Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL pirmsdrafta testos jauni rekordi netiek uzstādīti

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL pirmsdrafta testos jauni rekordi netiek uzstādīti
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļā ASV pilsētā Indianapolisā norisinājās ikgadējie Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmsdrafta testi, kuros jauni rekordi gan netika uzstādīti, taču pretendenti uz vietu NFL kopumā uzrādīja vairākus augstvērtīgus rezultātus.

Aizvadītajā nedēļā labākie koledžu futbola spēlētāji bija sapulcējušies ikgadējā Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmsdrafta treniņnometnē, kurā spēlētāji ne tikai tiekas ar profesionālā futbola komandu pārstāvjiem, bet arī piedalās dažādos fizisko spēju testos, kā arī pilda intelekta testu (tiek izmantots Vanderlika tests).

Šogad, lai arī jauni rekordi netika uzstādīti, testos bija arī daži pārsteigumi. 40 jardu sprintā ātrākais izrādījās Alabamas "Crimson Tide" malējais uzbrucējs Henrijs Ragss, kurš distanci veica 4.27 sekundēs, kas ir tikai par piecām sekundes simtdaļām lēnāk nekā līdzšinējais rekordists Džošs Ross, kurš nu pārstāv Sinsinati "Bengals" vienību.

Runājot par sprintu, tad interesanti arī ir uzbrukuma līnijas spēlētāju, kas parasti ir smagākie futbolisti laukumā, uzrādītie laiki. Aiovas "Hawkeyes" pārstāvis Tristans Vairfss 40 jardus noskrēja 4.85 sekundēs, bet ātrāko desmitniekā visi iekļāvās 5.08 sekunžu robežās.

102 kg smaga stieņa spiešana guļus ir vēl viens fanu vidē ļoti populārs topošo NFL spēlētāju tests un šogad arī šajā disciplīnā bija mēģinājums "nocelt" rekordu, jo Fresno štata universitātes uzbrukuma līnijas spēlētājs Netanī Muti pacēla stieni 44 reizes. Jāatgādina, ka rekords vēl aizvien pieder Stīvenam Paī, kurš 2011. gadā 102 kg stieni pacēla 49 reizes.

Tiesa, par šī vingrinājuma zvaigzni Muti īsti nekļuva, jo mediju uzmanību piesaistīja Arizonas štata universitātes panteris, jeb bumbas spērējs, Maikls Turks, kurš stieni pacēla 25 reizes. Izbrīnu izraisīja tas, ka parasti viņa pozīcijas spēlētāji ar atlētismu neizceļas, taču Turks izcēlās ne tikai stieņa spiešanā, bet arī 40 jardus noskrēja 4.79 sekundēs, kas ir gana labs rādītājs.

Donovans Pīpls-Džonss no Mičiganas uzrādīja labāko rezultātu vertikālā lēciena testā – 113 cm, kas bija tikai par centimetru mazāk nekā pirms pieciem gadiem uzlēca Kriss Konlijs. Viņš arī bija 2020. gada testu labākā rezultāta uzrādītājs lēcienā no vietas – 353 cm. Līdz rekordam, kas pieder Baironam Džonsam gan pietrūka 20 centimetru.

Nacionālās futbola līgas drafts norisināsies no 23. līdz 25. aprīlim, ASV, Nevadas štatā, Lasvegasas pilsētā.

Izmantotie resursi:
NFL Combine 2020: NFL Scouting Combine | NFL.com