Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Texans" piešķir Vatsonam 39 miljonus sezonā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Texans" piešķir Vatsonam 39 miljonus sezonā
Dešons Vatsons
Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Hjūstona "Texans" ir paziņojuši, ka ir pagarinājuši līgumu ar savu saspēles vadītāju Dešonu Vatsonu. Vienošanās paredz, ka viņš komandā pavadīs vēl četras sezonas, kuru laikā nopelnīs 156 miljonus ASV dolāru.

Hjūstonas "Texans" ir nodrošinājusies, ka vismaz tuvākajā nākotnē tai nebūs jādomā par saspēles vadītāja pozīciju, jo šodien ir finalizēts līguma pagarinājums ar līdzšinējo saspēles vadītāju Dešonu Vatsonu. 24 gadus vecais saspēlnieks ir piekritis līgumam, kas viņam kopumā var atnest 177.54 miljonus ASV dolāru. Bāzes atalgojums ir 156 miljoni, no kuriem 111 miljoni ir garantētā summa.

Uz šo brīdi tikai Kanzassitijas "Chiefs" saspēles vadītājam, "Super Bowl" čempionam un aizpagājušās sezonas līgas MVP Patrikam Mahoumsam vidējā alga (45 miljoni sezonā) ir lielāka nekā Vatsonam. Tāpat tikai Mahoumsa līguma garantētā summa, kas pārsniedz 141 miljonu ir lielāka par to, ko teksasieši piedāvāja Vatsonam.

Jāsaka, ka šādam līgumam ir arī savi iemesli, jo Vatsons, kurš līgā ir jau trīs gadus, sevi ir pierādījis kā viens no labākajiem jaunajiem saspēles vadītājiem un viņa sniegums izskatās iespaidīgs arī retrospektīvā – tikai 11 saspēlniekiem NFL vēsturē pirmajās trijās sezonās ir sanācis atdot vismaz 70 rezultatīvas piespēles, tāpat viņš ir tikai otrais kvoterbeks līgas vēsturē, kurš divās sezonās ir atdevis vismaz 25 rezultatīvas piespēles un pats vismaz piecreiz ienesis bumbu ieskaites zonā (pirmais, kuram tas ir izdevies divās sezonās pēc kārtas).

Jāpiebilst, ka ceturtajā sezonā Vatsona piespēles vairs neķers Deandrē Hopkinss, kurš tika aizmainīts uz Arizonas "Cardinals", taču malējo uzbrucēju komandā ir Brandins Kuks, Randals Kobs, Vils Fulers un Kenijs Stlis.

Kā arī…

- Losandželosas "Chargers" ir paziņojuši, ka pagarina līgumu ar malējo uzbrucēju Kīnenu Alenu. Abas puses ir vienojušās par četru gadu sadarbību, kas novērtēta uz 80 miljoniem ASV dolāru.

- Sietlas "Seahawks" pēc divu gadu sadarbības ir atlaidusi Šakīnu Grifinu. Mediju uzmanību viņš izpelnījās 2018. gadā, jo kļuva par pirmo NFL modernās ēras spēlētāju, kurš izvēlēts draftā, lai gan viņam ir amputēta roka.

- Jaunanglijas "Patriots" nolēma neturpināt sadarbību ar pussargu-veterānu Lamāru Milleru.

- Visbeidzot Maiami "Dolphins" ir tikuši vaļā no saspēlnieka Džoša Rouzena. Atgādināsim, ka UCLA "Bruins" futbola programmas absolvents, kuru Arizonas "Cardinals" izvēlējās draftā pirms divām sezonām, nokļuva uzmanības centrā pēc tam kā tūdaļ pēc drafta paziņoja, ka visas deviņas komandas, kas viņu neizvēlējās draftā ir pieļāvušas kļūdu. Divās līdz šim aizvadītajās sezonās Rouzens ir piedalījies 20 mačos (16 spēlēs izgāja sākumsastāvā) un ticis pie trim uzvarām, atdodot 12 rezultatīvas piespēles un 19 reizes ļaujot bumbai nonākt pretinieku rokās.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/