Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Losandželosa pret Bostonu, šoreiz "Super Bowl" mačā

Juris Miņins
Juris Miņins

Losandželosa pret Bostonu, šoreiz "Super Bowl" mačā
"Mercedes-Benz Stadium" arēna
Foto: USA Today/Scanpix

Jau rītdien, 1:30 pēc Latvijas laika, ASV Džordžijas štata Atlantas pilsētā, "Mercedes-Benz Stadium" arēnā tiks izspēlēts viens no lielākajiem ikgadējiem sporta notikumiem pasaulē – Nacionālās futbola līgas (NFL) finālmačs, jeb "Super Bowl". Šogad par to cīnīsies Jaunanglijas "Patriots", kā arī šajā ziņā vēl pavisam "zaļie" Losandželosas "Rams".

Jāsaka, ka spēle solās būt interesanta daudzējādā ziņā, jo tā būs gan cīņa starp veco un jauno skolu, kā arī tas būs kārtējais Losandželosas un Bostonas sporta komandu duelis, kas gadu gaitā ir izvērties par vienu no skatāmākajiem visā Ziemeļamerikas sportā – "Lakers" pret "Celtics" ir NBA klasika, "Red Sox" pret "Dodgers" spēlēja aizvadītās sezonas MLB finālsērijā un pēdējā desmitgadē arī hokejā bija redzama neklātienes "Bruins" un "Kings" cīņa par vairāk iegūtajiem Stenlija kausiem.

Losandželosas "Rams" ceļš līdz "Super Bowl"

Losandželosas "Rams" ir komanda, kas ja ne pati simbolizē, tad vismaz ir ļoti raksturīga "jaunā NFL" komanda. Jauns treneris (Šonam Makvejam tikai šogad palika 33 gadi), jauns saspēles vadītājs, enerģisks un, iespējams, brīžiem arī avantūristisks futbols. Tajā pašā laikā tā ir komanda ar ļoti spēcīgu aizsardzības līniju, kuras izveidē Less Snīds, komandas ģenerālmenedžeris, ieguldīja lielu darbu un arī līdzekļus, sākot ar to, ka uz brīdi par visu laiku apmaksātāko aizsargu tika padarīts Ārons Donalds, beidzot ar Ndomokunga Su nolīgšanu vasarā un Dontas Faulera iemainīšanu no Džeksonvilas jau sezonas vidū.

"Rams" demonstrē skatāmu futbolu, par ko šajā sezonā vislabāk varēja pārliecināties viņu mačā pret citu tikpat "elektrisku" komandu, Kanzassitijas "Chiefs", kas nu jau ir kļuvis par šīs sezonas "vizītkartes spēli".

Regulārajā sezonā Losandželosas komanda arī bija pamatīgi ieskrējusies, tās pirmo pusi aizvadot bez zaudējumiem un tikai devītajā sezonas cīņā viņiem kāju priekšā aizlika Ņūorleānas "Saints". Tas iesāka mazlien neveiksmīgāko otro sezonas daļu, kurā bija pat divi zaudējumi pēc kārtas, kad "Rams" piekāpās gan Čikāgas "Bears", gan Filadelfijas "Eagles", taču ar bilanci 13-3 bija gana, lai uzvarētu NFC Rietumu divīzijā. Paralēli arī tika uzstādīts jauns rekords, jo 13 uzvaras NFL regulārajā sezonā vēl nebija izcīnījusi neviena Losandželosā bāzētā NFL komanda.

Sezonas izskaņā "Rams" arī statistikas ailēs bija gana augstu, jo viņi bija spējuši kļūt par otro labāko uzbrukumu līgā (421.1 gūts jards vidēji spēlē), tāpēc nebija arī nekāds pārsteigums, ka gan piespēļu, gan skriešanas uzbrukums viņiem bija TOP-5 līmenī. Par to ir jāpateicas gan Džaredam Gofam, kurš guva 4688 jardus un bija ceturtais produktīvākais saspēles vadītājs līgā, gan arī Todam Gērlijam, kurš ar 1251 gūto jardu un 17 piezemējumiem ir viens no MVP kandidātiem.

