Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Falcons" aizsargs Kolinss otrreiz iekrīt dopinga pārbaudēs

Juris Miņins
Juris Miņins

"Falcons" aizsargs Kolinss otrreiz iekrīt dopinga pārbaudēs
Džalens Kolinss (sarkanbaltajā formastērpā)
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Atlantas “Falcons” aizsargs Džalens Kolinss ir saņēmis 10 maču diskvalifikāciju par neatļautu vielu lietošanu. Šī viņam ir jau otrā diskvalifikācija divu sezonu laikā.

Džalens Kolinss ir Atlantas “Falcons” malējais aizsargs, kurš arī gāja komandas sākumsastāvā pagājušās sezonas “Super bowl” mačā. Iepriekšējā sezonā viņš jau bija saņēmis četru maču diskvalifikāciju par NFL noteikumos aizliegtu vielu lietošanu, precīzāk, vielu, kas ietekmē sportista veiktspēju (no angļu valodas: PED – performance enhacing drug) lietošanu.

Šogad, vēl pirms pirmās pārbaudes spēles, Kolinss ir iekritis dopinga pārbaudēs atkārtoti – arī šoreiz viņa nodotajās analīzēs ir atrasta kāda no NFL dopinga sarakstos iekļautajām vielām. Tas nozīmē, ka šoreiz jau 10 mači viņam būs jānoskatās no malas. Tāpat, protams, Kolinss šajā laikā arī nesaņems algu, kas viņa gadījumā ir sāpīgs trieciens, jo ar vairāk nekā pusi izlaistas sezonas viņam būs jāšķiras no vairāk kā pusmiljona ASV dolāru. Ņemot vērā, ka viņa alga ir mazliet zem miljona ASV dolāru, tas ir būtisks trieciens viņa budžetam.

Ja nākotnē Kolinss dopinga testos vēlreiz uzrādīs pozitīvu rezultātu, tad viņam draud divu sezonu diskvalifikācija.

Jāpiebilst, ka NFL, gluži tāpat kā visas pārējās Ziemeļamerikas lielās sporta līgas, nav ieviesušas Starptautiskās antidopinga aģentūras dopinga testu un sodu standartus, bet darbojas pēc saviem (līgas un spēlētāju arodbiedrības apstiprinātiem) noteikumiem.

Interesanti, ka šī ir viena no pēdējā laika lielākajām diskvalifikācijām, ko ir piešķīrusi NFL. Iepriekš 10 mači bez futbola tika piespriesti Bufalo “Bills” uzbrukuma līnijas spēlētājam Sentrelam Hendersonam, kurš aizliegto vielu pārbaudēs uzrādīja marihuānas klātbūtni savā organismā.

Tiesa, šajā laikā līga, arī par aizliegto vielu noteikumu pārkāpumiem, ir piešķīrusi trīs vienas sezonas diskvalifikācijas.

Kā arī...

- Malkolms Smits, 2014. gada “Super bowl” spēles MVP, ir guvis krūšu muskuļa savainojumu, tādēļ Sanfrancisko “49ers” otrās līnijas aizsarga sezona šobrīd ir zem jautājuma zīmes.

- Vakar ziņojām, ka Maiami “Dolphins” ir noslēguši viena gada līgumu ar Džeju Katleru, kuram būs jāspēlē savainojumu guvušā Raiena Tanehila vietā. Tiesa, pirms Katlera kandidatūras izskatīšanas, Floridas vienība apsvēra arī vairākus citus kandidātus, viņu vidū bija arī 2014. gadā spēlēt beigušais Kails Ortons un arī beisbolista karjeru sākušais Tims Tībovs.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2017-08-07 11:30, pirms 7 gadiem
Juri, kā tas nākas, ka citos sporta veidos dod gadu diskvalifikācijas, bet NFL pāris spēles?

  +1 [+] [-]

, 2017-08-07 11:38, pirms 7 gadiem
tommy90 rakstīja: Juri, kā tas nākas, ka citos sporta veidos dod gadu diskvalifikācijas, bet NFL pāris spēles?
Atbilde ir rakstā - NFL un NFLPA nelaiž sev klāt ne WADA, ne arī pieņem viņu standartus. Visas aizliegtās vielas, to daudzumus un diskvalifikāciju apmērus līga un spēlētāju arodbiedrība nosaka paši, parakstot kolektīvo līgumu.

Tāda pati situācija ir arī NHL, NBA, MLB.

Par pāris spēlēm - NFL regulārā sezona ir 16 spēles gara, tāpēc 10 maču diskvalifikācija ir... diezgan nopietna.

     [+] [-]

, 2017-08-07 13:53, pirms 7 gadiem
Tanehila vietā sezonu sāks Katlers - neteiktu, ka tas ir īpaši sliktāks variants, ja vispār tāds tas ir. Jebkurā gadījumā Pats nav ko iespringt, ja Breidijs nebūs manāmi regresējis, ar jaunajiem papildspēkiem uzbrukumā joprojām neapšaubāmi AFC favorīti.