Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cowboys" neiztur spiedienu un piešķir Eliotam 90 miljonu līgumu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Cowboys" neiztur spiedienu un piešķir Eliotam 90 miljonu līgumu
Ezekīls Eliots
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Dalasas "Cowboys" sarunās par jauno pussarga Ezekīla Eliota līgumu nav spējusi nosargāt savas pozīcijas un piekrita 90 miljonu līgumam.

Dalasas "Cowboys" komandai šajā starpsezonā bija diezgan daudz darba un viens no tiem bija uzbrukuma līderu, Daka Preskota, Ezekīla Eliota un Amari Kūpera līgumu pagarināšana. Kā izteicās komandas vadība, viņi plānoja spēlētājiem piedāvāt sniegumam atbilstošu atalgojumu, taču noraidīja apgalvojumu, ka kāds no šī trio kļūs par apmaksātāko savas pozīcijas spēlētāju.

Visaktīvāk par jauno līgumu cīnījās pussargs Ezekīls Eliots, kurš tāpēc boikotēja kā treniņus, tā pārbaudes spēles, sezonai gatavojoties pēc individuāla plāna, turklāt, darot to Meksikā. Lai arī abas puses ilgu laiku bija "savā ierakumu pusē" un neizskatījās, ka kāda no tām varētu piekāpties, pirmajiem "nervi neizturēja" NFL komandas pārstāvjiem un viņi beigu beigās piekrita divkārtējo NFL "izlaušanās čempionu" (visvairāk gūto jardu uzbrukumos pa zemi sezonas laikā) atalgot ar 90 miljoniem sešu sezonu laikā, jeb 15 miljoniem vidēji sezonā, kas ir visu laiku lielākā sezonas alga NFL pussargiem. Interesanti, ka 50 miljoni no šīs summas ir garantētā līguma daļa, kas tāpat ir NFL rekords.

Jāsaka gan, ka šis līgums no Eliota puses ir nopelnīts, jo 2016. gada drafta ceturtais numurs divās no trijām sezonām ir guvis vismaz 1400 jardus, vienīgo reizi nesasniedzot četrciparu rādītāju sezonas laikā gūto jardu ziņā sezonā, kas viņam bija saīsināta diskvalifikācijas dēļ (2017. gadā viņš guva 983 jardus).

Kā arī...

Savukārt 2016. gada drafta pirmais numurs, saspēles vadītājs Džareds Gofs ir noslēdzis jaunu līgumu ar Losandželosas "Rams". Jaunais līgums ir paredzēts uz četrām sezonām un tas nozīmē, ka Gofs "Rams" rindās paliks vismaz līdz 2024. gadam, bet saņems šai laikā 134 miljonus ASV dolāru, no kuriem 110 miljoni ir garantētā summa, kas ir absolūtais NFL rekords.

Izmantotie resursi:
nfl.com

     [+] [-]

, 2019-09-04 18:11, pirms 5 gadiem
Nu jau vairākus gadus nesekoju NFL, bet vai šis nazis ir tik špics vai tas ir tīri dēļ Cowboys uzbrukuma līnijas?

     [+] [-]

, 2019-09-04 18:27, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Nu jau vairākus gadus nesekoju NFL, bet vai šis nazis ir tik špics vai tas ir tīri dēļ Cowboys uzbrukuma līnijas?
Nav varbūt labākais līgā,bet ir viens no.
Lielākā problēma jau ir pozīcija kurā viņš spēlē.RB karjeras nav ilgas,un nauda ir jādabuj iespējami ātrāk.

     [+] [-]

, 2019-09-04 18:55, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Nu jau vairākus gadus nesekoju NFL, bet vai šis nazis ir tik špics vai tas ir tīri dēļ Cowboys uzbrukuma līnijas?
Protams, ka DAL OL ir diezgan laba, taču nav labākā (pirmajā trešdaļā kādā varētu būt).

Sekojot Eliotam vēl no OSU laikiem, protams, viņš ir sava laika TOP RB. Vai ar citu OL viņš vāktu tikpat jardus, protams, ka nē, taču vai citi RB pie DAL varētu tik konstanti uzbrukt kā Eliots... drīzāk nē.

     [+] [-]

, 2019-09-04 18:58, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nav varbūt labākais līgā,bet ir viens no.
Lielākā problēma jau ir pozīcija kurā viņš spēlē.RB karjeras nav ilgas,un nauda ir jādabuj iespējami ātrāk.
Uz pirmajā kārtā izvēlētajiem stāriem šī atziņa, iespējams, nav tik ļoti attiecināma, taču NFL pussargiem kopumā karjera vidēji ir 2.57 sezonas.

     [+] [-]

, 2019-09-04 19:07, pirms 5 gadiem
Nuuu, Ezekils vis godam nopelnījis, monstrs!

     [+] [-]

, 2019-09-05 09:15, pirms 5 gadiem
Eliots tagad priecīgs🤑