Pie tāda uzbrukuma, protams, aizsargiem spēlēt ir vieglāk, tiesa, losandželosiešiem tā bija diezgan viduvēja, pat neskatoties uz priekšējās līnijas sasniegumiem. Savukārt Ārons Donalds 20.5 reizes apturēja pretinieku saspēlniekus vēl pirms piespēles izdarīšanas un bija labākais šajā rādītājā visā līgā.

Protams, nevar nepieminēt arī Šona Makveja faktoru. Ja kādu speciālistu, kuram ir knapi 30 gadi (līgumu ar komandu viņš noslēdza 31 gada vecumā), ieceļ par NFL komandas galveno treneri (NFL treneru apritē viņš bija jau no 24 gadu vecuma), tad viņš ir īpašs. Makvejs tāds noteikti ir, jo viņa spēles izpratne, kā arī fenomenālā atmiņa ir atbilde uz daudziem sarežģītajiem jautājumiem ar ko galvenajam trenerim ir jāsaskaras.

Izslēgšanas mači gan bija cits stāsts, jo vispirms "Rams" tika galā ar "Visas Amerikas komandu" Dalasas "Cowboys", bet pirms divām nedēļām pagarinājumā ar 26:23 uzvarēja skandalozajā mačā pret Ņūorleānas "Saints". Par skandālu gan parūpējās mača tiesneši, kuri pēdējās spēles sekundēs nefiksēja acīmredzamu pārkāpumu Nikija Robija-Kolmena izpildījumā, kurš burtiski "nonesa" savu pretinieku pirms viņš vēl bija saņēmis piespēli.

Tiesa, lai arī šo epizodi sauc apar "atslēgas momentu" mačā, jāpiebilst, ka arī pirms tam tiesneši bija pieļāvuši vairākas kļūdas. Savukārt patiesi izšķirošais moments pienāca brīdī, kad Drū Brīzs pagarinājumā kļūdījās piespēlē, kas tika pārtverta un ļāva Losandželosas komandai tikt pie laimīgas uzvaras.

Jaunanglijas "Patriots" ceļš atpakaļ pie "Super Bowl"

Jaunanglijas komanda Nacionālajā futbola līgā ir kaut kas ļoti īpašs un droši var teikt, ka tā ir arī viena no visu laiku dominējošākajām "spēkstacijām" visā Ziemeļamerikas profesionālajā sportā, jo šis būs viņu devītais fināls kopš 2001. gada, t.i., 18 gadu laikā vidēji katru otro sezonu "Patriots" cīnās par kausu. Šobrīd viņiem šis ir jau trešais fināls pēc kārtas.

Jāsaka gan, ka vēl pirms sezonas daudzi bija skeptiski noskaņoti par "Patriots" iespējām atkārtot divu iepriekšējo sezonu panākumus, jo, pirmkārt, uzvarošais Bila Beličeka un Toma Breidija duets, lai gan gadu gaitā ir pierādījuši savu efektivitāti, taču Breidijs ir iesoļojis jau savā piektajā gadu desmitā un NFL realitātē tas ir ļoti cienījams vecums. Tāpat pēc neveiksmīgā 2017. gada sezonas fināla komandu atstāja gan vairāki spēlētāji, gan arī "aizsardzības inženieris" Mets Patriša. Beigu beigās – trīs gadus pēc kārtas iekļūt mūsdienu NFL finālā ir kaut kas no fantastikas plauktiem.

Tomēr, neskatoties uz visām prognozēm, un to, ka sezonas pirmajos trijos mačos viņi bija tikuši tikai pie vienas uzvaras, "Patriots" regulāro sezonu noslēdza ar 11 panākumiem un 10. reizi pēc kārtas triumfēja AFC Austrumu divīzijā.

