Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Meijers karjeru noslēdz ar uzvaru "Rose Bowl"

Meijers karjeru noslēdz ar uzvaru "Rose Bowl"
Urbans Meijers saņem "Rose Bowl" balvu
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien noslēdzās Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) futbola turnīra kausu spēles un prestižais "Rose Bowl" mač kļuva par pēdējo slavenā Urbana Meijera maču, kurā viņa Ohaio štata "Buckeyes" ar 28:23 pārspēja Vašingtonas "Huskies".

Urbans Meijers ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem NCAA futbola treneriem, jo savas karjeras laikā ir uzvarējis vairāk kā 85% no visām spēlēm (187-32) un trīs reizes aizvedis savas komandas līdz nacionālo čempionu titulam, turklāt, divi tituli ir izcīnīti ar Floridas "Gators" (2006. un 2008. gados), bet viens ar Ohaio štata "Buckeyes" (2014. gadā), kas ļauj Meijeram būt starp tikai trim treneriem, kuriem ir izdevies līdz Nacionālo čempionu titulam aizvest divas dažādas komandas.

Tiesa, tajā pašā laikā daudzi Meijeru sauc par treneri, kurš uzvaras dēļ būs gatavs uz visu, pieminot viņam gan notikumus Floridas komandā, kurā regulāri notika dažādi incidenti, gan arī Ohaio, kur viņš esot "piesedzis" vienu no saviem treneriem, kuram inkriminēja vardarbību ģimenē.

Lai vai kā, bet jau sezonas laikā 54 gadus vecais Meijers bija paziņojis, ka līdz ar pēdējo tās spēli viņš noslēgs savu trenera karjeru. Kā galvenais iemesls šim solim ir minēta trenera veselība. Pēdējā spēle viņiem gan sanāca diezgan zīmīga, jo "Buckeyes" piedalījas "Rose Bowl" mačā, ko uzskata par vienu no prestižākajām kausu spēlēm NCAA futbolā un tā arī ir vecākā spēle, jo pirmo "Rose Bowl" maču aizvadīja 1902. gadā.

Ohaio štata futbolisti aizvadīja labu spēli, no pirmajām minūtēm parādot savus nopietnos nodomus uzvarēt šajā mačā un līdz pat pēdējai ceturtdaļai viss notika pēc viņu plāna, kad rezultāts uz tablo vēstīja 28:3 par labu "Buckeyes", taču pēdējā ceturtdaļā Vašingtonas futbolisti atspēlēja 21 punktu, taču izraut uzvaru un sabojāt Mejera karjeras pēdējo spēli viņiem neizdevās.

No citiem mačiem var atzīmēt LSU uzvaru pār UCF (40:32), jo tieši ar šo zaudējumu noslēdzās Centrālfloridas universitātes 25 mačus ilgusī uzvaru sērija, t.i., viņi bez zaudējumiem bija aizvadījuši kā iepriekšējo, tā arī teju visu šo sezonu.

NCAA kausu spēles

SpēleViesiMājniekiRezultāts
Rose BowlVašingtonaOhaio št.23:28
Orange BowlOklahomaAlabama34:45
Sugar BowlTeksasaDžordžija28:21
Cotton BowlNotrdamaKlemsona3:30
Peach BowlFloridaMičigana41:15
Fiesta BowlLSUUCF40:32

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.
Kalvins Ridlijs. Foto: AFP/Scanpix

Par spēlēšanu totalizatorā sodītais Ridlijs tiek pie 92 miljoniem dolāru

Nacionālajā futbola līgā (NFL) turpinās brīvās aģentūras darījumi. Pie pamatīgas peļņas dienas ticis malējais uzbrucējs Kalvins Ridlijs, kurš aizpērno sezonu bija spiests pilnībā izlaist diskvalifikācijas dēļ, kas tika piešķirta par likmes veikšanu totalizatorā.