Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vats noslēdz 100 miljonu rekordlīgumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Vats noslēdz 100 miljonu rekordlīgumu
Dž.Dž. Vats
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Hjūstonas "Texans" un viens no labākajiem aizsargiem līgā Dž.Dž. Vats ir vienojušies par sadarbības turpināšanu un līguma kopējā summa sasniedz 100 miljonus ASV dolāru.

Starp Hjūstonas "Texans" un Dž.Dž. Vatu parakstītais līgums paredz, ka DE pozīcijā spēlējošais aizsargs pēc esošā līguma beigām paliks Teksasas pilsētā vēl sešas sezonas, kuru laikā saņems 100 miljonus ASV dolāru. 51.8 miljoni ir garantētā līguma summa, bet vidēji sezonā sanāk, ka spēlētājs varēs nopelnīt 16.6 miljonus ASV dolāru, kas abi ir visu laiku labākie rādītāji starp aizsargiem.

2012. gadā Vats tika nosaukts par līgas labāko spēlētāju aizsardzībā, kā arī divas reizes spēlējis Pro Bowl mačā. Savas NFL karjeras laikā ir piedalījies 48 mačos, visos izgājis sākumsastāvā, veicis 217 spēka paņēmienus, 36.5 sekus un savācis sešas zaudētās bumbas.

Jāpiebilst, ka pašlaik daudzi futbola eksperti reaģējot uz šo ziņu izsakās apmēram šādi: "Labākais līgas aizsargs beidzot saņem atbilstošu algu." Iepriekš Viskonsinas universitātes absolvents spēlēja balstoties uz 2011. gadā noslēgto debitanta līgumu (4 gadi, nedaudz vairāk kā 11 miljoni ASV dolāru).

Kā arī...

- Oklendas "Raiders" paziņoja, ka sezonas pirmajā nedēļā tās sākumsastāva saspēles vadītājs būs debitants Deivids Kars, kurš tika izvēlēts otrajā kārtā. Šāds lēmums ir pieņemts pamatojoties uz Meta Šauba savainojumu un vājo sniegumu. Interesanti, ka neviens no pirmajā kārtā izvēlētajiem saspēlniekiem pie teikšanas pirmajā nedēļā, ja nenotiks nekas ārkārtējs, netiks.
- Sentluisas "Rams", mēģinot atrast aizstājēju Semam Bredfordam, no veiveriem ir paņēmusi Čeisu Kīnumu. Iepriekš viņš spēlēja Hjūstonas "Texans" komandā. Līdz šim Kīnums, kurš bija viens no labākajiem saspēlniekiem NCAA, NFL līmenī ir aizvadījis astoņus mačus, kuru laikā guva 1760 jardus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēls.
- Reaģējot uz to, ka nedz Sentluisas "Rams", ne kāda cita NFL komanda Maiklam Semam nepiedāvāja vietu pat treniņu sastāvā, CFL komanda Monreālas "Alouettes" ir izteikusi savu piedāvājumu pirmajam NFL draftētajam homoseksuālajam futbolistam. Pašlaik tiek gaidīta atbilde no paša sportista.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-09-02 11:19, pirms 10 gadiem
Kars tomēr būs starteris, malači, Raiders, neesat tik aptaurēti, kā likās.

     [+] [-]

, 2014-09-02 11:47, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Kars tomēr būs starteris, malači, Raiders, neesat tik aptaurēti, kā likās.
Nesen ESPN veica spēlētāju aptauju un šamie izteikušies, ka neietu spēlēt uz Oklendu pat, ja viņiem dubultotu esošo algu.

Man liekas, ka tas pasaka daudz par komandu.

     [+] [-]

, 2014-09-02 12:29, pirms 10 gadiem
Dažbrīd liekas, ka es varētu vadīt Raiders ar līdzīgiem vai pat labākiem panākumiem. Viņu drafti ir bijuši katastrofāli; FA vienmēr iet pēc citu komandu reject QB vai one hit wonderiem; veterāniem, kuriem labākie gadi jau aiz muguras. Raiders šobrīd ir vecākā komanda līgā, turklāt arī, iespējams, sliktākā. Arī tas daudz ko izsaka par to, cik "veiksmīgi" nokopmlektēts sastāvs. Kars tagad ir vienīgais saules stariņš šai frančīzei.

     [+] [-]

, 2014-09-02 12:40, pirms 10 gadiem
Oklenda ir NFL sāpju bērns - viena no spilgtākajām komandām līgas vēsturē, kas pašlaik ir absolūta miskaste - veco ļaužu pansionāts, ar viduvējiem starteriem.

Visu situāciju vēl komiskāku un vienlaicīgi arī sliktāku padara komandas īpašnieku neizpratne par to kāpēc nav rezultātu.

     [+] [-]

, 2014-09-02 13:27, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nesen ESPN veica spēlētāju aptauju un šamie izteikušies, ka neietu spēlēt uz Oklendu pat, ja viņiem dubultotu esošo algu.

Man liekas, ka tas pasaka daudz par komandu.
Neietu, neietu...

     [+] [-]

, 2014-09-02 13:46, pirms 10 gadiem
MANGOOSE rakstīja: Neietu, neietu...
Nu viss protams ir nosacīti, BET... Ja par piemēru paņem tādu vidēju spēlētāju X.
NFL vidējais karjeras ilgums ir 3.5 gadi, vidējā alga - pēdējos gados svārstās no 1.75 līdz 1.9 miljoniem sezonā.

Tā dubultotā alga nozīmē, ka spēlētājs, labākajā gadījumā saņemtu 3.8 miljonus 1.9 vietā. Itkā jau skaisti, bet, ja ņem vērā, ka tieši Kalifornija, kur atrodas Oklenda, ir pats "nedraudzīgākais" štats nodokļu likmju ziņā, tad optimisms pāriet + tāpat ir jāmaksā iemaksas NFLPA fondā utt.

Beigu beigās mēs iegūstam tikai nedaudz lielāku algu, bet saistības ar komandu, kas ir, kā jau te minēja, ļoti apšaubāmā situācijā kopumā un bez nekādām izredzēm uz ok sezonu.