Šoreiz gan Breidijs nedemonstrēja MVP kalibra sniegumu, taču 41 gada vecumā viņš guva 4355 jardus un atdeva 29 rezultatīvas piespēles. Soniš Mišels bija tuvu tam, lai sasniegtu 1000 sezonas laikā gūto jardu robežu uzbrūkot pa zemi, bet Džeimss Vaits kārtējo reizi pierādīja savu vispusību, esot otrais porduktīvākais spēlētājs gan nesot bumbu, gan arī to ķerot.

Tieši tāda arī ir Jaunanglijas komanda – universāla sistēmas komanda, kurā svarīgs ir nevis spēlētājs, bet viņa spējas pielāgoties Bila Beličeka sistēmai.

Runājot par sistēmu un spēlētājiem, nevar nepieminēt, ka šajā sezonā "Patriots" rindās spēlēja arī Džošs Gordons, kuru sezonas gaitā bija atlaidusi Klīvlendas "Browns" vienība. Lai arī Jaunanglijas vienība ir zināma kā vieta, kur labojas pat paši lielākie līgas nemiernieki un recidīvisti, Gordons tā arī nespēja tikt galā ar savām atkarībām un sezonas gaitā kopumā visnotaļ talantīgais malējais uzbrucējs paziņoja par aiziešanu no profesionālā sporta.

Atgriežoties pie notikumiem uz laukuma, izslēgšanas maču pirmajā kārtā "Patriots" jau tikās ar vienu Losandželosas komandu, "Chargers" un Toma Breidija – Filipa Riversa cīņā pirmais no viņiem jau astoto reizi tika pie panākuma. Faktiski arī spēle pret Kanzassitiju lielāko tās daļu bija pilnīgā "Patriots" kontrolē, vien pēdējā ceturtdaļā Patriks Mahoumss teju paveica kārtējo brīnumu, panākot neizšķirtu un novedot maču līdz pagarinājumam. Tajā gan Breidijs nedeva iespēju jaunulim tikt pie vārda, noorganizējot piezemējumu, tiekot pie biļetes uz Atlantu.

Super Bowl LIII

Ko mums gaidīt no finālmača? Lai arī abās komandās ir gana daudz individuāli labu un ļoti labu spēlētāju, šis fināls būs treneru kaujas lauks. Šona Makveja uzbrukums pret Bila Beličeka aizsardzību, kā arī Veida Filipsa aizsardzība pret Džoša Makdanielsa uzbrukumu.

"Rams" uzbrukums ir īpašs. Tālās izspēles, pirmsizspēles kustības utt. Tas viss izskatās nebūtiski, taču tas viss pieder pie spēles plāna. Viss. Protams, Beličeka aizsardzība, sevišķi ārējie aizsargi ir labāki nekā Losandželosas komandai, taču Makvejs tāpēc arī ir unikāls treneris, jo spēj piedāvāt arī nestandarta risinājumus.

Veids Filipss ar savu draudīgo aizsardzības līniju arī noteikti būs sagatavojuši ko īpašu, jo ir skaidrs, ka, lai apturētu Breidiju un "Pats" uzbrukumu, vispirms ir jātiek galā ar Jaunanglijas uzbrukuma līniju, kas iepriekšējās divās izslēgšanas spēlēs darbojās teju nevainojami. Ja Donalds, Su un pārējie spēs tikt līdz Breidijam, tad spēle arī būs izšķirta. Tieši tāpēc Makdanielsam vispirms ir jādomā par līniju un tikai tad par izspēlēm, jo par sava saspēlnieka kvalifikāciju un prasmēm viņam nav jāuztraucas.

Jaunanglijas "Patriots", Roberts Krafts, Bils Beličeks un Toms Breidijs – šie visi vārdi jau pašlaik NFL vēsturē un, taču titulu jau nekad nav par daudz. Losandželosas "Rams" gan ir salīdzinoši jauna komanda, gan vecuma, gan arī vispārīgā ziņā, jo no Sentluisas uz Kaliforniju komanda pārcēlās vien pirms dažiem gadiem un tāpēc viņiem tituls būtu ļoti nozīmīgs, lai sevi pieteiktu Losandželosas sporta tirgū.

