Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL 2018. sezonas algu griesti – 177.2 miljoni ASV dolāru

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL 2018. sezonas algu griesti – 177.2 miljoni ASV dolāru
Džimijs Garopolo - šobrīd vislabāk apmaksātais NFL spēlētājs.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) vadība ir paziņojusi, ka gaidāmajā sezonā algu griesti tiks paaugstināti par aptuveni desmit miljoniem un nu tie būs noteikti 177.2 miljonu līmenī.

Nacionālajā futbola līgā, tāpat kā daudzos citos Ziemeļamerikas čempionātos, komandas ir spiestas ievērot tā sauktos "algu griestus", t.i., maksimāli noteikto summu, ko drīkst tērēt spēlētāju algām. Šādu noteikumu NFL ieviesa vēl 1994. gadā, paralēli nosakot arī "algu grīdu", t.i., summu kas obligāti ir jātērē spēlētāju atalgojumam.

Laika gaitā, protams, ir augušas gan algas, gan, līdz ar to, līgas noteikti algu griesti un ja laikā, kad tēriņu maksimums tika noteikts, komandas drīkstēja algās tērēt 34.608 miljonus, tad pagājušajā sezonā maksimālā robeža tika noteikta 167 miljonu ASV dolāru apmērā. Savukārt 2018. gada sezonā komandas saviem spēlētājiem varēs tērēt vēl vairāk, proti, 177.2 miljonus ASV dolāru, kas ir vairāk kā piecas reizes lielāka summa kā algu griestu ieviešanas laikā.

Tiesa, lai arī kāpums ir vairāk kā 10 miljoni ASV dolāru, pagājušā gada lēcienu tam neizdevās pārspēt, jo pirms gada algu griesti tika pacelti no 155.27 miljoniem uz, kā jau minēts 167 miljoniem, t.i., par 11.73 miljoniem ASV dolāru. Tāpat ir jāpiebilst, ka 2018. gada sezona būs jau piektā pēc kārtas, kurā algu griesti pieaug par vismaz 10 miljoniem dolāru.

Jāsaka, ka ziņas par algu griestu kāpumu ir diezgan gaidītas, jo šajā starpsezonā ir brīvo aģentu tirgus solās būt ļoti interesants, jo vairāki spēlētāji ir nolēmuši pārbaudīt savu vērtību brīvās konkurences apstākļos, savukārt, kā baumo, vairākas komandas ir gatavas tērēt lielus līdzekļus, lai vadošos spēlētājus iegūtu savās rindās.

Salīdzinājumam var minēt, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) algu griesti šajā sezonā ir 99.093 miljoni ASV dolāru, bet Nacionālajā hokeja līgā (NHL) – 75 miljoni ASV dolāru. Savukārt Augstākajās beisbola līgās (MLB) algu griestu nav, taču ir tā sauktais "luksusa nodoklis", kas paredz, ka, pārsniedzot konkrētu algu budžeta summu, komandām par katru "pa virsu" iztērēto dolāru ir jāmaksā dolāru liels "luksusa nodoklis". 2018. gadā šī robeža ir noteikta 197 miljonu ASV dolāru apjomā.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2018-03-07 00:08, pirms 6 gadiem
NFL spēlētāji gadījuma komanda nebija virs 50? Tāpēc tāda summa ir normāla, ja grib visiem algu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja