Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

UFL aizvada draftu twitter.com, pirmais numurs – Džerods Džonsons

Juris Miņins
Juris Miņins

UFL aizvada draftu twitter.com, pirmais numurs – Džerods Džonsons
Džerods Džonsons
Foto: AFP/Scanpix

Neilgu laiku pēc Nacionālās futbola līgas (NFL) drafta, Apvienotā futbola līga (UFL) arī ir aizvadījusi savu jauno spēlētāju izvēles ceremoniju, kurā neiztika arī bez visai zīmīgām izvēlēm, bet par drafta pirmo numuru kļuva saspēles vadītājs Džerods Džonsons, kurš iepriekš pārstāvēja NCAA sistēmas skolu Teksasas A&M "Aggies".

Runājot par UFL draftu pirmais, kas ir jāpiemin, ka līgas vadība šogad izveidoja nebijušu akciju, proti, tā kļuva par pirmo profesionālā sporta līgu, kas savu jauno spēlētāju izvēles ceremoniju aizvadīja nevis kādā teātrī vai banketu zālē, bet gan sociālajā medijā – twitter.com, kurā komandu pārstāvji noteiktā secībā publiskoja savas izvēles.

Saspēles vadītājs Džerods Džonsons, kurš iepriekšējās četras sezonas pavadīja NCAA komandā Teksasas A&M "Aggies" un netika izvēlēts 2011. gada NFL draftā, kļuva par UFL drafta pirmo numuru, jo viņu savās rindās izvēlējās Hārtfordas "Colonials". Džonsonam pirms iepriekšējās sezonas paredzēja visai spožu sezonu, taču pēc pleca operācijas viņa spēle manāmi pavājinājās, līdz beigu beigās saspēles vadītājs zaudēja vietu pamatsastāvā un arī NFL draftā nespēja ieinteresēt nevienu komandu.

"Mūsu līgas galvenā ideja ir dod puišiem otro iespēju," pēc drafta sacīja "Colonials" galvenais treneris Džerijs Glenvils, "Džerodam ir jādod otra iespēja, jo viņam ir potenciāls kļūt labākam, bez tam, ja viņš nebūtu savainojis roku, viņš nekad nenokļūtu mūsu komandā."

Par drafta otro numuru kļuva malējais aizsargs ar NFL pieredzi Reinaldo Hils (Omahas "Nighthawks"), bet kā trešais tika izvēlēts cits saspēles vadītājs Raiens Kolbērns (Fresno State), kurš savu profesionālo karjeru varēs uzsākt Sakramento "Mountain Lions" vienībā.

No citām izvēlēm var atzīmēt Marka Herzliča nonākšanu jau pieminētajā Hārtfordas komandā. Atgādināsim, ka Bostonas koledžas "lainbekers" atgriezās futbolā pēc smagas cīņas ar vēzi un viņam prognozēja NFL drafta piekto kārtu (pirms audzēja atrašanas – vēl augstāk), taču, tomēr, spēlētājs palika neizvēlēts NFL. Tāpat Hārtfordas klubs izvēlējās Seisilu Ņūtonu, junioru, NFL drafta pirmā numura, Kema Ņūtona brāli, kurš līdz šim jau ir paspējis atzīmēties arī NFL komandas Džeksonvilas "Jaguars" rindās.

Saspēles vadītājs Džeremais Masoli, kurš NCAA līmenī pārstāvēja Oregonas "Ducks" un Misisispi "Running Rebels" vienības (no Oregonas komandas spēlētājs tika izslēgts pēc tam kā atklājās informācija par viņa līdzdalību datora zādzībā, koledžas studentu pilsētiņā), arī nonāca UFL komandas skautu redzeslokā un viņu savā sistēmā uzņēma Omahas "Nighthawks". Visbeidzot, Virdžīnijas "Destroyers" izvēlējās pussargu Adrianu Pītersonu, kuram ir bagātīga NFL pieredze (Čikāgas "Bears" rindās) un kurš 1999. gadā saņēma Valtera Peitona Balvu (FCS ekvivalents Heismana balvai).

Jāpiebilst, ka šogad UFL draftam tika pievērsta pastiprināta uzmanība, jo tā kā NFL sistēmā pašlaik ir lokauts, jaunie spēlētāji, kuri netika draftēti, nedrīkst slēgt līgumus ar līgas vienībām. Līdz ar to viņiem ir reālas izredzes palikt bez komandas un spēļu prakses, kas viņu gadījumā var nozīmēt arī karjeras beigas. Pašlaik, ko arī atzīst UFL pārstāvji, gan vēl ir daudz neskaidrību ar NFL lokauta beigu termiņiem, tāpēc šie izvēlētie spēlētāji varētu iepauzēt un neparakstīt līgumus ar savām Apvienotās līgas komandām (jo tas nozīmē, ka spēlētājs paliek UFL uz visu sezonu), bet tuvojoties sezonas sākumam, ja vien NFL nebūs atcelts lokauts, tas gan varētu notikt.

Izmantotie resursi:
UFL | United Football League Team Scores, Game...