Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Šodien startē 99. NFL sezona, "Patriots" vairs nav galvenie favorīti

Juris Miņins
Juris Miņins

Šodien startē 99. NFL sezona, "Patriots" vairs nav galvenie favorīti
Foto: AP/Scanpix

Šodien ar maču starp Filadelfijas "Eagles" un Atlantas "Falcons" tiks dots starts 99. Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonai. Ko no tās var sagaidīt?

Iepriekšējā NFL sezona noslēdzās ar pārsteigumu, proti, Filadelfijas "Eagles", spēlējot bez sava pamatsastāva saspēles vadītāja, "Super Bowl" mačā pārspēja vienu no 21. gadsimta labākajām un panākumiem bagātākajām komandām, Jaunanglijas "Patriots", ar vienu no visu laiku labākajiem NFL spēlētājiem, Tomu Breidiju, priekšgalā.

Protams, ka šāda sezonas izskaņa deva daudz iemeslu kā nopietnai analīzei, tā arī dažādiem jokiem, taču nu ir pienācis laiks iegūto čempionu titulu aizstāvēt, vai, pierādīt, ka iepriekšējās sezonas izskaņa bija pārpratums.

Jāsaka gan, ka 2018. gada sezonas pašā sākumā abas iepriekšējās sezonas finālistes ne tuvu neizskatās pēc komandām, kas varētu atkārtot iepriekšējās sezonas sasniegumus. Tiesa, katrai no tām iemesli ir citi. Filadelfijas "Eagles", ņemot kopumā, īsti vājāka nav palikusi, taču komandai vēl aizvien nevar palīdzēt pirmais saspēles vadītājs Kārsons Ventzs. Viņa vietā, tāpat kā iepriekšējās sezonas finālā, stāsies Niks Foulzs, taču šajā brīdī daudziem piezogas bažas par to vai viņš varēs spēlēt tādā līmenī kā izslēgšanas mačos, jo regulārā sezona, tomēr, ir "cits stāsts" un pārbaudes mačos viņš izskatījās diezgan nepārliecinoši.

Tāpat, ja iepriekšējā sezonā "Eagles" tika uzskatīti par "otrajiem numuriem" visu izslēgšanas maču laiku (lai gan regulārajā sezonā, līdz Ventza savainojumam, viņi bija visa NFC favorīti), šogad viņiem būs jau jāpierāda favorītu statuss un tas, jāsaka atkal, ir pilnīgi cits stāsts.

Savukārt "Patriots" gan nav jābaidās no atbildības, ko nes favorītu statuss, tiesa, šis gads varētu būt viens no retajiem, kad Jaunanglijas komandu pie favorītiem var pieskaitīt tikai šīs vienības dedzīgākie atbalstītāji.

Tūdaļ pēc zaudējuma "Super Bowl", komanda sāka izjukt, proti, citas komandas atrada galvenā trenera Bila Beličeka asistenti (kāds vēlāk arī pārdomāja, atgriežoties atpakaļ), kā arī vairāki pamatsastāva spēlētāji, sevišķi ciešot uzbrukuma līnijai, kurai šajā sezonā darbs, iespējams, būs vēl sarežģītāks, jo būs jāaizsargā nu jau 41 gadu vecais Toms Breidijs.

Breidija faktors, protams, arī ir nozīmīgs, bet pagājušajā sezonā parādījās ziņas, ka komandas saspēles vadītājam un galvenajam trenerim īsti nav vienprātības daudzos jautājumos, kas, savukārt, izraisīja baumu vilni par to, ka vai nu Breidijs, vai Beličeks 2018. gadā komandā vairs nebūs. Šobrīd "Patriots" rindās ir abi un, kā izskatās, viss ir nokārtojies, taču tas nekādā veidā nemazina šaubas par Breidija potenciālo sniegumu. 40 gados viņš izcīnīja MVP balvu, kas ir ļoti iespaidīgi, bet vai gadu vēlāk viņam izdosies kas līdzīgs – tas vēl ir liels jautājums.

Ja par favorītiem nav uzskatāmi nedz "Eagles", nedz "Patriots", kuras tad būs tās komandas, kuras cīnīsies par "Super Bowl"?

Jāsaka, ka te gan pārsteigumu nav, jo, kā jau vienmēr, laika gaitā izveidojas titula pretendentu rinda, kurā šobrīd ir gan Grīnbejas "Packers", ar vienu no mūsu laiku labākajiem (un no šīs sezonas - apmaksātāko) saspēlniekiem, Āronu Rodžersu priekšgalā, protams, arī Ņūorleānas "Saints", kur arī daudz kas būs atkarīgs no saspēles vadītāja, Drū Brīza.

