Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Maks pārspēj Donaldu un tiek pie 141 miljona

Juris Miņins
Juris Miņins

Maks pārspēj Donaldu un tiek pie 141 miljona
Kalils Maks
Foto: USA Today/Scanpix

Tajā pašā dienā kā Nacionālās futbola līgas (NFL) klubs Oklendas "Raiders" uz Čikāgas "Bears" aizmainīja aizsargu Kalilu Maku, futbolists noslēdza jaunu līgumu, kas padarīja viņu par apmaksātāko aizsardzības spēlētāju visā līgā.

Vakardien jau ziņojām par to, ka Oklendas "Raiders", nespējot vienoties ar savu vadošo aizsargu Kalilu Maku par līguma pagarināšanu, ir aizmainījusi viņu uz Čikāgas "Bears", pretī saņemot virkni ar drafta izvēles tiesībām, tajā skaitā pirmās kārtas izvēli kā 2019., tā 2020. gada draftā. Tāpat tika ziņots, ka Maks, nonācis jaunajā komandā, tiks pie līguma pagarinājuma.

Ilgi gaidīt nenācās un jau šorīt ir kļuvis zināms, ka Kalils Maks ir piekritis sešu gadu līgumam par kopējo summu 141 miljons ASV dolāru. 90 miljoni ASV dolāru ir garantētā līguma summa, bet 60 miljonus spēlētājs saņems tūdaļ pēc sava paraksta uzlikšanas uz līguma.

Tāpat šis līgums ir apdarījis Maku par visu laiku apmaksātāko NFL aizsargu, jo vidēji sezonā tas viņam dos 23.5 miljonus dolāru. Iepriekšējais rekords, kas gan noturējās vien vienu diennakti, piederēja Losandželosas "Rams" aizsargam Āronam Donaldam, kurš vidēji sezonā pelnīs 22.5 miljonus. Kopējā NFL spēlētāju algu reitingā Maks ieņem devīto vietu.

27 gadus vecias Kalils Maks profesionālajā futbolā ienāca 2014. gadā, uzreiz pēc drafta, kurā viņš tika izvēlēts ar piekto numuru. Šajā laikā aizsargs nav izlaidis nevienu spēli, veicis 314 tvērienus, izpildījis 40.5 sekus, deviņas reizes piespiedis pretiniekus zaudēt bumbu, bet vienreiz pārtvēris piespēli.

Interesanti, ka šajā nedēļā ir krituši trīs NFL apmaksātāko spēlētāju rekordi. Vispirms par apmaksātāko malējo uzbrucēju kļuva Odels Bekhems, pēc tam apmaksātākā saspēles vadītāja un NFL spēlētāja rekordu uzstādīja Ārons Rodžerss, bet aizvakar, kā minēts, Ārons Donalds kļuva par visaugstāk novērtēto aizsargu, bet šodien Kalils Maks viņu nostūma no šī troņa.

Čikāgas "Bears" regulāro sezonu sāks 10. septembrī, tiekoties ar Grīnbejas "Packers", t.i., šī būs spēle, kurā tiksies līgas apmaksātākais uzbrucējs un apmaksātākais aizsargs. Tāpat šajā sezonā, varbūt, būs iespēja vērot divu bagātāko aizsargu spēli uz viena laukuma, jo 9. decembrī "Bears" tiksies ar Losandželosas "Rams".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports