Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL zvaigzne Velkers pieķerts dopinga lietošanā

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL zvaigzne Velkers pieķerts dopinga lietošanā
Vess Velkers
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Denveras "Broncos" malējais uzbrucējs Vess Velkers ir pieķerts dopinga lietošanā, par ko no līgas vadības ir saņēmis četru maču diskvalifikāciju.

Vesa Velkera analīzēs, kas tika paņemtas pēc slavenā Kentakī derbija, kurā žokejs Frenkijs Detori startēja ar futbolista īpašumā esošo zirgu ar vārdu Nedraftētais, tika konstatētas amfetamīna pēdas. Pats sportists gan noliedz apzinātu šīs vielas vai produktu, kas satur šo vielu, lietošanu, taču NFL jau ir piespriedusi viņam četru maču diskvalifikāciju.

Interesanti, ka pēc diskvalifikācijas saņemšanas Velkers, kurš pašlaik cīnās ar smadzeņu satricinājuma sekām, ne tikai noliedza amfetamīna apzinātu lietošanu, bet arī apsolīja darīt visu, lai aizstāvētu savas intereses, jo uzskata, ka NFL politika šajā jautājumā nav pilnīgi izstrādāta.

Aizvadītajā sezonā Velkers, kurš pārcēlās uz Denveru no Jaunanglijas "Patriots" rindām, laukumā gāja 13 mačos, kuru laikā guva 778 jardus un veica desmit piezemējumus.

Jāpiebilst, ka pēc 33 gadus vecā Vesa Velkera diskvalifikācijas Denveras ""Broncos" ir nonākusi neapskaužamā situācijā, jo, salīdzinot ar pagājušās sezonas notvertajām piespēlēm, aptuveni 60% no tām šīs sezonas pirmajos četros mačos, kas ir sezonas ceturtdaļa, nebūs kam ķert, jo bez diskvalificētā Velkera "Broncos" rindās nebūs arī Erika Dekera, kurš pārcēlies uz Ņujorkas "Jets". Viņu vietas būs jāaizpilda Emanuelam Sandersam, kurš komandai pievienojās kā brīvais aģents, bet iepriekš pārstāvēja Pitsburgas "Steelers" un pavasarī draftētajam Koudijam Latmiram.

Kā arī...

- NFL vadība uz sešām spēlēm diskvalificēja Indianapolisas "Colts" īpašnieku Džonu Irsajum. Tāpat viņam būs jāsamaksā soda nauda 500 tūkstošu ASV dolāru apmērā. Šāds sods viņam ir piemērots par auto vadīšanu alkohola reibumā.
- Dalasas "Cowboys", kuru īpašnieks Džerijs Džonss nesen izteicās, ka neatbalstīja vienības pieņemto lēmumu nedraftēt Džoniju Manzelu, uz savu nometni ir uzaicinājuši citu futbolistu, kurš ir mediju uzmanības centrā – Maiklu Semu. Sentluisas "Rams" draftētais futbolists, ja vien spēs nokārtot fiziskās sagatavotības testus, tiks nolīgts komandas treniņsastāvā.
- Bez diskvalifikācijām neiztika arī Dalasas "Cowboys", kuru aizsardzības līnijas bloķētājs Džošs Brents ir diskvalificēts uz 10 mačiem. Šāds sods spēlētājam ir piespriests par autoavārijas izraisīšanu esot alkohola reibumā, kuras rezultātā gāja bojā cilvēks (2012. gadā, "Cowboys" treniņsastāva pārstāvis Džerijs Brauns).
- Sešu Pro Bowl maču dalībnieks, uzbrukuma līnijas aizsargs Braiens Vaterss ir paziņojis, ka noslēdz savu 13 sezonas ilgušo NFL spēlētāja karjeru. Šajā laikā Vaterss ir pārstāvējis trīs komandas – 11 sezonas viņš bija Kanzassitijas "Chiefs" pārstāvis, bet pēdējos divos gados vilka mugurā Jaunanglijas "Patriots" un Dalasas "Cowboys" kreklus.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-03 09:28, pirms 10 gadiem
Dzoniy rakstīja: "Bez diskvalifikācijām neiztika arī Dalasas "Cowboys", kuru aizsardzības līnijas bloķētājs Džošs Brents ir diskvalificēts uz 10 mačiem."

Brents nav Cowboys sastāvā,līguma viņam ar komandu nav!
Brents ir atjaunots komandas sastāvā un uzreiz diskvalificēts uz 10 mačiem.

Šai laikā, līdz 6. nedēļai viņš nedrīkst atrasties komandas treniņos, treniņbāzē un vispār būt kkādos komandas pasākumos. No 7. līdz 9. nedēļai viņš var piedalīties komandas sanāksmēs un strādāt individuāli . No 9. nedēļas - drīkst trenēties pilnā apjomā un no 11. nedēļas spēlēt.

Oficiāli, jā, viņam nav līguma, taču Dalasas komanda viņu ņem sastāvā un tāpat ir plāns ko viņš un kā drīkstēs darīt. Līdz ar to - tehniski viņš varbūt arī nav komandā, bet faktiski - ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-03 10:09, pirms 10 gadiem
nav jau tik traki Denverai, ir tak vēl Thomas Demaryius , Caldwell un labs TE Julius Thomas .
nu un Sanders varēs ķert savu zvaigzni, lai tik nenomet, kas viņam atbildīgos brīžos sanāk.

     [+] [-]

, 2014-09-03 11:32, pirms 10 gadiem
ČETRU MAČU

Tikmēr velosportā iet uz 4 gadu DSQ standarta gadījumos.

     [+] [-]

, 2014-09-03 14:11, pirms 10 gadiem
Papuass rakstīja: ČETRU MAČU

Tikmēr velosportā iet uz 4 gadu DSQ standarta gadījumos.
Ja NFL ieviestu kārtīgu dopkontroli, kas atbilstu WADA prasībām un piemērotu sodus arī pēc standartiem, ko pielieto IOC un tās pakļautībā esošās organizācijas, tad pēc pāris sezonām vienkārši nebūtu kas spēlē NFL. Vārda tiešā nozīmē.

Vai tas ir labi vai slikti - katrs izdomā pats. Personīgi man NFL pieeja vairāk simpatizē. Proti - pa lielam nopietni sodi netiek piemēroti pirmajās reizēs, tikai par sistemātisku dopinga lietošanu atlētu soda.