Interesanti fakti

1. 2002. gadā abas komandas jau tikās "Super Bowl" mačā un tolaik otrgadnieks (kā sākumsastāva saspēles vadītājs gan spēlēja pirmo gadu) spēja aizvest "Patriots" līdz uzvarai. Tiesa, izšķirošo brīvsitienu realizēja Adams Vinatjeri. Šī uzvara lika pamatus tālākajai Jaunanglijas "Patriots" dinastijai.

2. Jaunanglijas "Patriots" komandai šis būs 11. finālmačs pastāvēšanas vēsturē. 10 no tiem ir aizvadīti jau Roberta Krafta (komandas īpašnieks) valdīšanas laikā, deviņi – ar Bilu Beličeku un Tomu Breidiju pie stūres. Trīs pēdējās sezonās pēc kārtas viņi arī ir bijuši finālā.

3. Ja finālā uzvarēs "Patriots", tad viņi titulu skaita ziņā panāks Pitsburgas "Steelers", kuriem ir sešas uzvaras "Super bowl", tāpat viņi panāks pitsburgiešus arī izslēgšanas mačos izcīnīto uzvaru skaita ziņā – 36.

4. Bilam Beličekam šis būs jau 12. "Super Bowl" mačs karjerā (ieskaitot tos, kuros viņš bija trenera asistents). Ja Beličeks uzvarēs šajā mačā, tad viņam būs seši čempiona tituli. Nevienam citam galvenajam trenerim nav bijis vairāk.

5. Tomam Breidijam uzvara finālā ļaus kļūt par čempiontituliem bagātāko spēlētāju NFL vēsturē. Pašlaik viņam pieder rekords aizvadīto finālmaču skaita ziņā.

6. Ja Breidijs zaudēs, tad viņš var panākt Džimu Kelliju un kļūt par zaudējumiem bagātāko NFL spēlētāju. Kellijs, atgādināsim, deviņdesmito gadu sākumā četras sezonas pēc kārtas nespēja uzvarēt ar Bufalo "Bills" komandu.

7. Losandželosas "Rams" komanda "Super Bowl" mačā ir spēlējusi trīs reizes, taču pie titula tikusi vien 1999. gadā.

8. Džaredam Gofam, "Rams" saspēles vadītājam, pašlaik ir 24 gadi, Tomam Breidijam – 41. 17 gadu vecuma starpība starp NFL finālmača dalībniekiem ir lielākā kāda jebkad ir fiksēta. Tāpat Šī ir tikai otrā reize, kad finālā spēlē 40 gadīgs vai vecāks saspēles vadītājs. Pirmā bija pirms gada un tas bija Breidijs (ja viņš vinnēs, viņš arī kļūs par vecāko saspēles vadītāju, kurš ir uzvarējis finālā).

9. Bils Beličeks (66 gadi) ir tieši divas reizes vecāks par Šonu Makveju (33 gadi).

10. Šons Makvejs var kļūt par visu laiku jaunāko galveno treneri, kurš ir uzvarējis "Super Bowl" mačā.

11. Losandželosas "Rams" ir vislabākais iekšējā presinga reitings līgā, bet tieši šāda veida presings ir visneparocīgākais Breidijam.

12. Jaunanglijas komandas uzbrukuma līnija ir labākā visā līgā – tā ir trešā labākā uzbrukumos pa zemi un vislabākā – piespēļu uzbrukumos.

13. "Patriots" komanda vēl nekad "Super Bowl" maču pirmajās cetrutdaļās nav spējusi gūt piezemējumu. Tikai iepriekšējā gada finālā, kad tika realizēts brīvsitiens, viņi spēja gūt pirmos punktus šajā spēles nogrieznī.

15. Losandželosas "Rams" finālā spēlēs dzelten-zilajās formās, kamēr "Patriots" ir izvēlējušies šo maču aizvadīt baltajās formās.