Tiesa, ir arī komandas, kas pie titula var tikt ne tikai dēļ labiem saspēles vadītājiem un viena no tādām ir Hjūstonas "Texans". Lai arī, protams, viņiem atkal varēs palīdzēt Dešons Vatsons, kuram iepriekšējā sezona, savainojuma dēļ, beidzās priekšlaicīgi, "Texans" vēl aizvien ir komanda, kurai ir ļoti jaudīga aizsardzība ar Džadevonu Klauniju un Džeidžej Vatu vadošajās lomās. Savukārt otra komanda, kuras aizsardzība "velk", ir Džeksonvilas "Jaguars", kuri vēl iepriekšējā sezonā parādīja, ka ir atraduši sistēmu, kas ļauj uzvarēt mačus un iekļūt "play-off".

Tāpat ir jārunā par komandām, kas ir pietiekošo labas, taču viņu nokļūšana līdz Lombardi balvai būs jāvērtē kā neliels pārsteigums – Oklendais "Raiders", Minesotas "Vikings", Losandželosas "Rams". Kaut kur tur pat ir arī divas citas vienības, Sanfrancisko "49ers", kuri šogad lielas cerības liek uz savu jauno saspēlnieku Džimiju Garopolo, kurš iepriekšējās sezonas izskaņā parādīja, ka var uzvarēt arī ar "49ers" un tāpēc saņēma uz to brīdi lielāko līgumu NFL, kā arī Kanzassitijas "Chiefs", kuri, atbrīvojoties no Aleksa Smita, nu cer uz Patriku Mahoumsu, kuram gan sevi lielajā līgā ir jāpierāda.

Pārējās vienības? NFL ir tas čempionāts, kur brīnumi notiek tikai tad, ja uz tiem paskatās virspusēji, jo painteresējoties par komandām pamatīgāk un "dziļāk" kļūst skaidrs, ka ikviens "brīnums" ir smaga un mērķtiecīga darba rezultāts. Tāpēc jāsaka, ka pārējās komandas noteikti izrādīs konkurenci, taču tām vēl ir liels darbs jāpadara, lai patiesi iesaistītos cīņā par galveno titulu.

Noteikti būs interesanti vērot Klīvlendas "Browns" komandas pārvērtības, jo iepriekšējā sezonā vienība tā arī nespēja izcīnīt nevienu uzvaru, bet šī gada pārbaudes mačos parādīja, ka, šogad tik slikti vis nebūs. Tāpat, noteikti, Indianapolisas "Colts" un Maiami "Dolphins" komandas, kurām nu atpakaļ ierindā ir to vadošie kvoterbeki vēlēsies iesaistīties cīņā par izslēgšanas mačiem. Interesanti būs arī pavērot ko spēs izdarīt Dalasas "Cowboys", kuri šajā starpsezonā ir viena no apspriestākajām komandām, jo iepriekšējā sezonā, lai arī tika pie deviņām uzvarām, izslēgšanas mačos netika, kā arī to vai Sems Bredfords varēs "ievilkt" Arizonas "Cardinals" vismaz cīņā par "play-off".

Visbeidzot, noteikti liela uzmanība būs pievērsta Ņujorkai, kur "Giants" rindās Seikvonam Bārklijam būs jākļūst par to iztrūkstošo mozaīkas gabaliņu, lai vienība cīnītos par visaugstākajiem mērķiem, bet "Jets" rindās Sems Dārnolds būs "zem palielināmā stikliņa", jo viņam, neskatoties uz to, ka Dārnolds ir jaunākais saspēles vadītājs, kurš sezonu ir sācis kā kādas NFL komandas pirmais numurs, būs jākļūst gan par "Jets" komandas optimistisko tagadni, gan cerību pilno nākotni.

Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārā sezona sāksies, šonakt, ar Filadelfijas "Eagles" un Atlantas "Falcons" maču. Spēles sākums – 3:20 pēc Latvijas laika. Pārējie pirmās nedēļas mači gan, kā ierasts, norisināsies svētdien un pirmdien. Regulārā sezona noslēgsies 30. decembrī, bet izslēgšanas maču sākums ir ieplānots uz 2019. gada 5. janvāri. "Super Bowl" mačs šosezon norisināsies Džordžijas štata Atlantas pilsētā, "Mercedes-Benz Stadium" arēnā, 3. februārī.

