Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Arianss atgriežas un stājas pie "Buccaneers" stūres

Juris Miņins
Juris Miņins

Arianss atgriežas un stājas pie "Buccaneers" stūres
Brūss Arianss
Foto: USA Today/Scanpix

Amerikāņu futbola treneris Brūss Arianss, kurš iepriekšējās Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas izskaņā paziņoja par došanos pensijā, šodien ir parakstījis līgumu ar Tampabejas "Buccaneers" vienību.

Brūss Arianss 2017. gada sezonas beigās, tobrīd esot Arizonas "Cardinals" galvenā trenera amatā, paziņoja, ka pārtrauc savu profesionālo karjeru un dodas pelnītā atpūtā. Tiesa, ilgi viņam šī atpūta nav bijusi nepieciešama, jo jau pēc gada viņš ir paziņojis par atgriešanos no "pensijas", noslēdzot līgumu ar Tampabejas "Buccaneers" komandu. Līgums ir noslēgts uz četrām sezonām, ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu.

Interesanta situācija gan izveidojās brīdī, kad šo darījumu bija jānoformē juridiski precīzi, jo, vispirms NFL vadība paziņoja, ka Tampabejai nekas neesot jākompensē Arizonas vienībai, lai gan Arianss karjeru noslēdza vēl tajā brīdī, kad viņam bija spēkā esošs līgums ar komandu. "Cardinals" vērsās pie NFL vadības ar savām pretenzijām un beigu beigās abas puses nonāca pie kompromisa – tās apmainijās ar drafta izvēles tiesībām sestajā un septītajā kārtā.

Interesanti, ka Brūss Arianss uz Tampabeju dodas uzreiz ar savu komandu, jo jau pašlaik ir zināms, ka par aizsardzību, tāpat kā pirms dažiem gadiem Arizonā, atbildēs Tods Boulss, kurš pa šo laiku paspēja trīs gadus pavadīt pie Ņujorkas "Jets" stūres, bet Bairons Leftvičs, kurš arī bija Ariansa padotais Arizonā, kā arī pats savulaik pārstāvēja "Buccaneers" komandu, kļūs par uzbrukuma koordinatoru.

Kā arī...

- Arizonas "Cardinals", kuri pēc Brūsa Ariansa aiziešanas kļuva par līgas sliktāko komandu, 16 mačos tiekot tikai pie trim uzvarām, nu ir tikuši pie jauna galvenā trenera. Par to ir kļuvis bijušais Teksasas tehniksās universitātes komandas vadītājs Klifs Kingsberijs. Līgums ir noslēgts uz četrām sezonām ar iespēju pagarināt sadarbību uz vēl vienu gadu.

Jāpiebilst, ka Kingsberija stiprākā puse ir saspēles vadītāju attīstīšana, jo savā līdzšinējā karjerā viņš ir trenējis daudzus izcilus saspēlniekus, ieskaitot šīs sezonas varoni Patriku Mahoumsu. Atgādināsim, ka "Cardinals" uzbrukumu nākamsezon vadīs otrgadnieks Džošs Rouzens.

- Grīnbejas "Packers" par savu nākamo galveno treneri ir nosaukuši Metu Leflēru, kurš iepriekš strādāja par Tenesī "Titans" uzbrukuma koordinatoru.

- Savukārt Klīvlendas "Browns" galvenā trenera amatā ir nozīmējuši bijušo uzbrukuma koordinatoru Frediju Kičenu, kura vadībā klīvlendiešu uzbrukums šajā sezonā kļuva daudz bīstamāks. Jāpiebilst, ka 2018. gada sezonu viņš sāka kā pussargu treneris. Tiesa, tas arī nozīmē, ka "Browns" nometni pamet bijušais galvenā trenera pienākumu izpildītājs Gregs Viljamss, kurš darbojās arī kā aizsardzības koordinators.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/