Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL jubilejas sezona sākas ar mazrezultatīvu "Packers" panākumu

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL jubilejas sezona sākas ar mazrezultatīvu "Packers" panākumu
Adrians Emoss (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ar spēli starp Grīnbejas "Packers" un Čikāgas "Bears" komandām tika dots starts 100. Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonai. Spēlē ar 10:3 uzvaru izcīnīja "Packers".

Šodien sākās simtā Nacionālās futbola līgas sezona un tās atklāšanas mačā tikās divas no vecākajām NFL vienībām – Čikāgas "Bears" ir viena no divām pašlaik vēl aktīvajām komandām, kas piedalījās līgas dibināšanā (otrā – Arizonas "Cardinals"), bet Grīnbejas "Packers" līgai pievienojās gadu vēlāk un ir trešā vecākā līgas komanda.

Jāatzīst, ka pirmā spēle komandām izvērtās, iespējams, ne tik skatāma vai pirmssezonas ekspektācijas attaisnojoša, jo abas vienības uzbrukumā spēlēja diezgan viduvēji un tikai pateicoties Ārona Rodžersa rezultatīvai piespēlei Džimijam Greiemam otrajā ceturtdaļā, rezultāts tika nosvērts par labu "Packers". Tiesa, šis iegūtais pārsvars bija arī jānotur un par to lieliski parūpējās Grīnbejas aizsardzība, kas pēc vairākām viduvējām sezonām šajā pavasarī un vasarā tika pamatīgi uzlabota un nu, kā izskatās, būs gana labs palīgs Āronam Rodžersam.

Protams, ka spēlē, kurā abas komandas spēj gūt tikai vienu piezemējumu, daudz jautājumu ir saspēles vadītājiem. Ārons Rodžerss jaunajās Meta Leflēra uzbrukuma shēmās neizskatījās diez ko pārliecinošs, atdodot vien 18 precīzas piespēles no 30 mēģinājumiem un gūstot 203 jardus, bet Mičs Trubiskī realizēja 26 no 45 piespēlēm, taču guva tikai 228 jardus un viena viņa piespēle tika pārtverta. Lieki piebilst, ka "Bears" galvenais treneris Mets Naģī nebija apmierināts ar šādu sniegumu un pēc mača to nosauca par nepieļaujamu.

Tiesa, ja uzbrukums nav spēlējis labi, tad ir jāskatās aizsardzības virzienā un šoreiz abu komandu aizsardzības vienības bija līmenī – kā viena tā otra noformēja piecus sekus, turklāt "Packers" arī lieliski strādāja ar uzbrukumiem pa zemi, nevienam čikāgietim neļaujot sasniegt 20 gūto jardu atzīmi. "Bears" atbildēja ar labāku piespēļu uzbrukuma aizsardzību, pieļaujot 203 gūtos jardus, pret pašu gūtajiem 228 jardiem.

Bleiks Martinezs bija aktīvākais "Packers" aizsargs, veicot septiņus tvērienus un vienu seku, bet ar diviem sekiem izcēlās Leonards Floids no Čikāgas komandas. Savukārt Adrians Emoss noformēja vienīgo pārtverto piespēli.

Interesanti, ka Grīnbejas un Čikāgas komandu derbijs ir pašlaik senākais NFL un "Packers" tajā atrodas vadībā ar 98-95-6, bet no pēdējiem 19 regulārās sezonas mačiem grīnbejieši ir uzvarējuši sešpadsmit spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

  +1 [+] [-]

, 2019-09-06 10:35, pirms 5 gadiem
GO PACK GO

     [+] [-]

, 2019-09-06 12:46, pirms 5 gadiem
Cik iespaidīga ir Čikāgas aizsardzības tik iespaidīgi šausmīgs ir uzbrukums
Trubisky lielākoties pat sava spēlētāja tuvumā nevarēja bumbu aizmest

     [+] [-]

, 2019-09-06 14:28, pirms 5 gadiem
Super, tikko noskatījos spēli! svarīga uzvara GB! Aizsadzība super, uzbrukums gan nekāds. Izskatās labi, tā turēt GB!!!!
Tagad piecas mājas spēles, aiziet!! Jāpaņem tā divīzija!!