16. Puslaika šovā šogad uzstāsies "Maroon 5" grupa.

17. Spēles galvenais tiesnesis būs Džons Parijs. "Patriots" komanda tajās spēlēs, kuras tiesā Parijs ir uzvarējusi deviņas reizes, bet zaudējusi piecreiz, "Rams" bilance gan ir daudz labāka, 7-0.

18. "Patriots" finālmačos, kuros ir jāspēlē pret komandām, kuru nosaukumos ir zvēri, ir uzstādījuši 5-2 bilanci, "Rams", spēlējot pret komandām, kurām nosaukumos ir cilvēki, 1-2.

19. Šajā spēlē piedalīsies divi TOP-5 uzbrukumi. "Rams" bija otrajā vietā pēc jardiem un punktiem, "Patriots" – piektie pēc jardiem un ceturtie pēc punktiem.

20. 30 sekunžu reklāmas rullītis finālspēles laikā, ko demonstrēs CBS kanāls, maksā 5.25 miljoni ASV dolāru. Kā jau katru gadu, arī šoreiz ir uzstādīts jauns rekords.

21. Losandželosas "Rams" ir komanda, kurā ir spēlējis līdz šim vienīgais Latvijā dzimušais NFL spēlētājs – Vilnis Ezeriņš. Izvēlēts 1966. gada draftā ar kopējo 112. numuru, pussargs 1968. gada sezonā aizvadīja Losandželosas komandā 14 mačus.

Kura komanda uzvarēs

  • 175

  • 90


1 2 62 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2019-02-03 00:28, pirms 5 gadiem
Kas pa bullshit!Čikāgas komandas ir klasika gan pret Bostonu,gan Los Andželosu gan Ņujorku!

     [+] [-]

, 2019-02-03 10:09, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Kas pa bullshit!Čikāgas komandas ir klasika gan pret Bostonu,gan Los Andželosu gan Ņujorku!
?
tā jau var pateikt - klasika ir tikai Real pret Barcelona!

     [+] [-]

, 2019-02-03 10:54, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Kas pa bullshit!Čikāgas komandas ir klasika gan pret Bostonu,gan Los Andželosu gan Ņujorku!
Lai arī rakstā par klasiku tika saukta TIKAI LAL-BOS cīņa iekš NBA (pārējās ir vienkārši pēdējo gadu abu pilsētu cīņas), tomēr atļaušos nepiekrist šim komentāram.

Beisbolam un amerikāņu futbolam pastiprināti sekoju kādus gadus 20-15 un, piedošanu, bet neko par Ņujorkas-Čikāgas komandu KLASIKU šajos sporta veidos es neesmu dzirdējis.

Apgalvojums par tām klasikām ir ņemts tikai no NBA un NHL konteksta.

"Cubs" principiālākie pretinieki ir "Cardinals" un "Brewers", kā arī otra Čikāgas komanda, "White Sox".
Pašiem "vaitsokiem" vēl ir "Twins".
"Bears" principiālie pretinieki ir "Packers", "Vikings" un "Lions".
"Blackhawks" nevar samierināties ar "Red Wings", "Blues" un "Bruins". Pēdējā laikā tik klāt nāca "Kings".
"Bulls" - ar "Knicks".

     [+] [-]

, 2019-02-03 13:51, pirms 5 gadiem
Bulls ari ar Bucks,Lakers,Celtics (Heat un Pistons mazaka meroga)

Blackhawks vs Rangers ari ir kautkas ipash!

Cubs fani neciesh ari Red sox!

  -2 [+] [-]

, 2019-02-03 13:54, pirms 5 gadiem
Viens no lielākajiem sporta notikumiem karsto suńu ēdājiem. Pārējai pasaulei po 😀

  +2 [+] [-]