Kura komanda uzvarēs 2018. gada NFL sezonā?

  • 3

  • 1

  • 0

  • 2

  • 2

  • 3

  • 2

  • 6


  -2 [+] [-]

, 2018-09-06 12:38, pirms 6 gadiem
Cowboys viss atkarigs bus no Preskota un Eliota. Defu jau gan deretu uzlabot, varbut veiks kadu mainu, tikai nav ne jausmas ko vini var atdot iznemot Preskotu un Eliotu, tie ir vertigakie speletaji pie kuriem japieturas

     [+] [-]

, 2018-09-06 12:58, pirms 6 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Cowboys viss atkarigs bus no Preskota un Eliota. Defu jau gan deretu uzlabot, varbut veiks kadu mainu, tikai nav ne jausmas ko vini var atdot iznemot Preskotu un Eliotu, tie ir vertigakie speletaji pie kuriem japieturas
Ar aizsardzību viņiem viss ir ok. Pagājušsezon viņu lielākā problēma bija Eliota nespēlēšana sešās spēlēs, kur viņi pirmās trīs zaudēja un šo periodu noslēdza ar 3-3. Tur viņu plejofi arī beidzās.

     [+] [-]

, 2018-09-06 13:04, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ar aizsardzību viņiem viss ir ok. Pagājušsezon viņu lielākā problēma bija Eliota nespēlēšana sešās spēlēs, kur viņi pirmās trīs zaudēja un šo periodu noslēdza ar 3-3. Tur viņu plejofi arī beidzās.
Nu ja Eliots vai Preskots nenotraumesies, plejofos domaju, kad tiks stabili
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-06 16:21, pirms 6 gadiem
Raiders starp teorētiskiem favorītiem ierakstīji vēl pirms Maka treida? Un pat ar viņu neredzu kā Raiders varētu tikt PO. Tur taču vispār nekā nav...
Un nespēju izprast 49ers hype (arī pirms Makinona traumas). Pagājušās sezonas beigas neko nenozīmē. Nav pietiekoši daudz talanta un Garopolo vēl sevi jāpierāda - vai var vilkt komandu kā Breidijs vai Rodžerss.

Top3, manuprāt, ne secībā - Jags, Rams un Saints. Tālāk Packers, Eagles, Vikings, arī Falcons, kuri atgriezīsies vecajā formā - pārāk talantīga komanda, lai būtu divi sūdīgi gadi. Noteikti arī Steelers un Chargers būs augšā.

Līdzi jutīšu tradicionāli Bengāļiem, tālāk Jags un Chiefs. Simpatizē arī Rams, Chargers un Titans.

     [+] [-]

, 2018-09-06 16:26, pirms 6 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Nu ja Eliots vai Preskots nenotraumesies, plejofos domaju, kad tiks stabili
Kurš viņiem ķers bumbas? Kurš būs tas "go to" receiver pie 3down utt

Vienīgā iespēja viņiem uzvarēt ir ja Eliotam ir tāda pati, ja ne labāka sezona kā viņa debijas gadā, viņš to var, jo OL viņiem ir iespaidīgs.

Es domāju Chiefs būs melnais zirdziņš uz titulu Mahomes izskatās iespaidīgi un uzbrukuma līnija ir lieliska arī, ja tik Rīds vairāk skrietu bumbu, jo Hantam pēc 7 nedēļas pagaišsezon pilnīgi nekādus plays.

     [+] [-]

, 2018-09-06 16:28, pirms 6 gadiem
Interesanti tas, Eagles 53 spēlētāju sarakstā tika Austrāliešu regbija spēlētājs, kurš tika šogad draftēts septītajā raundā.

     [+] [-]

, 2018-09-06 16:31, pirms 6 gadiem
austrumnieks rakstīja: Interesanti tas, Eagles 53 spēlētāju sarakstā tika Austrāliešu regbija spēlētājs, kurš tika šogad draftēts septītajā raundā.
Precīzāk - regbija līgas (regbija-13) spēlētājs.
Kā jau katru gadu, arī šogad sastāvos in interesanti kadri - arī bijušie bezpajumtnieki no Āfrikas, kas dzīvojuši Eiropā, gan ar vienu roku esošais Grifins SEA sākumsastāvā.

