Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Raiders" atlaiž skandālistu Braunu

"Raiders" atlaiž skandālistu Braunu
Antonio Brauns
Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Oklendas "Raiders" ir pārtraukusi līgumattiecības ar malējo uzbrucēju Antonio Braunu, kurš šajā starpsezonā ir sarīkojis vairākus skandālus.

Antonio Brauns Oklendā nonāca pēc tam kā vēl pagājušās sezonas izskaņā sarīkoja pamatīgu skandālu Pitsburgā, kad viņš vispirms neatļauti sociālajos tīklos translēja komandas ģērbtuvē notiekošo, tad "salecās" ar komandas saspēles vadītāju Benu Rotlisbergeru, bet beigu beigās arī neieradās uz treniņu par ko arī tika sodīts – "nosēdināts uz beņķa" sezonas pēdējā spēlē.

Bija skaidrs, ka Brauns vēlas pamest Pitsburgu un viņš pats to drīz vien arī apstiprināja, pieprasot maiņu. Tā gan tik ātri netika noorganizēta, taču Oklendas "Raiders" vienība izrādīja vislielāko interesi par spēlētāju un pretī deva 2019. gada drafta trešās un piektās kārtas izvēles tiesības.

Diemžēl, bet "Raiders" rindās malējais uzbrucējs tā arī neaizvadīja nevienu spēli, jo īsi pirms pirmā sezonas mača tika atlaists. Iemesli tam bija vairāki, taču visi saistīti ar spēlētāja skandalozajiem izgājieniem.

Vispirms viņš sarīkoja pamatīgu traci, atsakoties iet laukumā (un vispār draudot ar karjeras beigšanu), ja NFL viņam neļaus spēlēt ar vecā modeļa ķiveri, kas no šīs sezonas līgā ir aizliegta. Izejot divas apelācijas procedūras, kā arī izlaižot vairākus Oklendas komandas treniņus, Braunam neizdevās panākt savu, tiesa, viņš spēja atrast gan piemērotu ķiveri, gan arī nedomāja par karjeras beigšanu.

Brīdī kad likās, ka viss jau ir atrisināts, Brauns saņēma ziņu no Oklendas komandas menedžmenta, kurā teikts, ka, sakarā ar nepamatoti izlaistajiem treniņiem, "Raiders" no spēlētāja algas ieturēs 54 tūkstošus ASV dolāru. Pēc šī paziņojuma, kuru spēlētājs arī publicēja savos sociālajos tīklos, pats Brauns sāka sarunu ar komandas ģenerālmenedžeri Maiku Meikoku, kas beigās pārauga pamatīgā skandālā.

Rezultātā komanda uzreiz paziņoja, ka viņi meklē veidu kā sodīt Braunu un neizslēdz iespēju viņu uz kādu laiku arī diskvalificēt. Kamēr komanda lēma par savām tālākajām darbībām, 31 gadu vecais spēlētājs paspēja atvainoties par savu uzvedību gan komandai, gan komandas atbalstītājiem. Savukārt komandas galvenais treneris Džons Grudens apstiprināja, ka viņa plānos ir laist Braunu laukumā jau sezonas pirmajā spēlē.

Tās gan nebija beigas, jo, reaģējot uz komandas vēlmi atcelt spēlētāja līgumā esošo garantētā atalgojuma sadaļu, Brauns pieprasīja, lai viņu atlaiž no komandas, norādot, ka viņš neredz iespējas turpināt atrasties komandā, kura, viņaprāt, ir rīkojusies negodīgi. "Raiders" arī izpildīja spēlētāja prasību otrajā 2019. gada NFL sezonas dienā, neaizvadot nevienu spēli Oklendas kluba rindās, Antonio Brauns tika atlaists.

Kā arī...

- Kanzassitijas "Chiefs" ir noslēguši jaunu līgumu ar malējo uzbrucēju Tairīku Hilu, kas paredzēts uz trim gadiem un tā summa ir 54 miljoni ASV dolāru.

- Savukārt Atlantas "Falcons" uz trim sezonām vienojās ar malējo uzbrucēju Hulio Džonsu, kurš šajā laikā var saņemt 66 miljonus ASV dolāru. Tas nozīmē, ka Džonss kļūs par apmaksātāko malējo uzbrucēju NFL.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/


, 2019-09-07 19:59, pirms 5 gadiem
Pitsburgā visi smejas
Kā spēlētājs ir izcils,bet nu galvā reāli salmi
, 2019-09-07 22:44, pirms 5 gadiem
Lai laiž uz NE, Breidijam noderēs un Beličeks mācēs viņam normālu uzvedību iemācīt
, 2019-09-08 09:09, pirms 5 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Lai laiž uz NE, Breidijam noderēs un Beličeks mācēs viņam normālu uzvedību iemācīt
Šis godīgi atgādina,ka viņš to visu ir darījis speciāli,lai tiktu uz NE
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.