Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Dolphins" nosēdina drafta pirmās kārtas izvēli, uzbrukumu uztic Fitzpatrikam

Juris Miņins
Juris Miņins

"Dolphins" nosēdina drafta pirmās kārtas izvēli, uzbrukumu uztic Fitzpatrikam
Raiens Fitzpatriks
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Maiami "Dolphins" ir paziņojusi, ka sezonas pirmajā mačā sākumsastāvā saspēles vadītāja pozīcijā dosies Raiens Fitzpatriks, bet drafta pirmajā kārtā izvēlētais Tua Tagovailoa tiks atstāts rezervē.

Šajā starpsezonā Maiami "Dolphins" komandas treneriem bija diezgan daudz darba, lai tiktu skaidrībā ar to, kuram no saspēles vadītājiem uzticēt uzbrukuma koordinēšanu 2020. gada sezonā. Par vietu zem centra cīnījās šī gada drafta piektais numurs no Alabamas sistēmas Tua Tagovailoa, 2018. gada drafta 10. numurs Džošs Rouzens, kā arī 37 gadus vecais 2005. gada drafta 250. numurs Raiens Fitzpatriks.

Jāsaka, ka "Dolphins" vienība ir izvēlējusies drošāko no variantiem, proti, jau iepriekš ziņojām par Džoša Rouzena atlaišanu, bet nu Raiens Fitzpatriks ir nosaukts par sākumsastāva saspēles vadītāju. Tas nozīmē, ka veterāns, kurš jau ne reizi vien ir bijis līdzīgās situācijās, vadīs Maiami komandas uzbrukumu, bet Tua Tagovailoa ir dots laiks, lai progresētu meistarībā bez cīņas par otrā saspēlnieka pozīciju.

Raiena Fitzpatrika kontā ir dalība 156 spēlēs, kuras viņš aizvadījis astoņu komandu sastāvā. Viņš ir guvis 32 886 jardus un atdevis 210 rezultatīvas piespēles. Hārvardas universitātes absolvents arī ir veicis 2472 jardus nesot bumbu pa zemi un pats guvis 19 piezemējumus.

Interesanti, ka savulaik Raienu Fitzpatriku ASV sporta laikraksts "Sporting News" ir nosaucis par piekto visu laiku gudrāko sportistu. Iemesls tam ir ne tikai studijas jau pieminētajā Hārvardā, bet arī fakts, ka savulaik, pirms 2005. gada NFL drafta, kā jau visiem līgā "jauniesaucamajiem", viņam bija jāpilda Vanderlika tests, kurā saspēles vadītājs uzrādīja teju perfektu rezultātu. Testa izpildīšana viņam prasīja tikai deviņas minūtes, taču oficiālais rezultāts vēl aizvien nav zināms. Sākumā tika baumots, ka viņš ir guvis 50 punktus no 50 iespējamajiem, vēlāk parādījās ziņas par to, ka ir iegūti 48 punkti. Pats Raiens, kurš pašlaik ir septiņu bērnu tēvs, atzina, ka uz visiem jautājumiem nav atbildējis, vienu atstājot tukšu, t.i., viņa rezultāts nevar būt augstāks kā 49 punkti.

Kā arī…

- Džošs Rouzens ir palicis Floridā, jo pēc tam kā tika atlaists no Maiami komandas un nebija nevienam vajadzīgs arī atteikumu draftā, parakstīja treniņsastāva līgumu ar Tampabejas "Buccaneers".

- Pitsburgas "Steelers" ir pagarinājuši līgumu ar aizsardzības līnijas iekšējo aizsargu Kameronu Heivordu. Puses vienojās par četru gadu un 65.6 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu.

- Čikāgas "Bears" par savu pirmo saspēles vadītāju ir nosaukuši Miču Trubiskī. Iepriekš daudzi gaidīja, ka Trubiskī, kurš nav attaisnojis uz sevis liktās augstās cerības, tiks nobīdīts malā, jo komanda pievienoja sastāvam Niku Foulsu, taču kādreizējais "Super Bowl" MVP nebija tik labs un nu pildīs dubliera lomu.

- Dalasas "Cowboys" ir vienojušies par līgumu ar kornerbeku Brendonu Karu. Tā Karam ir atgriešanās Dalasā, kur viņš jau spēlēja no 2012. līdz 2016. gadam. Tiesa, šoreiz līdz spēlēšanai būs vēl jāpaciešas, jo "Cowboys" viņam piešķīra tikai treniņsastāva līgumu.

- Tādu pašu līgumu saņēma cits Dalasas iedzīvotājs, Džošs Makauns. 41 gadus vecais veterāns par 12 tūkstošiem dolāru piekritis būt par Filadelfijas "Eagles" komandas dalībnieku. Tiesa, līgums paredz, ka saspēles vadītājs trenēsies savās mājās un, ja vien būs tāda nepieciešamība, būs gatavs doties palīgā "Eagles" komandai.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/