Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Par karjeras beigām paziņo divkārtējais "Super bowl" čempions Vilforks

Juris Miņins
Juris Miņins

Par karjeras beigām paziņo divkārtējais "Super bowl" čempions Vilforks
Vinss Vilforks
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien par profesionālā sportista karjeras beigām paziņoja Nacionālās futbola līgas (NFL) divkārtējais čempions, aizsargs Vinss Vilforks.

35 gadus vecais aizsardzības līnijas iekšējais aizsargs NFL ienāca 2004. gadā, kad viņu drafta pirmajā kārtā izvēlējās Jaunanglijas "Patriots". Šajā komandā viņš arī nospēlēja līdz 2014. gadam, pēdējās divas sezonas pārstāvot Hjūstonas "Texans" krāsas.

Protams, ka tieši ar Jaunanglijas komandu Vilforka karjerā saistās svarīgākie notikumi, proti, divu "Super bowl" čempionu gredzenu izcīnīšana 2004. un 2014. gadā. Kā arī pieci "Pro bowl" mači, kuriem aizsargs bija izvēlēts tieši kā "Patriots" pārstāvis.

Savas NFL karjeras laikā 188 cm garais un 147 kg smagais spēlētājs ir aizvadījis 189 mačus, kuru lakā veica 559 tvērienus, 16 sekus un trīs reizes pat pamanījās pārtvert bumbu.

Jāpiebilst, ka koledžas laikā Vilforks pārstāvēja Maiami "Hurricanes" leģendāro komandu, kas 2001. gadā kļuva par NCAA pirmās divīzijas nacionālajiem čempioniem.

Kā arī...

- Iepriekš jau ziņojām, ka 32 gadus vecais uzbrukuma līnijas bloķētājs Alberts, pēc tam kā tika aizmainīts uz Džeksonvilas "Jaguars" komandu, nepiedalījās nevienā brīvprātīgajā treniņā, ierodoties tikai uz obligātajām atrādīšanās reizēm, līdz beigu beigās pagājušonedēļ paziņoja, ka beidz profesionālā futbolista karjeru un plāno doties uz Maiami, kur attīstītu savu biznesu.

Tas arī labi sasaucās ar sportista piedzīvotajiem savainojumiem, jo pēdējo gadu laikā ciest dabūja kā elkonis, tā plaukstas locītava, taču visbiežāk Alberts izlaida mačus dēļ ceļgala savainojumiem.

Tomēr, nedēļu pēc paziņojuma par karjeras noslēgšanu, 196 cm garais un 142 kg smagais sportists ir kontaktētjies ar "Jaguars" vadību, lai rastu viņam iespējas atgriezties profesionālajā futbolā.

Pašlaik Džeksonvilas komanda atrodas Masačusetas štata Foksbro pilsētā, kur aizvada kopējus treniņus ar Jaunanglijas "Patriots" komandu, tāpēc tūlītēja reakcija pēc ziņas parādīšanās nesekoja. Tomēr, kā stāsta insaideri, "Jaguars", visdrīzāk, neļaus Albertam atgriezties laukumā.

NFL karjeras laikā Virdzīnijas koledžas absolvents piedalījās 120 mačos un divas reizes, 2013. un 2015. gadā tika atzīts par "Pro bowl" līmeņa spēlētāju.

- Par karjeras beigām paziņoja arī cits bijušais Kanzassitijas "Chiefs" spēlētājs, 2013. gada "Pro bowl" mača dalībnieks, 31 gadu vecais Brendons Flauerss. Jāpiebilst, ka pēdējās trīs sezonas, ko viņš pavadīja Sandjego "Chargers" rindās, viņam bija traumatiskas, jo šajā laikā viņš piedzīvoja divus smadzeņu satricinājumus un bija iedzīvojies arī ceļgala savainojumā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
https://www.nfl.com/