Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Nosaukts NCAA futbola turnīra finālčetrinieks

Juris Miņins
Juris Miņins

Nosaukts NCAA futbola turnīra finālčetrinieks
Alabamas "Crimson Tide" futbolisti
Foto: AFP/Scanpix

Šodien, pēc tam kā vakar savas konferenču finālspēles aizvadīja visas Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) komandas, ir nosauktas tās četras vienības, kas 1. janvārī cīnīsies par iekļūšanu turnīra finālspēlē.

NCAA futbola turnīrs tiek izspēlēts pēc mazliet neierasta formāta, proti, komandas aizvada mačus ar savas konferences vienībām, kā arī atsevišķas cīņas ar citām turnīra komandām, taču vienotā ieskaitē šīs spēles neiet, bet speciāla komisija katru sezonas nedēļu nosaka valsts 25 labākās komandas un iekļūšana šajā Top 25 tiek uzskatīta par ļoti prestižu.

Paralēli tam sezonas beigās speciāli izveidota komisija nosaka tās četras komandas, kas sezonas beigās izspēlēs divu posmu izslēgšanas maču turnīru, proti, pusfinālus un finālu, kurā arī noskaidrosies Nacionālais čempions.

Šogad par titulu cīnīsies Klemsonas "Tigers", kas ir iepriekšējās sezonas čempioni, Oklahomas "Sooners", Džordžijas "Bulldogs", kā arī Alabamas "Crimson Tide".

Jāpiebilst, ka tieši par Alabamas likteni pirms galīgā finālčetrinieka paziņošanas bija vislielākās diskusijas, proti, pēc tam kā Nika Seibena komanda zaudēja "Iron Bowl" mačā Oburnai un nemaz nekvalificējās "SEC"konferences finālam, viņi reitingā noslīdēja uz piekto vietu. Savukārt ceturto vietu tobrīd ieņēma Viskonsinas "Badgers" komanda.

Savukārt vakardien "Big Ten" konferences finālmačā viskonsinieši piekāpās Ohaio štata "Buckeyes", kas ļāva izteikt pieņēmumus, ka arī Ohaio komanda nu ir iesaistījusies cīņā par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas mačiem.

Jāsaka, ka par nožēlu "Buckeyes" līdzjutējiem, bet viņu komanda palika pirmā aiz svītras, tiesa, Viskonsinu, kuri palika sestie, gan viņi apsteidza.

Atgādināsim, ka visas NCAA labākās futbola komandas sezonu gan vēl turpinās, jo piedalīsies kausu spēlēs, kas sāksies 16. decembrī. Kopumā ir ieplānotas 40 spēles, kuru galīgais dalībnieku sastāvs vēl gan tiks precizēts.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports