Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Dienu pēc uzņemšanas Slavas zālē Ovenss atrādās CFL komandai

Juris Miņins
Juris Miņins

Dienu pēc uzņemšanas Slavas zālē Ovenss atrādās CFL komandai
Terels Ovenss
Foto: AP/Scanpix

Dienu pēc tam kā Terels Ovenss tika uzņemts NFL Slavas zālē, malējais uzbrucējs ir piedalījies atklātajā treniņā, kurā viņa spējas atgriezties laukumā vērtēja Kanādas futbola līgas (CFL) komanda Saskačevanas "Roughriders".

Terels Ovenss pirms kāda laika tika iekļauts 2018. gadā Slavas zālē uzņemamo spēlētāju sarakstā, taču pats futbolists paziņoja, ka oficiālajā ceremonijā netaisās piedalīties un savu vārdu arī turēja, jo speciāli šim notikumam viņš bija noorganizējis pasākumu Tenesī universitātē, kur arī noraudzījās pašu ceremoniju.

Tiesa, dienu pēc tam kā 44 gadus vecais Ovenss tika uzņemts Slavas zālē, viņš piedalījās Kanādas futbola līgas komandas Saskačevanas "Roughraiders" rīkotajā atklātajā treniņā, kur atrādīja savas spējas vienības galvenajam trenerim un menedžerim Krisam Džonsam. Jāpiebilst gan, ka Ovenss nebija vienīgais, kurš piedalījās šajā treniņā.

Pēc tā gan nekādi skaļi paziņojumi netika pausti, taču abas puses atzinīgi izteicās viena par otru. "Roughraiders" pārstāvis arī piebilda, ka Ovensa aģents jau pirms kāda laika lūdza iespēju atrādīties, tāpēc arī tika noorganizēts šāds treniņš.

Lai arī, iespējams, šī ir vienreizēja akcija uzmanības piesaistīšanai, jo Ovenss ir zināms kā liels šovmenis, viņš, pēc faktiskās aiziešanas no NFL ir spēlējis dažādos čempionātos un vienu reizi arī mēģinājis atgriezties lielajā līgā. Tā 2011. gadā viņš pievienojās Iekštelpu futbola līgas (IFL) komandai Alenas "Wranglers", kuras sastāvā aizvadīja astoņus mačus. Tad viņš pievienojās NFL komandai Sietlas "Seahawks", taču tika atlaists vēl pirms regulārās sezonas starta, bet pagājušajā gadā malējais uzbrucējs spēlēja Amerikas karogfutbola līgā.

Savukārt Kanādas līgā Ovenss ienāca šī gada jūnijā, kad Edmontonas "Eskimos" uzsāka ar viņu sarunas par iespējamo pievienošanos komandai, taču pie kopsaucēja abas puses netika, tāpēc nu viens no pēdējo pāris desmitgažu labākajiem malējiem uzbrucējiem var slēgt līgumu ar jebkuru citu komandu.

Paturpinot par CFL aktivitātēm, jāsaka, ka iepriekšējā nedēļā svarīgākais notikums bija Džonija Manzela ilgi gaidītā debija Monreālas "Alouettes" rindās. Lai arī CFL viņš ienāca Hamiltonas "Tiger-Cats" vienības sastāvā, sezonas gaitā viņu aizmainīja uz Monreālu un drīz pēc maiņas (nedēļu vēlāk) arī izlika sākumsastāvā.

Rezultāts šādai sasteigtībai bija, jāsaka, likumsakarīgs, jo Manzels, spēlējot tieši pret savu bijušo komandu "Tiger-Cats", realizēja 11 no 20 piespēlēm, guva 104 jardus un četras reizes viņa piespēles tika pārtvertas, kas beigu beigās noveda pie viņa nomaiņas spēles gaitā. Nevar teikt, ka Vernonam Adamsam, kurš gāja Manzela vietā, klājās labāk un "Alouettes", kas šobrīd ir vājākā komanda līgā, piedzīvoja likumsakarīgu zaudējumu ar 11:50.

Savukārt Kalgari "Stampeders" šajā sezonā gan vēl nav zaudējuši ne reizi un iepriekšējā nedēļas nogalē viņi tika pie septītās uzvaras septiņās spēlēs, ar 27:18 pārspējot Britu Kolumbijas "Lions".

CFL, 8. spēļu nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
OtavaToronto41:42
SaskačevanaEdmontona19:26
HamiltonaMonreāla50:11
Britu KolumbijaKalgari18:27

Izmantotie resursi:
https://www.cfl.ca/