Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Izgāžas ambiciozais AAF projekts, pirmā sezona paliek neizspēlēta

Juris Miņins
Juris Miņins

Izgāžas ambiciozais AAF projekts, pirmā sezona paliek neizspēlēta
Foto: AFP/Scanpix

Kā ziņo Ziemeļamerikas sporta mediji, Amerikāņu futbola alianse (AAF) pārtrauc savu darbību pēc astoņām spēļu kārtām.

Kā ziņo Ziemeļamerikas vadošie mediji, to vidū arī ESPN, Amerikāņu futbola alianse (AAF), kas februāra sākumā pieteica sevi kā ambiciozs pavasara futbola projekts un, iespējams, perspektīvs "zemāko līgu" futbola čempionāts, šodien ir apturējis savu darbību.

Uz šo brīdi čempionātā bija izspēlētas astoņas no desmit regulārajā sezonā plānotajām spēlēm.

Precīzi AAF slēgšanas iemesli šobrīd nav paziņoti, taču visu līgas pastāvēšanas laiku ap to bija dažādas problēmas. Sākot no algu izmaksas, ko īstermiņā atrisināja NHL komandas Karolīnas "Hurricanes" īpašnieka Toma Dandona 250 miljonu investīcijas, beidzot ar spēlētāju piesaisti, jo AFF vēlējās attīstīt sadarbību ar Nacionālo futbola līgu (NFL), iesaistot savā čempionātā komandu tālākos rezervistus, taču NFL šādu iespēju nedeva.

Tāpat līgas dibinātājs Čārlijs Ebersols tika apsūdzēts idejas zagšanā, jo uzņēmējs Roberts Vanečs apgalvoja, ka sākotnēji ideja piederēja viņam un to viņš vēlējās saskaņot ar XFL dibinātāju Vinsu Makmahonu, taču Vinss atteicās no sadarbības, bet Ebersols gatavo ideju piesavinājās un neminēja tās autoru.

Jāpiebilst, ka AAF komandās spēlēja arī vairāki ļoti zināmi futbolisti, sākot ar Trentu Ričardsonu, kurš savulaik NFL draftā tika izvēlēts ar trešo numuru, līdz pat skandalozi slavenajam Džonijam Manzelam, kurš, pēc neoficiālas informācijas, izdarīja visu, lai tiktu vaļā no CFL līguma un varētu pievienoties AAF, t.i., būt tuvāk NFL.

Tāpat AAF ieviesa dažādas noteikumu izmaiņas, piemēram, spēle nesākās ar sākuma spērienu, bet komandas uzreiz stājās līnijās uz 30 jardu atzīmes. Tāpat AAF nebija atļauti papildpunktu sitieni un komandām pēc katra piezemējuma bija jāizspēle divu punktu uzbrukumi. Interesanti, ka spēlētāju algas, salīdzinot ar NFL atalgojumu, arī bija diezgan mazas – pirmajā gadā maksimālais atalgojums bija 70 tūkstoši ASV dolāru, bet vēlāk to plānoja palielināt līdz pat 100 tūkstošiem trešajā līgas darbības gadā.

Par tālāko līgas likteni un iespējām atjaunot sezonu, vai vismaz mēģināt izspēlēt otro sezonu, informācijas nav. Atgādināsim, ka nākamgad ir plānots aizvadīt pirmo atjaunotā XFL čempionāta sezonu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-03 15:16, pirms 5 gadiem
Tas jau bija gaidāms!