Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Skandāls koledžu futbolā, titulētais Meijers atstādināts

Juris Miņins
Juris Miņins

Skandāls koledžu futbolā, titulētais Meijers atstādināts
Urbans Meijers
Foto: Reuters/Scanpix

Pamatīgs skandāls šajās dienās ir izvērties Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) futbola čempionātā, kur vienu no veiksmīgākajiem pēdējo gadu treneriem Urbanu Meijeru apsūdz bezdarbībā un vardarbības "piesegšanā".

Šajās dienās liela daļa ASV sporta sabiedrības uzmanības ir piesaistīta Ohaio štata universitātes futbola komandai, taču šī publicitāte pamatīgi atšķiras no tās ko vienība ir pieradusi saņemt. Vienā no prestižākajām un veiksmīgākajām koledžu komandām ir izcēlies skandāls, kurā ir iesaistīts vienības galvenais treneris Urbans Meijers.

Skandāla pamatā ir Kērtnijas Smitas paziņojums, ka komandas galvenais treneris Meijers ir zinājis par to, ka viņas vīrs, Zaks Smits, kurš tolaik strādāja "Buckeyes" treneru komandā, ģimenē izturas vardarbīgi, taču neko nav darījis. Zaks Smits no Ohaio štata komandas trenēšanas tika atlaists pirms gada un tolaik Meijers noliedza, ka būtu ko zinājis par sava kolēģa pastrādāto.

Tā kā pēdējos gados sporta organizācijas, sevišķi – amerikāņu futbola, ir pamatīgi ķērušās klāt pie tā, lai samazinātu vardarbību ģimenē, kuru iniciatori, bieži vien, ir sportisti vai treneri, Ohaio štata universitātes sporta nodaļa ir atstādinājusi futbola komandas galveno treneri no pienākumu izpildes, lai noskaidrotu lietas patiesos apstākļus, tiesa, šajā atstādināšanas laikā viņš saņems algu.

Šajā laikā, kamēr Urbans Meijers nevarēs strādāt kopā ar komandu, kura pilnā sparā gatavojas jaunajai sezonai, viņa pienākumus pildīs uzbrukuma koordinators Raiens Dejs.

Jāsaka, ka Meijera situāciju šajā gadījumā pamatīgi pasliktina viņa iepriekšējo darbu CV, kā arī tas, ka viņš ne vienu vien reizi ir ticis pieķerts dažādu incidentu slēpšanā, par labu komandas uzvarām. Par līdz šim augstāko šādas "klusēšanas politikas" punktu ir atzīts periods, kad Meijers strādāja Floridas universitātē, trenējot "Gators" komandu.

Vairāki spēlētāji, kuri tolaik pārstāvēja šo komandu, ir stāstījuši par agresīvajām darba metodēm un nežēlīgajiem treniņiem, kas valdījuši "Gators" nometnē. Tāpat Urbana Meijers darba laikā 31 spēlētājs ir ticis arestēts par dažādiem likumpārkāpumiem, kā arī daudziem no šīs komandas spēlētājiem problēmas ar likumu turpinājās arī vēlāk, uzsākot profesionāļu gaitas. Kā spilgtākais piemērs tam bija Ārons Hernandezs, kurš par cilvēka slepkavību saņēma mūža ieslodzījumu, taču, nevēloties šādu mūža noslēgumu, izdarīja pašnāvību.

Nevar nepieminēt, ka jau laikā, kad Meijers sāka darbu ar Ohaio štata universitātes komandu daudzi futbola eksperti izteicās, ka treneris jau ir "salauzis" Floridas universitātes futbola sistēmu un to pašu var izdarīt arī ar "Buckeyes" komandu.

Urbans Meijers ir viens no pēdējo gadu veiksmīgākajiem koledžu futbola galvenajiem treneriem, jo pēdējo 15 gadu laikā ir izcīnījis trīs nacionālo čempionu titulus, turklāt, ar divām dažādām komandām – Floridas "Gators" un Ohaio štata "Buckeyes". Tāpat viņa kontā ir pa divām uzvarām SEC un Big Ten divīzijās, kas ir vienas no spēcīgākajām visā koledžu futbolā, kā arī viņš ir saņēmis vairākas balvas kā gada treneris.

Jāpiebilst, ka panākumi laukumā ir atspoguļojušies arī uz trenera algu, jo uz šo brīdi Meijers ir ceturtais apmaksātākais treneris NCAA. Viņa alga uz šo brīdi ir nedaudz vairāk kā 6.4 miljoni ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  -1 [+] [-]

, 2018-08-02 15:14, pirms 6 gadiem
Nja, pēc raksta spriežot pretīgs cilvēks kā personība..

