Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vašingtonas komanda atlaiž NFL izcilnieku Pītersonu

Juris Miņins
Juris Miņins

Vašingtonas komanda atlaiž NFL izcilnieku Pītersonu
Adrians Pītersons
Foto: USA Today/Scanpix

Vašingtonas Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda ir paziņojusi, ka pēc divu gadu sadarbības pārtrauc līgumattiecības ar Adrianu Pītersonu, kurš uz šo brīdi ir otrais produktīvākais aktīvais pussargs līgā.

Vašingtonas NFL komanda, kas iepriekš bija zināma ar "Redskins" nosaukumu, šodien ir paziņojusi, ka atlaiž pussargu Adrianu Pītersonu ar kuru 2019. gadā bija noslēguši divu gadu līgumu par kopējo summu 5.03 miljoni ASV dolāru. Tāpat komanda šajā gadā izvēlējās turpināt sadarbību ar pussargu, kas viņiem izmaksāja 2.5 miljonus ASV dolāru.

Pats spēlētājs, vaicāts par to vai gaidīja, ka pirms sezonas paliks bez kluba, atzina, ka, nē, viņam tas bija pārsteigums. Tāpat Pītersons norādīja, ka neplāno noslēgt spēlētāja karjeru, kas nozīmē, ka pussargs meklēs iespējas karjeru turpināt citā komandā.

Jāsaka, ka šis Vašingtonas solis, lai arī ir diezgan pārsteidzošs, nav neloģisks, tā kā komandā ir vairāki daudz jaunāki pussargi, kuriem ir jādod spēles laiks, kamēr Pītersons, lai arī savos 35 gados vēl aizvien spēj būt noderīgs komandai, kā arī visu pirmssezonas sagatavošanās posmu pavadīja ar pirmo uzbrukuma sastāvu, jebkurā gadījumā nav ilgtermiņa risinājums.

Oklahomas koledžu pārstāvējušais Pītersons savas NFL karjeras lielākodaļu pavadīja Minesotas "Vikings" rindās un kopumā ir guvis 14 216 jardus, kas ir visu laiku piektais labākais rādītājs un otrais starp aktīvajiem spēlētājiem (pirmajā vietā ir Frenks Gors ar 15 347 jardiem). Savukārt viņa 111 pa zemi gūtie piezemējumi ir ceturtais visu laiku labākais rādītājs un labākais starp šobrīd aktīvajiem spēlētājiem.

Bez šiem sasniegumiem Pītersons savas profesionāļa karjeras laikā ir kļuvis par NFL labāko uzbrukuma debitantu (2007. gadā) septiņas reizes iebalsots "Pro Bowl" komandā, četras reizes "All-Pro" simboliskajā izlasē, bet 2012. gadā atzīts gan par labāko uzbrukuma spēlētāju līgā, gan par līgas MVP. Tāpat Pītersons trīs reizes ir sezonu noslēdzis kā gūto jardu līderis, bet divas – kā gūto piezemējumu līderis.

Izcilā pussarga karjeras kontekstā gan nevar nepieminēt, ka pirms 2019. gada sezonas parādījās ziņas, ka Pītersons, kura karjeras laikā gūtie ienākumi pārsniedz 101 miljonus ASV dolārus, ir pamatīgos parādos, jo kādai kompānijai bija palicis parādā 5.2 miljonus ASV dolāru.

Kā arī…

- Dalasas "Cowboys" ir paziņojuši, ka lauž līgumu ar aizsargu Ha-Ha Klintonu-Diksu. Interesantu šo faktu padara tas apstāklis, ka brīvais aizsargs tikai martā pievienojās Dalasas komandai, noslēdzot 3.75 miljonus ASV dolāru līgumu, miljons no kuriem bija garantētā summa.

- Jaunanglijas "Patriots" ir paziņojuši, ka pirmajā nedēļā viņu sākumsastāva saspēles vadītājs būs starpsezonā iegūtais Kems Ņūtons.

- Savukārt Indianapolisas "Colts" ir vienojušies par līguma pagarināšanu ar uzbrukuma līnijas centru Raienu Kelliju, akceptējot četru gadu un 50 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu. Šī vienošanās padara Kelliju par līgas apmaksātāko centru.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
https://www.espn.com/