     [+] [-]

, 2018-09-06 16:37, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Precīzāk - regbija līgas (regbija-13) spēlētājs.
Kā jau katru gadu, arī šogad sastāvos in interesanti kadri - arī bijušie bezpajumtnieki no Āfrikas, kas dzīvojuši Eiropā, gan ar vienu roku esošais Grifins SEA sākumsastāvā.
Jā par Grifinu atceros skatoties combine, bet nu nav slikti kopā ar dvīņu brāli spēlēt vienā komandā un ja nepat tagad abi jau sākumsastāvā?

     [+] [-]

, 2018-09-06 16:41, pirms 6 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Raiders starp teorētiskiem favorītiem ierakstīji vēl pirms Maka treida? Un pat ar viņu neredzu kā Raiders varētu tikt PO. Tur taču vispār nekā nav...
Nav, nav... Uzbrukumā visvairāk "nav" - Kars, Linčs, Mārtins, Nelsons, Kūpers.

Ja nopietni, tad Oklendai Maks, protams, ka ir liels zaudējums, taču spēlētājs neaizstāj komandu un "Raiders" ir labi, perspektīvi jaunie spēlētāji, kas aizsardzībā tagad būs pirmajās lomās. Ja spēs spēlēt tā kā no viņiem gaida, tad nekādu problēmu nebūs.

Protams, galvenais faktors būs Grudens, t.i., kā viņš spēs strādāt ar komandu, taču viņš var un prot trenēt, kā arī viņa palīgi, sevišķi jau "QB guru" Olsons, noteikti spēs uzlabot spēli.

Nekur Oklenda nav pazudusi.

     [+] [-]

, 2018-09-06 16:52, pirms 6 gadiem
Ei nu, Linčs un Mārtins būs tie X faktori... Kārs pēc traumas vairs nav tas Kārs. Ticu, ka Nelsons būs sleepers, bet ar to nepietiek.
Ož pēc viduvējas sezonas tā tikai

     [+] [-]

, 2018-09-06 19:20, pirms 6 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Raiders starp teorētiskiem favorītiem ierakstīji vēl pirms Maka treida? Un pat ar viņu neredzu kā Raiders varētu tikt PO. Tur taču vispār nekā nav...
Un nespēju izprast 49ers hype (arī pirms Makinona traumas). Pagājušās sezonas beigas neko nenozīmē. Nav pietiekoši daudz talanta un Garopolo vēl sevi jāpierāda - vai var vilkt komandu kā Breidijs vai Rodžerss.

Top3, manuprāt, ne secībā - Jags, Rams un Saints. Tālāk Packers, Eagles, Vikings, arī Falcons, kuri atgriezīsies vecajā formā - pārāk talantīga komanda, lai būtu divi sūdīgi gadi. Noteikti arī Steelers un Chargers būs augšā.

Līdzi jutīšu tradicionāli Bengāļiem, tālāk Jags un Chiefs. Simpatizē arī Rams, Chargers un Titans.
Tu nopietni? Nekādu iebildumi pret Tevis nosauktajām komandām, bet nepieminēt Patriots? Vecs vai jauns, ar labu vai sliktu sastāvu, tā komanda būs play-off un ar QB kā Bredijs play-off viss var būt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-06 20:13, pirms 6 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Ei nu, Linčs un Mārtins būs tie X faktori... Kārs pēc traumas vairs nav tas Kārs. Ticu, ka Nelsons būs sleepers, bet ar to nepietiek.
Ož pēc viduvējas sezonas tā tikai
Viņiem nav jābūt X faktoriem, viņi ir ļoti laba līmeņa RB, kas kā duets, protams, ja iztiks bez savainojumiem un Mārtinam nebūs garastāvokļa maiņu, dos lielu ieguldījumu OAK uzbrukumā.

Kars pēc traumas ir tieši tas pats Kars, kas bija iepriekš (pat statistiski viņš samērā viduvējā iepriekšējā sezonā bija teju turpat, kur "labajos gados"). Komandas kopējās neveiksmes nevar tiešā veidā sociēt ar QB "nespēju".

Amari Kūpers arī vēl aizvien nav izlicies uz 100% iekš profiem. Viņš var vairāk un labāk, bet mēs runājam par spēlētāju, kas JAU ir 1000+ jardu vācējs (ja netraumējas).

Oklenda VAR. Tas nenozīmē, ka BŪS, bet viņi, absolūti droši un pilnīgi noteikti, VAR. Arī bez Maka.