  -1 [+] [-]

, 2018-08-02 15:32, pirms 6 gadiem
elfs rakstīja: Nja, pēc raksta spriežot pretīgs cilvēks kā personība..
NCAA futbola treneris ienāk ģērbtuvē, kurā ir 80 labi noaugušu, testesterona "uzlādētu" jaunu "zirgu", kuri ne visi prot lasīt un rakstīt, taču fiziski var izdarīt pilnīgi jebko un tādu priekšā ir jābūt autoritātei. Tas nav viegls uzdevums.

Tāpat arī jāņem vērā, ka trenerim, kurš ir uzņēmies vadību par Floridas vai Ohaio št. komandām ir jādod REZULTĀTS un jādod rezultāts UZREIZ.

Nebūt ne katrs cilvēks spēj pieņemt pareizus lēmumus katrā strīdīgā situācijā, nebūt ne katrs ir gatavs būt godīgs pret sevi un citiem. Tieši tāpēc arī tiek izdarītas nepareizās izvēles.

     [+] [-]

, 2018-08-02 15:50, pirms 6 gadiem
Cik zināms, tad A. Hernandez attaisnoja.

     [+] [-]

, 2018-08-02 16:00, pirms 6 gadiem
rasty_ryan rakstīja: Cik zināms, tad A. Hernandez attaisnoja.
Nevis gluži attaisnoja, bet tā kā visas iespējamās instances, kurās Hernandezs varēja pārsūdzēt sev piespriesto mūža ieslodzījumu, vēl nebija izietas, bet pats sportists jau bija miris, tad tika pielietots juridiskais princips, kas paredz, ka likuma priekšā šis apsūdzētais saglabā "stāvokli kāds bija pirms tiesa", t.i., viņš likuma priekšā tiek pasludināts par nevainīgu.

Ja nemaldos arī Odina Loida, kura nāvē tad arī vainoja Hernandezu, ģimene nebija mierā ar šādu lietu kārtību un solīja darīt visu, lai panāktu viņus apmierinošu stāvokli.

     [+] [-]

, 2018-08-02 16:51, pirms 6 gadiem
Amerikas sabiedrība bieži un slimīgi iet pārspīlējumos. Neredzu, kāpēc šim cilvēkam būtu jāatbild par citas ģimenes konfliktiem. Savukārt par treniņiem - ja runājam par stingru disciplīnu, tad esmu viennozīmīgi "par". Ja bijis kas patiešām "nežēlīgs" - tas jāskata atsevišķi un konkrēti. Jurim Miņinam arī piekrītu.

     [+] [-]

, 2018-08-02 18:55, pirms 6 gadiem
timoty rakstīja: Amerikas sabiedrība bieži un slimīgi iet pārspīlējumos. Neredzu, kāpēc šim cilvēkam būtu jāatbild par citas ģimenes konfliktiem. Savukārt par treniņiem - ja runājam par stingru disciplīnu, tad esmu viennozīmīgi "par". Ja bijis kas patiešām "nežēlīgs" - tas jāskata atsevišķi un konkrēti. Jurim Miņinam arī piekrītu.
Neziņošana par noziegumu (un tas IR noziegums), zini, nav tā ka baigi atbalstāma lieta, sevišķi ASV, sevišķi amerikāņu futbola kontekstā, kur pēc Reja Raisa incidenta, tolerances pret šādiem izlēcieniem nav.

Runa nav par disciplīnu, jo NCAA skolās tāda ir visur. Runa ir par to, ka viņš lika spēlētājiem katru treniņu aizvadīt full-conatct (to neviena normāli domājoša komanda nedara), atļāva spēlētājiem darīt ko grib, kas noveda pie "bullijinga" utt.

"Gators" ģērbtuve pirms 10 gadiem bija tāda normāla "mazgadīgo kolonija" un galvenais treneris to tikai atbalstīja, piemēram, slēpjot visus dopinga un narkotisko vielu testos iekritušos.

Tolaik Floridai paveicās, ka 1) komanda vinnēja mačus un titulus, 2)komandā bija Tims Tībovs, kurš, vismaz publiski, ar savu dziļi reliģisko tēlu un uzvarētāja auru, aizēnoja visas tās negācijas.

Lai arī overall tā bija ĻOTI talantīga komanda.