Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis NFL visu laiku uzvarām bagātākais treneris Šula

Rolands Eliņš

Mūžībā aizgājis NFL visu laiku uzvarām bagātākais treneris Šula
Dons Šula uz savu spēlētāju pleciem 1993. gadā. Foto: Gary Hershorn/Scanpix

90 gadu vecumā miris bijušais amerikāņu futbola treneris Dons Šula. Viņš mūžībā aizgāja šodien no rīta (pēc ASV laika).

Dons Šula savulaik kā spēlētājs aizvadīja septiņas sezonas NFL, taču amerikāņu futbola vēsturē iegājis kā galvenais treneris. Šula septiņas sezonas vadīja Baltimoras „Colts”, bet 1970. gadā pievienojās Maiami „Dolphins”, kur kļuva par īstu NFL leģendu. Viņš bija „Dolphins” galvenā trenera pozīcijā 25 gadus, šo amatu atstājot 1995. gadā, kad devās godam nopelnītajā atpūtā.

Šula ir divkārtējs „Super Bowl” ieguvējs, „Dolphins” triumfējot 1972. un 1973. gadā. 1972. gadā viņš ar Maiami komandu aizvadīja vienīgo perfekto sezonu NFL vēsturē, uzvarot visās 14 regulārās sezonas spēlēs un pēc tam paliekot nepārspēts arī izslēgšanas spēlēs.

Šula NFL kopumā izcīnīja 347 uzvaras, kas ir labākais rādītājs līgas vēsturē. Otrajā vietā ir Džordžs Heiless ar 324 uzvarām, kamēr pašreizējam „Patriots” trenerim Bilam Beličikam ir 304 uzvaras.

”Dons Šula bija „Dolphins” patriarhs 50 gadu garumā,” vēstīts kluba paziņojumā. „Viņš pasniedza mūsu klubam uzvaras garšu un palīdzēja klubam pieteikt sevi sporta augstākajā līmenī.”

Savukārt NFL komisārs Rodžers Gudels oficiālā paziņojumā izteica līdzjūtību tuviniekiem un norādīja, ka Šula vienmēr paliks līdzjutēju atmiņā kā viens no visu laiku labākajiem treneriem un svarīgākajām šī sporta veida sastāvdaļām.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/american-...