Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Sākas NFL spēles

Juris Miņins
Juris Miņins

Sākas NFL spēles
Kurts Vorners pārstāvot Arizonas "Cardinals" komandu
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt ar Arizonas “Cardinals” un Dalasas “Cowboys” maču tiks dots starts 2017. gada Nacionālās futbola līgas sezonai.

Nacionālajai futbola līgai ir teju simts gadus ilga vēsture, kuras laikā ir arī izveidojušās zināmas tradīcijas. Viena no šādām tradīcijām ir sākt sezonu ar ikgadējo “Hall of Fame” spēli, kad pēc aizgājušo sezonu izcilāko spēlētāju iemūžināšanas bronzas bistēs, laukumā dodas divas īpaši izvēlētas komandas, kurām ir uzticēts atklāt jaunās NFL sezonas maču kalendāru.

Šogad pie gaiši dzeltenajām žaketēm tiks vairāki spēlētāji, kuru spēles labākos gadus bija iespējams redzēt arī Latvijas amerikāņu futbola vērotājiem. Šī gada kompāniju no spēlētāju vidus veido saspēles vadītājs Kurts Vorners, pussargi Ladainians Tomlinsons un Terels Deiviss, aizsardzības līnijas malējais aizsargs Džeisons Teilors, pēdējais aizsargs Kenijs Īzlijs un kikeris Mortens Andersens. Tāpat šogad pie savas statujas Kantonā esošajā Slavas zālē tiks Dalasas “Cowboys” komandas īpašnieks Džerijs Džonss.

Sakarā ar to, ka starp spēles izcilniekiem tiek uzņemts Džerijs Džonss, tad bija tikai loģiski, ka pirmssezona tiktu atklāta ar viņa komandas piedalīšanos, bet pretiniekos viņiem tika izvēlēta Arizonas “Cardinals” vienība, kurā savulaik “spīdēja” Kurts Vorners.

Protams, jāsaka uzreiz, ka daudzas komandas, kad tās saņem uzaicinājumu piedalīties Slavas zāles mačā, to drīzāk uztver nevis kā pagodinājumu, bet gan vieglas galvassāpes, jo tā ir papildus spēle, kas nozīmē, ka tas ir papildus risks spēlētājiem. Tieši tāpēc abu komandu treneri jau paziņoja, ka pamatsastāva spēlētāji kā “Cardinals”, tā “Cowboys” rindās, visdrīzāk, nespēlēs vai arī spēlēs ļoti maz.

Tā, protams, būs iespēja tālākajiem rezervistiem parādīt sevi, cīnoties par vietu NFL komandas sastāvā, jo, kā tas jau ir ierasts, mača lielāko daļu komandas aizvadīs pat nevis ar otro, bet trešo sastāvu.

Interesanti, ka šogad šis mačs tomēr kādam arī būs svarīgs. Tie būs Kantonas futbola stadiona uzturētāji. Pagājušogad viņi piedzīvoja izgāšanos, jo Grīnbejas “Packers” un Dalasas “Cowboys” spēli nācās atcelt dēļ spēlēšanai nepiemērota laukuma – laukuma marķējumam izmantotā krāsa bija pārāk sacietējusi un, kā izteicās paši spēlētāji, atgādināja cementu.

Pārējās NFL pirmssezonas spēles tiks sāktas 10. augustā, bet regulārās sezonas starts ir plānots 7. septembrī.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-03 17:26, pirms 7 gadiem
Uhh, ahh, sveicieni visiem, kas gaidīja!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-03 17:31, pirms 7 gadiem
Nu ko

  +1 [+] [-]

, 2017-08-03 17:46, pirms 7 gadiem
Nu, lai arī šīsnakts spēle drīzāk būs parodija par NFL futbolu, pats fakts, ka sākas sezona ir iepriecinošs, ar ko visus Latvijas amerikāņu futbola līdzjutējus arī apsveicu!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-03 17:47, pirms 7 gadiem
Kas šosezon par ko? Ko atbalstīsim? Kas vinnēs? MVP?

     [+] [-]

, 2017-08-03 18:33, pirms 7 gadiem
Es kā vienmēr, par Patriotiem, vai vinnēs, nez, jāpaseko būs cītīgāk. Nu vismaz konferences finālam derētu būt.

     [+] [-]

, 2017-08-03 19:28, pirms 7 gadiem
Līdz NFL sezonai vēl vairāk nekā mēnesis. Sākas pārbaudes spēles pitms tās, ja esam precīzi definīcijās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-03 20:14, pirms 7 gadiem
GB packers šogad pacels!

     [+] [-]

, 2017-08-03 21:44, pirms 7 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Līdz NFL sezonai vēl vairāk nekā mēnesis. Sākas pārbaudes spēles pitms tās, ja esam precīzi definīcijās.
Ja mēs gribam būt PAVISAM precīzi, tad NFL sezona ir sākusies jau 9. martā, kad beidzās visi iepriekšējās sezonas līgumi un varēja slēgt jaunus.