Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Rīds, Gonzaless, Beilijs oficiāli uzņemti NFL Slavas zālē

Rīds, Gonzaless, Beilijs oficiāli uzņemti NFL Slavas zālē
Eds Rīds
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ar svinīgu ceremoniju ASV Ohaio štata Kantonas pilsētā esošajā profesionālā futbola Slavas zālē tika uzņemti jaunie tās iemītnieki, viņu vidū, Eds Rīds, Tonijs Gonzaless un Čemps Beilijs.

Kā jau ierasts, tūdaļ pēc pirmās Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas pirmās pārbaudes spēles, Ohaio štata pilsētā Kantonā notiek svinīga ceremonija, kurā profesionālā futbola Slavas zālē tiek uzņemti jauni dalībnieki.

Šogad pie savas dzeltenās žaketes, ko pasniedz visiem Slavas zālē uzņemtajiem, tika tādi spēlētāji kā brīvā aizsarga pozīcijā spēlējušais Eds Rīds, balsta uzbrucējs Tonijs Gonzalezs, malējie uzbrucēji Čemps Beilijs un Tajs Lovsons, kā arī uzbrukuma līnijas spēlētājs Kevins Mavae.

Eds Rīds savas karjeras laikā pārstāvēja trīs komandas, taču lielākos panākumus guva ar Baltimoras "Ravens" rindās, izcīnot tās sastāvā arī "Super Bowl". Tāpat viņš deviņas reizes ir atzīts par "Pro Bowl" spēlētāju un kopā astoņas reizes ir iekļauts kādā no sezonas beigu "All-Pro" simboliskajām izlasēm. Savukārt 2004. gadā viņu atzina par līgas labāko aizsargu. Rīds trīs reizes ir bijis līgas līderis pārtvertajās bumbās, tāpēc nav liels brīnums, ka tieši viņam pieder NFL rekords pēc pārtvertajām piespēlēm veiktajos jardos – 1590 jardi, kā arī tieši viņš ir veicis NFL vēsturē vistālāko skrējienu ar pārtverto bumbu rokās – 107 jardus.

Čemps Beilijs bija viens no Rīda konkurentiem cīņā par labākā piespēļu pārtvērēja godu, jo arī viņam šis spēles elements padevās gana labi. 2006. gadā viņš arī bija līgas līderis pārtvertajās piespēlēs. Lai arī pie uzvaras NFL čempionātā Beilijs nebija ticis, malējais aizsargs 12 reizes ir piedalījies "Pro Bowl" mačā un septiņas reizes iekļauts "All-Pro" izlasēs. Arī viņš karjeras laikā ir spēlējis trijās vienībās, taču visilgāko laiku pavadījis Denveras "Broncos".

Titulētākais spēlētājs šī gada Slavas zāles uzņemamo futbolistu grupā ir malējais uzbrucējs Tajs Lovsons. Viņš divreiz ir bijis labākais piespēļu pārtvērējs, piecreiz piedalījies "Pro Bowl" un divreiz atzīts par "All-Pro" spēlētāju, kas, protams, nav tik iespaidīgi kā viņa iepriekš minētajiem kolēģiem, taču viņa kontā ir trīs uzvaras "Super Bowl", kas visas izcīnītas Jaunanglijas "Patriots" kreklā.

Šogad no pieciem modernā NFL spēlētājiem, kas atrada sev vietu Slavas zālē, trīs bija aizsargi, taču tieši uzbrucējs Tonijs Gonzalezs var palepoties ar vislielākajiem individuālajiem sasniegumiem – 14 "Pro Bowl" mači un 10 reizes, kad viņš tika iekļauts "All-Pro" izlasē. Gonzalezs bija tas spēlētājs, kurš savulaik uzstādīja standartus kā jāspēlē modernam balsta uzbrucējam, jo viņš NFL vēsturē ir otrais visvairāk piespēļu noķērušais spēlētājs, kā arī sestajā un astotajā pozīcijā, attiecīgi, gūtajos jardos un pēc piespēlēm gūtajos piezemējumos.

Savukārt Kevins Mavae nevar palepoties ar tik bagātīgu CV ierakstu kolekciju, jo "Pro Bowl" spēlēja "tikai" astoņas reizes un tikpat gadījumos viņš tika iekļauts "All-Pro" izlasē, taču NFL vēsturē viņš paliks kā viens no labākajiem centra uzbrucējiem, kurš kopumā ir aizvadījis 241 maču, 238 reizes laukumā dodoties sākumsastāvā. Interesanti, ka visas karjeras laikā uzbrukuma līnijas spēlētājs ir saņēmis tikai sešus sodus par "falšstartiem".

Tāpat Slavas zālē tika uzņemts Denveras "Broncos" īpašnieks Pets Boulens, kura vadībā vienība septiņas reizes sasniedza "Super Bowl" maču, trīs reizes arī uzvarot tajā, Gils Brandts, kurš bija viens no atslēgas cilvēkiem 90-to gadu Dalasas "Cowboys" vienības izveidē un, kā senāko sezonu futbolists, ārējās līnijas aizsargs, Kanzassitijas "Chiefs" pārstāvis, Džonijs Robinsons.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/


Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.