Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Nosaukti Heismana balvas kandidāti

Nosaukti Heismana balvas kandidāti
Kailers Marejs
Foto: USA Today/Scanpix

Šodien tika nosaukti tie trīs Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) futbolisti, kuri cīnīsies par prestižāko šī turnīra individuālo balvu, proti, Heismana balvu.

Heismana balva ir prestižākais NCAA futbola turnīra individuālais apbalvojums un, lai arī tas negarantē augstu vietu draftā vai veiksmīgu profesionāļa karjeru, saņemt šo apbalvojumu ir liels gods.

Šogad par Heismana balvu, kas tiks pasniegta jau 84. reizi, cīnīsies trīs saspēles vadītāji. Alabamas "Crimson Tide" saspēlieks Tua Tagovailoa, Oklahomas "Sooners" pārstāvis Kailers Marejs un Ohaio štata "Buckeyes" komandas uzbrukuma vadītājs Dveins Haskinss.

Runājot par šo jauniešu sasniegumiem, jāatzīmē, ka Tua Tagovailoa un Kailers Marejs aizveda savas komandas līdz NCAA futbola turnīra izslēgšanas mačiem, t.i., komandas iekļuva starp četrām labākajām vienībām. Jāpiebilst, ka Alabama pašlaik ieņem pirmo vietu šajā reitingā, kamēr Oklahoma ir ceturtā. Tiesa, "Sooners" šajā sezonā ir nodemonstrējuši labāko uzbrukumu visā čempionātā.

Savukārt Dveins Haskinss, lai arī viņa komanda necīnīsies par Nacionālo čempionu titulu, 2018. gadā ir bijis produktīvākais saspēles vadītājs, gūstot 4580 jardus ar piespēlēm. Tāpat viņš ir produktīvākais rezultatīvajās piespēlēs (47), bet "Buckeyes" komanda ir otrajā vietā pēc mačā gūtajiem jardiem, piekāpjoties tikai Oklahomai.

Interesanti, ka, ja balva tiks piešķirta Kaileram Marejam, tad tas būs viens no retajiem gadījumiem, kad vienas komandas pārstāvji divus gadus pēc kārtas tiek pie Heismana balvas, jo pirms gada tā tika pasniegta Beikeram Meifīldam.

Tāpat ir jāpiebilst, ka, lai arī Marejs ir Heismana balvas kandidāts (tātad – viens no labākajiem koledžu futbolistiem valstī), bet viņa komanda var kļūt par Nacionālajiem čempioniem, pats spēlētājs savu profesionālo karjeru nesaista ar amerikāņu futbolu, tā vietā izvēloties beisbolu. Vēl pirms šīs sezonas sākuma viņš paziņoja, ka vēlas vienu gadu aizvadīt "Sooners" rindās, lai nākamsezon mēģinātu iekļūt Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas Oklendas "Athletics" rindās, kas viņu šī gada draftā izvēlējās ar kopējo devīto numuru un ar šo vienību viņš jau ir noslēdzis līgumu.

2018. gada Heismana balvas ieguvējs tiks paziņots 9. decembrī.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.