Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Klemsona šokē Alabamu, izcīna otro titulu trijos gados

Juris Miņins
Juris Miņins

Klemsona šokē Alabamu, izcīna otro titulu trijos gados
Klemsonas "Tigers" galvenais treneris Dabo Svīnijs ar balvu
Foto: USA Today/Scanpix

Klemsonas "Tigers" nodemonstrēja, ka Niks Seibans un viņa Alabamas "Crimson Tide" nav neuzvarams tandēms, parādīja un visas šīs komandas vājās vietas, kļūstot par ASV Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) amerikāņu futbola čempioniem.

Alabamas un Klemsonas komandu cīņa īsajā koledžu futbola "playoff" turnīra vēsturē (iepriekš čempions tika noteikts bez izslēgšanas mačiem, finālā tiekoties tikai divām labākajām reitinga komandām) ir kļuvusi par šī turnīra klasiku, jo trijās no piecām jaunā formāta sezonām tieši šīs komandas ir spēlējušas finālā, bet vēl vienu reizi, pirms gada, abu ceļi krustojās vēl pusfinālos.

Šī gada spēle tika gaidīta ar zināmu piesardzību, jo, lai arī Klemsona šajā sezonā tā arī nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, Alabamas vienība bija demonstrējusi daudz labāku sniegumu, tāpēc arī loģiska bija šīs vienības nosaukšana par fināla favorītiem.

Laukumā gan valdīja pilnīgi cits noskaņojums, jo jau pašā spēles ievadā Tuas Tagavailoas piespēli pārtvēra Eidžejs Terels un tā kā alabamieši nebija vēl paspējuši tik pārāk "dziļi" laukumā, nogādāja bumbu ieskaites zonā. Atbildi no "Crimson Tide" vienības gan nebija ilgi jāgaida, jo dažas minūtes vēlāk Džerijs Džudijs pēc 62 jardu veikšanas nogādāja bumbu ieskaites zonā, rezultātu izlīdzinot. Kopumā gan likās, ka šī spēle varētu būt diezgan aizraujoša un arī rezultatīva.

Līdz pirmās ceturtdaļas beigām abas komandas apmainījās ar piezemējumiem, taču uz tablo rezultāts bija 14:13 par labu Klemsonas "Tigers", jo viņu oponenti nespēja realizēt papildpunkta sitienu.

Tiesa, šis garām aizsistais sitiens bija tikai ievads tam murgam, ko Alabamas futbolisti piedzīvoja tālākajā spēlē – "Tigers" aizsardzība izdarīja visu, lai apturētu Tuu Tagavailou, kurš nespēja parādīt savu efektivitāti, pat neskatoties uz 295 gūtajiem jardiem. Savukārt pretējā līnijas pusē Trevors Lorenss izcēlās ne tikai ar 347 jardiem, bet arī ar trim rezultatīvām piespēlēm un kopumā – ļoti pārliecinošu spēli, spējot atrast savus malējos uzbrucējus arī ne tajās vieglākajās situācijās.

Viens no viņiem, Džastins Ross, maču noslēdza ar 153 jardiem un piezemējumu. Savukārt trīs reizes bumbu ieskaites zonā nogādāja Treviss Ītjens.

Par mača MVP uzbrukumā tika nosaukts jau pieminētais Lorenss, bet aizsardzībā šādu godu izpelnījās Treivons Malens.

Jāpiebilst, ka ar šo Alabamas zaudējumu turpinās koledžu futbola izslēgšanas spēļu turnīra "lāsts", proti, līdz šim par čempioniem vēl ne reizi nav kļuvusi komanda, kas regulāro sezonu noslēdz ranga pirmajā vietā, bet divreiz ranga līderi nav nemaz tikuši līdz finālmačam.

Uz šo brīdi Klemsona un Alabama ir vienīgās komandas, kurām ir izdevies uzvarēt koledžu futbola "playoff" turnīrā divas reizes. Vienīgais gadījums, kad šīs komandas nav bijušas čempioni ir datējams ar 2015. gada ziemu, kad pirmajā jaunā formāta sezonā uzvarēja Ohaio štata "Buckeyes".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports