka tiesības uz šo spēlētāju Kanādas līgā pieder Hamiltonas "Tiger-Cats" komandai, kura šo sezonu ir sākusi ar sešiem zaudējumiem sešos mačos. Tāpat vienības pārstāvji ir izteikušies, ka viņiem pašiem arī nebūtu nekādu iebildumu nolīgt bijušo NCAA zvaigzni.

Savas NFL karjeras laikā Manzels ier piedalījies 14 mačos, astoņus no kuriem sācis pamatsastāvā. Viņš ir guvis 1675 jardus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles, 259 jardus un vienu piezemējumu viecot pašam nesot bumbu. Tāpat viņa kontā ir 7 pārtvertas piespēles un 22 seki.

Jāpiebilst, ka Hamiltonas komandai jau ir pieredze ar "sarežģīto" spēlētāju piesaisti, jo pašlaik vienībā spēlē arī bijušais NCAA spīdeklis no Oregonas "Ducks" komandas Džeremajs Masoli, kurš savulaik ticis tiesāts par zādzības veikšanu.

Tiesa, ja spēlētājam un Hamiltonas komandai neizdosies vienoties par sadarbību, Manzels neizslēdz iespēju, ka viņš varētu pievērsties trenera arodam, strādājot kādā no koledžu komandām.

Kā arī...

- NFL čempioni Jaunanglijas "Patriots" kļūs par pirmo līgas komandu, kurai būs sava lidmašīna. Tiek ziņots, ka Robera Krafta komanda ir iegādājusies divus "Boeing" lainerus.

- Dalasas "Cowboys" aizsardzības līnija ir kļuvusi vēl plānāka, jo savainojumu treniņā ir guvis Tairons Kraufords. Atgādināsim, ka diskvalifikācijas uz sezonas sākumu ir saņēmuši Deivids Īrvings un Damontre Mūrs.

- Treniņos ir atgriezies Maiami "Dolphins" pussargs Džejs Adžaji, kurš vēl gan atrodas speciālistu uzraudzībā pēc smadzeņu satricinājuma. Adžaji šobrīd piedalās atsevišķos bezkontakta treniņos.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
Sports News, Opinion, Scores, Schedules | TSN