, 2019-02-03 14:16, pirms 5 gadiem
Atceros, ka pirms gada ierēcu par šo sportu, šogad visu sezonu sekoju līdzi notikumiem. Cerams, ka beisbolu vēl nesākšu skatīties.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-03 14:26, pirms 5 gadiem
īpatnis rakstīja: Viens no lielākajiem sporta notikumiem karsto suńu ēdājiem. Pārējai pasaulei po 😀
Super Bowl ir otrais skatītākais ikgadējais sporta notikums pasaulē. Aiz Čempionu līgas fināla. Absolūtos skaitļos tie ir 165 miljoni pret 180 miljoniem skatītāju. Ja tie 15 miljoni ir tā "karsto suņu indeksa" robežšķirtne, tad, lai nu tā būtu.
Slēpts komentārs: eevelee

     [+] [-]

, 2019-02-03 14:32, pirms 5 gadiem
Patīk man Rams komanda, bet tomēr būšu par Breidiju un co!
Jābūt monstruālai spēlei!! Cerams miegs nenāks, kafija jau iemalta. Būs gara nakts
Slēpts komentārs: eevelee
Slēpts komentārs: EUcerin

     [+] [-]

, 2019-02-03 14:36, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: SuperBowl skatās katrs otrais amerikānis, ČL skatās visā pasaulē.
Tev statistiku tikko pateica, ko tu nesaproti ?
Slēpts komentārs: belluschi

  +1 [+] [-]

, 2019-02-03 14:38, pirms 5 gadiem
Interesanti, ka uzstāsies Maroon5, protams, Gagu neviens nepārspēs. Kas dziedās himnu, vai tāda info nav ?

  -4 [+] [-]

, 2019-02-03 14:38, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: SuperBowl skatās katrs otrais amerikānis, ČL skatās visā pasaulē.
Statistika nemelo! Es un piemēram mani praktiski visi paziņas neskatās futbolu vispār un kur nu vel ČL. Toties pat SBolu paziņām nez kāpēc ir interese palūrēt, kaut gan nezskatās nevienu spēli sezonā!!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-03 14:38, pirms 5 gadiem
belluschi rakstīja: Nekad neesmu sapratis šitos Miņina rakstus par NFL.
Lai gan paši rakstiski saturiski ir ļoti ok, taču man šķiet, ka SC auditorijai šitie raksti ir liekami viena svara plauktā ar rakstiem par dārtu, novusu utt.
Interesanti vai Āfrika, Latīņamerikā cilvēkiem vispār ir sajēga, kas tas NFL par zvēru.
Bet tie kam interesē, tie ienāk un izlasa, nenāc, nelasi, nekomentē

  +1 [+] [-]

, 2019-02-03 14:40, pirms 5 gadiem
belluschi rakstīja: Nekad neesmu sapratis šitos Miņina rakstus par NFL.
Lai gan paši rakstiski saturiski ir ļoti ok, taču man šķiet, ka SC auditorijai šitie raksti ir liekami viena svara plauktā ar rakstiem par dārtu, novusu utt.
Interesanti vai Āfrika, Latīņamerikā cilvēkiem vispār ir sajēga, kas tas NFL par zvēru.
Muļķības, NFL ir pietiekoši populārs arī lv. Miņins noteikti var pateikti cik lasa viņa rakstus par NFL un cik par novusu utt.!

  +3 [+] [-]

, 2019-02-03 14:44, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: SuperBowl skatās katrs otrais amerikānis, ČL skatās visā pasaulē.
Protams, tikai nesaki teju visām lielajām Eiropas TV kompānijām, jo tās jau ir nopirkušas tiesības rādīt šo spēli.

Pēdējos gados gandrīz trešā daļa (runā, ka tie bijuši 50 miljoni) no visiem Super Bowl skatītājiem esot bijuši "international", jeb ārpus ASV.

Kā jau katru gadu atkārtošu - protams, ka šajā Atlantijas okeāna pusē amfutbols nav "meinstrīms" un pārskatāmā nākotnē arī nebūs, taču NFL finālu, kā grandiozu izklaides industrijas pasākumu, skatās daudzi arī Eiropā un citos reģionos.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-03 14:51, pirms 5 gadiem
belluschi rakstīja: Nekad neesmu sapratis šitos Miņina rakstus par NFL.
Lai gan paši rakstiski saturiski ir ļoti ok, taču man šķiet, ka SC auditorijai šitie raksti ir liekami viena svara plauktā ar rakstiem par dārtu, novusu utt.
Interesanti vai Āfrika, Latīņamerikā cilvēkiem vispār ir sajēga, kas tas NFL par zvēru.
Tā tas bija, iespējams, kad tikko sāku par to rakstīt, pirms gadiem gandrīz 15.

