Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Ralfa Rūsiņa Libertī "Flames" sensacionāli pārspēj Beiloras "Bears"

Juris Miņins
Juris Miņins

Ralfa Rūsiņa Libertī "Flames" sensacionāli pārspēj Beiloras "Bears"
Libertī "Flames" futbolisti pēc piezemējuma guvuma
Foto: AFP/Scanpix

Ar uzvaru šī gada Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) futbola sezonu sāka Ralfa Rūsiņa pārstāvētā Libertī "Flames", kuri ar 48:45 pārspēja Beiloras "Bears".

Libertī "Flames" pašlaik spēlē FCS divīzijā, kas nomināli skaitās otrā spēcīgākā NCAA futbola divīzija, bet Beiloras "Bears" vienība spēlē prestižajā FBS čempionātā, turklāt, vēl pavisam nesenā pagātnē bija viena no turnīra vadošajām vienībām.

Vēl interesantāku šo spēli padarīja fakts, ka Libertī komanda ir pieteikusies pāriešanai uz FBS un ir uzsākusi divu gadu transfēra procesu. Jāsaka, ka pirmā spēle, kas arī ir pēdējā komandas cīņa pret FBS vienībām FCS komandas statusā, bija ārkārtīgi veiksmīga.

Vakardienas spēle sākās ar diviem Aleksa Proberta realizētiem brīvsitieniem pirmajā cetrutdaļā, bet spēles turpinājumā gan cīņa padevās visai sīva un katru veiksmīgo uzbrukumu oponenti mēģināja novienādot ar savu ne mazāk veiksmīgu ofensīvu.

Tiesa, mežonīgā un notikumiem bagātā spēlē Libertī komanda izrādījās spēcīgāka ar 48:43. Spēli ar trim rezultatīvām piespēlēm noslēdza Libertī saspēles vadītājs Stīvens Kalverts, kuram arī 447 gūtie jardi. Keringtons Moslijs guva 122 jardus nesot bumbu, bet Entonijs Gandijs-Goldens guva 192 jardus un divus piezemējumus.

Latvijas futbolists Ralfs Rūsiņš, kurš Libertī komandu pārstāv jau otro gadu, spēlējot aizsardzības līnijas enda pozīcijā, šajā spēlē izcēlās ar diviem tvērieniem.

Interesanti, ka Beiloras "Bears", kuri šo sezonu sāk ar jaunu galveno treneri Metu Rūlu, šis bija tikai otrais zaudējums zemākās divīzijas komandai "Bears" pastāvēšanas vēsturē.

Pievēršoties FBS divīzijas vadošo komandu spēlēm jāsaka, ka, kā jau pirmajās nedēļās, te iztika bez pārsteigumiem, jo teju visos mačos, kuros Top25 rangā esošās komandas spēlēja pret šajā rangā neizsētajām vienībām, uzvaras izcīnīja pirmās. Vienīgais izņēmums bija Merilendas un Teksasas koledžu cīņa, kur fantastisk, nepiekāpīgā un notikumu pavērsieniem bagātā spēlē "Terrapins" ar 51:41 pārspēja "Longhorns".

Savukārt divos mačos, kuros tikās divas rangā izsētās komandas, pie uzvarām tika augstākās pozīcijās esošās. Tā Mičiganas "Wolverines" ar 33:17 pārspēja Floridas "Gators", bet ranga līdere Alabama ar 24:7 pārspēja trešajā vietā esošo Floridas štata "Seminoles" vienību.

NCAA, Top 25 rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
Florida StateAlabama7:24
Western MichiganUSC31:49
Georgia southernAuburn7:41
Appalachian StateGeorgia10:31
LuisvillePurdue35:28
Central ArkansasKansas State19:55
BYULSU0:27
Ohio StateIndiana49:21
TulsaOklahoma State24:59
Bethune-CookmanMiami13:41
WashingtonRutgers30:14
Utha StateWisconsin10:59
Kent StateClemosn3:56
AkronPenn State0:52
UTEPOklahoma7:56
MichiganFlorida33:17
Stony BrookSouth Florida17:31
MarylandTexas51:41

Izmantotie resursi:
NCAA.com – The Official Website of NCAA...