Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL pirmoreiz kopš 2006. gada neaizvadīs spēles Londonā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

NFL pirmoreiz kopš 2006. gada neaizvadīs spēles Londonā
NFL zāliens Totenhemas "Hotspur" stadionā. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pamatojoties uz koronavīrusa pandēmijas izplatību, Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) vadība pieņēmusi lēmumu nākamsezon tomēr neaizvadīt četrus iepriekš plānotos regulārās sezonas mačus Londonā, vēsta BBC sporta nodaļa.

Vemblija stadionā bija paredzētas divas cīņas ar Džeksonvilas "Jaguars" dalību, savukārt pārējās divas spēles būtu notikušas Totenhemas "Hotspur" futbola kluba stadionā. Līdz ar to šīs četras spēles tiks aizvadītas ASV, Londonai pirmoreiz kopš 2006. gada iztiekot bez NFL mačiem.

NFL komisārs Rodžers Gudels šādu lēmumu pieņēma pēc konsultācijām ar iesaistīto klubu akcionāriem, pārstāvēto štatu valdībām un medicīnas nozares ekspertiem.

Londonas mērs Sadiks Hans NFL lēmumu komentēja pozitīvi, norādot uz sportistu un spēļu rīkotāju drošības saglabāšanas nepieciešamību. Savukārt Totenhemas "Hotspur" priekšsēdētājs Daniels Levijs norādījis uz NFL veiktās izvēles smagumu, izsakot līgai atbalstu. Iepriekš Levijs atklāja, ka šogad radušās problēmas bijušas lielākās, kādas viņš ar futbola klubu piedzīvojis pēdējo 20 gadu laikā.

NFL bija plānojusi vienu spēli aizvadīt Meksikas galvaspilsētā Mehiko esošajā leģendārajā "Azteca" stadionā, taču arī šie plāni būs jāatliek, kā minimums, uz aiznākamo sezonu. Paredzēts, ka ieplānoto spēļu norišu vietu pārcelšana sākotnējiem rīkotājiem nesīs vairāku miljonu eiro lielus zaudējumus.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/american-...