Par Latīņameriku - Meksikā notiek NFL mači, ir sava līga (pusprofesionāla). Amatieru līmenī spēlē teju visur.
Cita lieta, ka Latīņamerikā, bez mums ierastajiem globālajiem sporta veidiem arī beisbols (kurš ir ne mazāk globāls) ir ļoti populārs.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-03 14:56, pirms 5 gadiem
Kur Latvijā rādīs spēli, gudrinieki? Viasat SportPlay? Best Sport Play? LTV 7? Meklēju programmās, neatrodu! Eurosport tradicionāli ignorē šos, mošk Setanta Sportā parādīsies?

  -2 [+] [-]

, 2019-02-03 14:58, pirms 5 gadiem
EUcerin rakstīja: Statistika nemelo! Es un piemēram mani praktiski visi paziņas neskatās futbolu vispār un kur nu vel ČL. Toties pat SBolu paziņām nez kāpēc ir interese palūrēt, kaut gan nezskatās nevienu spēli sezonā!!
Pa retam Barca spēles paskatos un labu komandu satikšanos, taču Amerikāņu futbolu pēdējos gados vairs neskatos, nepatīk. Liekas, ka tas ir amīšiem asinīs..

  +1 [+] [-]

, 2019-02-03 15:00, pirms 5 gadiem
Viasat hd rādīs

     [+] [-]

, 2019-02-03 15:05, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Viasat hd rādīs
Paldies, kungs!

  -1 [+] [-]

, 2019-02-03 16:36, pirms 5 gadiem
Lai šito skatītos, skatītājam ir jāprot aizpildīt tās garās pauzes starp notikumiem laukumā. Vislabāk to ,protams, ir rijot karstos suńus vai . 😀 Un tas, ka auditorija ir otra lielākā pie tv ekrāniem , neliecina ka visi skatās to bowlu, cities interesē Tikai tās speciālās reklāmas.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-03 16:54, pirms 5 gadiem
īpatnis rakstīja: Lai šito skatītos, skatītājam ir jāprot aizpildīt tās garās pauzes starp notikumiem laukumā. Vislabāk to ,protams, ir rijot karstos suńus vai . 😀 Un tas, ka auditorija ir otra lielākā pie tv ekrāniem , neliecina ka visi skatās to bowlu, cities interesē Tikai tās speciālās reklāmas.
Iespējams, ka tas būs atklājums, bet ar citiem sportiem ir tieši tāpat. Kāds "skatās" kompānijas pēc, jo tā var padzert alu, citam tā ir iespēja tādā veidā socializēties darba vai mācību kolektīvā utt. Citam vispār, iepējams, interesē tikai avārijas autosportā vai kautiņi hokejā un viss pārējais ir pilnīgi vienaldzīgs.

Sports kā izklaides industrijas sastāvdaļa tieši to arī paredz - izklaidi. Tie, kas skatās spēli ar konspektu kladīti rokās, kā te daudzi pieprasa no amfutbola skatītājiem, jebkurā gadījumā ir mazākumā.

Bet, ja nu tomēr par pauzēm - ja saproti sporta veidu un to kāpēc šīs pauzes ir un ko tajās dara, tad saproti arī to, ka nemaz nekādas PAUZES tās nav un tā ir daļa no spēles.

     [+] [-]

, 2019-02-03 18:32, pirms 5 gadiem
Diez Avengers:Endgame jauno treileri parādīs?

  -1 [+] [-]

, 2019-02-03 18:46, pirms 5 gadiem
Vienalga grūti ir saprast kā var 3/4 no spēles laika ar aizrautību skatīties kā gatavojas bumbas izspēlei. Gluži kā suns uz ka kāšanu- gatavošanās ir ilgāka parpašu procesu.
P.S. Tas viss ironiski, bez aizvainojuma.

