Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

No NFL izmestais protestētājs Kaperniks kļūst par "Nike" jubilejas seju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

No NFL izmestais protestētājs Kaperniks kļūst par "Nike" jubilejas seju
Kolins Kaperniks
Foto: Reuters/Scanpix

Atzīmējot 30 gadu jubileju sauklim Just Do It, sporta jomas milzis "Nike" par vienu no reklāmas sejām izraudzījies Kolinu Kaperniku, kurš pašlaik tiesā cīnās ar amerikāņu futbola līgu NFL.

"Tici kaut kam. Pat ja tas nozīmē, ka ir jāupurē pilnīgi viss," ar šādu saukli pirmdien klajā nāca Kolins Kaperniks, ierakstu publicējot sociālajos tīklos, un tas izpelnījies plašu rezonansi. Amerikāņu futbola saspēles vadītājs līgumu ar "Nike" noslēdza 2011. gadā. Lai gan viņš jau ilgāku laiku nav redzams laukumā, kompānija turpināja maksāt līgumā paredzēto summu, lai sagaidītu īsto brīdi un izveidotu reklāmu, par kuru otrpus okeānam runā visi.

Kaperniks skandalozo slavu ieguva 2016. gada augustā, kad ASV himnas laikā viņš notupās uz viena ceļgala, lai protestētu pret valstī notiekošo – policijas apšaudēm, kurās cieta tumšādainie amerikāņi. Vairākās tiesās policistu rīcība tika attaisnota pat tad, kad nošautajam cilvēkam nebija ierocis un viņš neradīja apdraudējumu apkārtējiem.

Protests ieguva plašu publicitāti, un drīz vien Kapernika piemēram sekoja citi amerikāņu futbolisti, un vēlāk pievienojās arī citu sporta veidu pārstāvji. Tikmēr politiķu aprindās gājiens visbiežāk tika uztverts negatīvi, un ASV prezidents Donalds Tramps pat nosauca protestējošos amerikāņu futbolistus par "k*ces dēliem".

Pašlaik Kaperniks tiesā cīnās par to, lai pierādītu, ka NFL klubu īpašnieki zem galda vienojušies nedod darbu saspēles vadītājam. Brīvais aģents bez līguma palika gan pagājušajā, gan šajā vasarā. 2012. gadā Kaperniks aizveda komandu līdz "Super Bowl", bet tika piedzīvots zaudējums finālā, savukārt gadu vēlāk Kaperniks spēlēja pusfinālā.

Izmantotie resursi:
Colin Kaepernick face of Nike's 'Just Do It'...

     [+] [-]

, 2018-09-04 16:08, pirms 6 gadiem
Jā, ja viņš protestētu pret Izraēlas okupāciju Palestīnā, vai pret Hilariju - tad būtu zem galda, ar soda naudām un diskābeļiem, un labi ja ne cietumā!

     [+] [-]

, 2018-09-04 16:09, pirms 6 gadiem
Believe in... USA army go Home from Asia & Europe!