Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

No drafta pirmo numuru ieguvušās "Bengals" atlaistais Daltons pievienojas "Cowboys"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

No drafta pirmo numuru ieguvušās "Bengals" atlaistais Daltons pievienojas "Cowboys"
Endijs Daltons. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) klubs Dalasas "Cowboys" noslēdzis līgumu uz vienu sezonu ar saspēles vadītāju Endiju Daltonu. Darījuma pamata summa ir trīs miljoni dolāru, bet ar bonusiem tā var sasniegt septiņus miljonus.

Ceturtdien Sinsinati "Bengals" atlaida Endiju Daltonu, kurš ilgus gadus bija komandas pamatsastāva saspēles vadītājs. Iepriekš viņš bija noslēdzis sešus gadus ilgu un 96 miljonus vērtu līgumu, kurā bija palicis vēl viens gads. Daltons kļuva nevajadzīgs, jo "Bengals" nule draftā ar pirmo numuru izvēlējās saspēles vadītāju Džo Barovu.

Tagad 32 gadus vecais Daltons pievienojies Dalasas "Cowboys", parakstot līgumu par trim garantētiem miljoniem, bet ar snieguma bonusiem summa var sasniegt septiņus miljonus. Daudzi gaidīja, ka Daltons varētu pievienoties komandai, kurai nav tik stabila pirmā numura, piemēram, Jaunanglijas "Patriots" vai Džeksonvilas "Jaguars". Skaidrs, ka "Cowboys" vadošais saspēles vadītājs ārpus konkurences būs Daks Preskots.

Daltons "Bengals" rindās izcēlās ar bilanci 70-61-2. Pirmajās piecās sezonās viņš palīdzēja komandai allaž kvalificēties izslēgšanas spēlēm, taču neuzvarēja nevienu no tām. Daltonam pieder "Bengals" rekords piezemējuma piespēlēs (204), kamēr piespēļu jardos viņš ir otrais (31594). Pagājušo sezonu "Bengals" sāka ar 0-8 bilanci, un Daltons tika nosēdināts malā, bet pēc tam viņš atguva pamatsastāva vietu un aizveda komandu līdz abām sezonas uzvarām.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...