     [+] [-]

, 2019-02-03 18:59, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Interesanti, ka uzstāsies Maroon5, protams, Gagu neviens nepārspēs. Kas dziedās himnu, vai tāda info nav ?
Gledisa Naita (Gladys Knight). R&B un gospelja dziedaataaja un 7 Grammy balvu ieguveeja. Vairaak paziistama no 60's-70's gadiem. Uzstaajusies arii Dzheksona beerees kopaa ar Kliftonu Deivisu (Clifton Davis)

     [+] [-]

, 2019-02-03 19:07, pirms 5 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Diez Avengers:Endgame jauno treileri parādīs?
60% kad rādīs

  +3 [+] [-]

, 2019-02-03 19:23, pirms 5 gadiem
īpatnis rakstīja: Vienalga grūti ir saprast kā var 3/4 no spēles laika ar aizrautību skatīties kā gatavojas bumbas izspēlei. Gluži kā suns uz ka kāšanu- gatavošanās ir ilgāka parpašu procesu.
P.S. Tas viss ironiski, bez aizvainojuma.
Par to jau arī runa - ja skaties un nesaproti kāpēc vieni ir nostājušies tā, bet otri - šitā, bet tad sāk skraidīt turp, atpakaļ, kamēr saspēles vadītājs bļaustās, tad liekas, ka "ko viņi tur muļļājas", tajā pašā laikā, TĀ ARĪ IR SPĒLE!
Arī pēc snepa, kad QB meklē kam piespēlēt un itkā neko nedara, kamēr OL viņa kabatu tur, tas arī ir interesanti, bieži pat interesantāk nekā tas kas notiek pēc piespēles (šodien būs tieši tas gadījums).

No otras puses - ja nesaproti kas notiek uz laukuma, tad neviens sports neliksies interesants un skatāms. No sērijas - nu ko viņi tur spārda bumbu, 11 veči nevar tik lielos vārtos iedabūt bumbu?

     [+] [-]

, 2019-02-03 19:29, pirms 5 gadiem
Spēle nav dinamiska,bet ja iedzilinas nianses tad skaistumu var atrast jebkura sporta veida!

     [+] [-]

, 2019-02-03 19:34, pirms 5 gadiem
Tomer Futbols,Basketbols,Hokejs ir tas kas rulle visa pasaule,jo ir baudama spele!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-03 19:41, pirms 5 gadiem
Miņinam laime - beidzot rakstā par Am.futbolu vairāk par 5 komentāriem.

     [+] [-]

, 2019-02-03 20:14, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Par to jau arī runa - ja skaties un nesaproti kāpēc vieni ir nostājušies tā, bet otri - šitā, bet tad sāk skraidīt turp, atpakaļ, kamēr saspēles vadītājs bļaustās, tad liekas, ka "ko viņi tur muļļājas", tajā pašā laikā, TĀ ARĪ IR SPĒLE!
Arī pēc snepa, kad QB meklē kam piespēlēt un itkā neko nedara, kamēr OL viņa kabatu tur, tas arī ir interesanti, bieži pat interesantāk nekā tas kas notiek pēc piespēles (šodien būs tieši tas gadījums).

No otras puses - ja nesaproti kas notiek uz laukuma, tad neviens sports neliksies interesants un skatāms. No sērijas - nu ko viņi tur spārda bumbu, 11 veči nevar tik lielos vārtos iedabūt bumbu?
Jautājums - ar cik ilgu laiku jārēķinās, ja gribu skatīties?

     [+] [-]

, 2019-02-03 20:21, pirms 5 gadiem
wendigo rakstīja: Jautājums - ar cik ilgu laiku jārēķinās, ja gribu skatīties?
Vidējais NFL spēles ilgums ir +/-3 stundas.
Ja salīdzina ar NHL vai NBA spēli, tad tas ir par kādām 30 min. ilgāk.
1 2 62 komentāri