Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Drāma Čikāgā, bezspēcība Hjūstonā – aizvadīta pirmā NFL "playoff" kārta

Drāma Čikāgā, bezspēcība Hjūstonā – aizvadīta pirmā NFL "playoff" kārta
Koudijs Pārkijs pēc nerealizētā brīvsitiena
Foto: USA Today/Scanpix

Šodien ar Čikāgas "Bears" un Filadelfijas "Eagles" spēli noslēdzās pirmā Nacionālās futbola līgas (NFL) izslēgšanas maču nedēļa, kurā netrūka "playoff" mačiem raksturīgās nervu spriedzes un drāmas.

Izslēgšanas spēles sākās ar divu AFC Dienvidu divīzijas komandu, "Texans" un "Colts" cīņu. Jāsaka, ka, lai arī Hjūstonas komanda spēlēja mājās, tieši "Colts" bija šīs cīņas favorīti, jo viņi, sezonu sākot ar tikai vienu uzvaru pirmajos sešos mačos, atlikušajā sezonas daļā uzvarēja deviņās no desmit spēlēm un iekļuva izslēgšanas mačos, pēdējā regulārās sezonas cīņā pieveicot Tenesī "Titans".

Jāsaka, ka "Texans" savās mājās spēlēja pagalam neveiksmīgi, jo "Colts" uzbrukuma līnija izdarīja visu, lai Endrjū Laks spētu parādīt savu labāko spēli un viņš to arī izdarīja, ļaujot savai komandai puslaika pārtraukumā doties pie rezultāta 21:0. Mača turpinājumā gan Indianapolisas komanda punktus vairs neguva, taču arī "Texans" nespēja izvērsties uzbrukumā un izdarīja vien tik daudz, lai nepaliktu "sausā".

Marlons Maks spēli noslēdza ar 148 gūtajiem jardiem un vienu piezemējumu, bet Igaunijas futbolists Marguss Hunts, kurš spēlē aizsardzības līnijas iekšējā aizsarga pozīcijā, šajā spēlē veica trīs tvērienus.

Lielisku spēli pussarga izpildījumā varēja redzēt arī Dalasas un Sietlas komandu spēlē, jo, lai arī "Seahawks" ir šīs sezonas "skrienošākā komanda", šoreiz viņi tādā veidā guva vien 73 jardus, kamēr viens pats dalasietis Ezekils Eliots izcēlās ar 137 gūtajiem jardiem un vienu piezemējumu. Savukārt Daks Preskots tika pie 226 jardiem un rezultatīvas piespēles kā saspēles vadītājs un vēl pie viena sešu punktu uzbrukuma noslēguma, nesot bumbu pašam.

Abiem "Cowboys" uzbrukuma līderiem šī bija svarīga uzvara, jo pirms diviem gadiem, kad vienība demonstrēja lielisku spēli, viņi izstājās jau pirmajā izslēgšanas maču kārtā.

Savukārt citam jaunajam talantam, Lamāram Džeksonam, kurš ieveda Baltimoras "Ravens" izslēgšanas mačos, spēle pret Losandželosas "Chargers" bija tik neveiksmīga, ka var teikt, ka Džeksons arī izveda Merilendas štata komandu no šiem mačiem.

Lai arī "Ravens" aizsardzība ļoti centās un brīžiem arī parādīja brīnumus, t.i., bloķēja divus pretinieku spērienus pa bumbu, uzbrukumā vien mača izskaņā Džeksons spēja divreiz ieskaites zonā atrast Maiklu Krabtrī, kurš tad arī saasināja cīņu par uzvaru, taču paviršā attieksme pret bumbas drošību kārtējo reizi Džeksonam un Baltimoras komandai maksāja daudz, precīzāk, visu sezonu.

Visbeidzot, pēdējā "Wild Card" kārtas mačā Čikāgas "Bears" tikās ar esošajiem čempioniem, Filadelfijas "Eagles". Čikāgieši kārtējo reizi nodemonstrēja savu labo aizsardzību, taču uzbrukums ar Miču Trubiskī atdūrās pret ne tuvu ne sliktāko "Eagles" aizsargu vaļņiem.

Beigu beigās viss, kā jau kārtīgā izslēgšanas mačā, uzvarētāja noteikšana tika atlikta līdz pēdējām minūtēm, kad vispirms Niks Foulss, izspēlējot ceturto mēģinājumu, atrada Goldenu Teitu, kurš guva piezemējumu, bet desmit sekundes pirms mača beigām Koudijs Pārkijs, bijušais "Eagles" spēlētājs, bet nu Čikāgas "Bears" pārstāvis, nespēja realizēt brīvsitienu, raidot bumbu pret vārtu konstrukciju.

Izslēgšanas maču otrais cēliens, jeb Divīzju kārta, norisināsies jau šīs nedēļas beigās. Tajā "Cowboys" tiksies ar "Rams", "Chargers" mērosies spēkiem ar "Patriots", bet "Cotls" mēģinās apturēt "Ciefs". Noslēgsies šie mači ar "Eagles" un "Saints" dueli.

NFL izslēgšanas spēles, "Wild Card" kārta

ViesiMājniekiRezultāts
ColtsTexans21:7
SeahawksCowboys22:24
ChargersRavens23:17
EaglesBears16:15

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/


, 2019-01-07 20:11, pirms 5 gadiem
Pārkijam 15 miljonu kontrakts, lai rībinātu vārtu konstrukciju "Soldier" stadionā. Neslikti!
Kikers laikam ir visneapskaužamākā profesija komandu sporta veidos, atkarīgs ir ļoti daudz, bet slava tiek laukuma spēlētājiem
, 2019-01-07 21:00, pirms 5 gadiem
Varēja jau pieminēt, ka Pārkijs pirmo iesita, bet Daga speciāli paņemtais taimouts pirms snapa, visticamāk, izsita no sliedēm puiku.
, 2019-01-07 22:45, pirms 5 gadiem
Šodien vai vakar Juri?!
, 2019-01-08 13:20, pirms 5 gadiem
Protams var vainot Koudiju, tikai neazmirsīsim to, ka viņš atnesa komandai 9. punktus. Tā kā es vainotu visus lāčus komandā, kuri nespejā neko īsti uzbrukumā izveidot!! Aizsardzība protams līmenī lāčiem!!!
Ps. Niks čāpo pēc otrā gredzena Tas tik būtu stāsts amerikāņu stilā!!!
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.