Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti NCAA futbola konferenču čempioni

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidroti NCAA futbola konferenču čempioni
Ohaio štata universitātes "Buckeyes"
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien ASV fubola laukomas tika izspēlētās Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) futbola turnīra konferenču finālmači, kas ir pēdējais solis pirms kausu spēlēm.

Lai arī daudzām komandām vēl priekšā kausu spēles, konferenču finālmači NCAA futbola sezonas kalendārā ir diezgan nozīmīgs pasākums, jo tajos izspēlētie tituli nereti ir daudz prestižāki par kausu spēlēm,

Kā pirmie cīņu par uzvaru konferencē sāka USC un Stenfordas futbolisti, kuru pārstāvētās komandas piedalās "Pac-12" konferencē. Šai spēlei intrigu piedeva ne tikai tas, ka tajā cīnījās divas ranžētās komandas, bet arī tas, ka starp Kalifornijas un Stenfordas universitāšu vienībā ir sena un nebūt ne draudzīga attiecību vēsture.

Cīņa izdevās patiesi interesanta, taču pateicoties Sema Dārnodla gūtajiem 325 jardiem un divām rezulttīvajām piespēlēm, kā arī Čeisa Makgrata realizētajam brīvsitienam otrajā ceturtdaļā, USC "Trotans" ar 31:28 pārspēja Stenfordas "Cardinals".

"Big 12" konferencē, Beikera Meifīlda iedvesmoti, Oklahimas "Sooners" ar 41:17 pārspēja TCU, kas koledžas komandu ranga otrajā vietā esošajai komandai garantēja vietu četru labāko komandu pulkā. Pats Meifīlds šajā mačā izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm, divas no kurām, pēdējā ceturtdaļā raidītas, bija vairāk kā 50 jardus tālas.

"SEC" konferencē, kas tiek uzskatīta par pašu prestižāko un, iespējams, arī pašu spēcīgāko konferenci NCAA futbolā, par titulu cīnījās Džordžijas un Oburnas vienības. Šajā spēlē oburnieši bija tie, kas pirmie izvirzījās vadībā, taču Džordžijas "Bulldogs", spēlējot savās mājās, nedomāja piekāpties un drīz vien atspēlējās, bet vēlāk arī neatstāja "Tigers" spēlētājiem nekādas cerība, uzvarot ar 28:7.

Komandu ranga pirmā vienība un iepriekšējās sezonas čempione, Klemsona "ACC" finālspēlē tikās ar Maiami komandu, kura šosezon daudzus bija pārsteigusi un līdz pēdējai regulārās sezonas cīņai spēlēja bez zaudējumiem. Sezonas izskaņā gan "Hurricanes" salūza atbildības priekšā un zaudēja bez ierunām arī titulcīņā – 3:38. Klemsonas "Tigers" šī uzvara arī garantēja vietu izslēgšanas mačos.

Visbeidzot par "Big Ten" konferences titulu cīnījās Ohaio štata "Buckeyes" un Viskonsinas "Badgers" komandas. Ohaio komandas saspēles vadītājs Džeitī Barets atdeva divas rezultatīvas piespēles un vienu reizi pats ieskrēja ieskaites zonā ar bumbu, kas bija pietiekoši, lai satriektu Viskonsinas komandu, kuri šo spēli sāka kā ranga ceturtā komanda. Uzreiz pēc cīņas sākās runas arī par Ohaio komandas iespējamo kvalificēšanos izslēgšanas mačiem.

NCAA futbola regulārā sezona noslēgsies nākamnedēļ, ar klasisko Armijas un Jūras spēku komandas cīņu, bet pirmās kausu spēles tiks aizvadītas jau 16. decembrī. Savukārt, kā jau ierasts, koledžu čempionāta pusfināli tiks izspēlēti 1. janvārī, bet finālmačs šogad notiks 8. janvārī, Atlantā, "Mercedes-Benz Stadium" arēnā.

NCAA Konferenču fināli

KonferencesViesiMājniekiRezultāts
Pac-12USCStenforda31:28
SECDžordžijaOburna28:7
Big 12TCUOklahoma17:41
AmericanMemfisaUCF55:62
ACCMaiamiKlemsona3:38
Big TenOhaio št.Viskonsina27:21
MWCFresno št.Boizī št.14:17
C-USAFloridas atl.Ziemeļteksasa41:17
MACToledoAkrona45:28
SWACGemblingas št.Alkornas št.40:32

Izmantotie resursi:
NCAA.com – The Official Website of NCAA...